Pomidor ze śmietanaA co tam dziś macie na kolację ?
reklama
Betty2
Fanka BB :)
Ooo musze zrobić jutroPomidor ze śmietana
Ja 2 małe kromki chleb żytni,liść sałaty,trochę rzodkiewki, plasterek pomidora.
Zobaczymy co rano pokaże pomiar
Hej czy miałyście taką sytuację że po godzinie cukier był nizszy niz po 2? Ja mialam po godzinie 97, a po 2 107. Wartości w normie, ale to chyba dziwna sytuacja? Mam tak często po jakimś konkretniejszym posiłku, np. Chleb z jajkiem, szynką i rzodkiewka.
Wiecie czy to jest ok?
Wiecie czy to jest ok?
Alicjaaa85
cześć, dziewczyny czy miałyście taką sytuację podczas pomiaru, że glukometr pokazał trzy totalnie dużo różniące się wyniki?
Sprawdzałam na czczo, mama accu chek instant, pierwszy pomiar 143, wystraszyłam się i drugi raz zmierzyłam - 82, dla pewności jeszcze trzeci z innego palca - 75.
Ja wiem, że mogą być różnice i margines błędu itd ale aż tyle, że 143 i zaraz 82?
nie rozumiem skąd....
Jestem załamana, mam wrażenie, że nic mi nie wolno jeść, wszystko co mam w lodówce i jadłam do tej pory jest zakazane.
Wiem, że trzeba, i będę trzymać tą dietę tylko nie dostałam wsparcia w tej kwestii (jedynie kartka z tym czego nie jeść, czyli większość tego co do tej pory spożywałam) ani od dietetyka ani od ginekologa ani od rodzinnego, który mi wydał glukometr.
Gotować nie lubię i zasadniczo nie umiem, miałam od lat stały zestaw potraw i produktów, które spożywaliśmy, a teraz tak mnie przybiło, że nie umiem się ogarnąć.
Mierzę cukry trzeci dzień, na czczo jest ok (oprócz powyższego dziwnego przypadku) , za to po posiłkach praktycznie za każdym razem przekroczenia na poziomie 135/138/158/168. Masakra.
Sprawdzałam na czczo, mama accu chek instant, pierwszy pomiar 143, wystraszyłam się i drugi raz zmierzyłam - 82, dla pewności jeszcze trzeci z innego palca - 75.
Ja wiem, że mogą być różnice i margines błędu itd ale aż tyle, że 143 i zaraz 82?
nie rozumiem skąd....
Jestem załamana, mam wrażenie, że nic mi nie wolno jeść, wszystko co mam w lodówce i jadłam do tej pory jest zakazane.
Wiem, że trzeba, i będę trzymać tą dietę tylko nie dostałam wsparcia w tej kwestii (jedynie kartka z tym czego nie jeść, czyli większość tego co do tej pory spożywałam) ani od dietetyka ani od ginekologa ani od rodzinnego, który mi wydał glukometr.
Gotować nie lubię i zasadniczo nie umiem, miałam od lat stały zestaw potraw i produktów, które spożywaliśmy, a teraz tak mnie przybiło, że nie umiem się ogarnąć.
Mierzę cukry trzeci dzień, na czczo jest ok (oprócz powyższego dziwnego przypadku) , za to po posiłkach praktycznie za każdym razem przekroczenia na poziomie 135/138/158/168. Masakra.
Betty2
A ja na czczo zawsze ok 104 i wcale mi nie lepiej że po posiłkach okcześć, dziewczyny czy miałyście taką sytuację podczas pomiaru, że glukometr pokazał trzy totalnie dużo różniące się wyniki?
nie rozumiem skąd....
Betty2
Hej,napiszcie mi proszę o której robicie 1 Pomiar i co na kolację tzn o której i co.
Ja o 23 jeszcze kromka mala i plasterek sera żółtego i tak już nie zrobię bo cukier na czczo 110.
Nie mam sił,najchętniej bym weszła pod koc i przespała dzień.
Tym sposobem chybił trafił bede w 30 tc i nadal będzie źle
Insuliny mam 4j.
Ja o 23 jeszcze kromka mala i plasterek sera żółtego i tak już nie zrobię bo cukier na czczo 110.
Insuliny mam 4j.
Musisz dać czas insulinie, po tygodniu organizm się do niej przyzwyczai i powinno być lepiej.Hej,napiszcie mi proszę o której robicie 1 Pomiar i co na kolację tzn o której i co.
Insuliny mam 4j.
Po moim pomidorku z jogurtem naturalnym (okazalo się, że śmietany brak w lodowce) zjedzonym koło 21 dziś z rana pierwszy raz od dawna cukier w normie 89. Niestety wiem, że to czysty przypadek. Wczoraj miałam słaby dzień na jedzenie, bardzo mnie meczyly objawy ciążowe. Jadłam mało w ciągu dnia. Wieczorem po pracy poczułam się lepiej i zjadłam na wczesna kolację dwie grzanki z serem na pieczywie graham z boczkiem. Grejpfruta a potem na pozna kolację tego pomidorka z jogurtem.
Może to grejpfruta zasługa? Podobno reguluje cukier
reklama
Betty2
Loteria.. nie lubię tak ale chyba się trzeba przyzwyczaićMusisz dać czas insulinie, po tygodniu organizm się do niej przyzwyczai i powinno być lepiej.
Po moim pomidorku z jogurtem naturalnym (okazalo się, że śmietany brak w lodowce) zjedzonym koło 21 dziś z rana pierwszy raz od dawna cukier w normie 89. Niestety wiem, że to czysty przypadek. Wczoraj miałam słaby dzień na jedzenie, bardzo mnie meczyly objawy ciążowe. Jadłam mało w ciągu dnia. Wieczorem po pracy poczułam się lepiej i zjadłam na wczesna kolację dwie grzanki z serem na pieczywie graham z boczkiem. Grejpfruta a potem na pozna kolację tego pomidorka z jogurtem.
Może to grejpfruta zasługa? Podobno reguluje cukier
Jem pomidory z jogurtem greckim- na pociechę
Czy I wy wstajecie tak 6.30, przed 7?
Ostatnia edycja: