Donata83
Zaangażowana w BB
Aniu to na noc trzeba zjesc cos kalorycznego i weglowadanow duzo czy hak to jest? Z tego co wiem zolty ser ma duzoDonata ja pije mleko 1,5%, a z serów jem fete, mozarelle, sery żółte (tylko ns posiłek nocny).
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aniu to na noc trzeba zjesc cos kalorycznego i weglowadanow duzo czy hak to jest? Z tego co wiem zolty ser ma duzoDonata ja pije mleko 1,5%, a z serów jem fete, mozarelle, sery żółte (tylko ns posiłek nocny).
Posiłek nocny to ok 2WW czyli np 1 kromka chleba razowego/pelnoziarnistego z masłem, sałatą, serem żółtym i wędliną a do tego np papryka czy pomidor. I wtedy obserwujesz czy cukier rano jest ok, jeśli nie to można zmienić godzinę posiłku nocnego lub go zmodyfikować.Aniu to na noc trzeba zjesc cos kalorycznego i weglowadanow duzo czy hak to jest? Z tego co wiem zolty ser ma duzo
Hej, ja też w zasadzie dopiero zaczynam....dokładniej od 1 stycznia. Jem 6 posiłków dziennie, co 2,5-3 godziny. Ostatnim posiłkiem jest kolacja II (mniej więcej około godziny 22)- u mnie za każdym razem jogurt naturalny. Na czczo jak dotąd przekroczyłam normę raz, po Sylwestrze, ale wtedy nie żałowałam sobie jedzenia no i chyba minęło za mało czasu między ostatnim posiłkiem a mierzeniem cukru na czczo. Choć codziennie jem ten jogurt raczej o tej samej godzinie to każdego dnia mam inny wynik cukru przed śniadaniem- raz 83, innym razem 74 i tak na zmianę. Idę na pierwszą kontrolę z moimi pomiarami w czwartek i mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo oprócz pomiarów spisuję sobie swój dzienny jadłospis, chcę żeby diabetolog go oceniła, czy nie przesadzam z ilością danego posiłku itd.Hej dziewczyny. Dopiero zaczynam oswajać się z cukrzyca. Mam problem z cukrem na czczo, dziś miałam 98. Jak sobie z tym radzić? Posiłek przed spaniem? Jakie macie doświadczenia?
No ja właśnie dziś też mam parcie na coś słodkiego, ale jak mus to mus. Czekolady gorzkiej nie nawidze więc wolę się obejść. Najgorzej jak domownicy podjadaja, no ale myślę że taka dieta też ma plusy.
A co zjadasz wieczorem i o której godzinie?Hej dziewczyny. Dopiero zaczynam oswajać się z cukrzyca. Mam problem z cukrem na czczo, dziś miałam 98. Jak sobie z tym radzić? Posiłek przed spaniem? Jakie macie doświadczenia?