reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mam pytanie- czy odkąd macie cukrzycę ciążową musicie w związku z nią chodzić częściej na wizyty do ginekologa? Dziś i tak pojadę/zadzwonię do swojej poradni spytać o wcześniejszy termin wizyty, ale pytam Was z czystej ciekawości ;) u mnie cukier póki co w normie, jutro idę na kontrolę do diabetologa.

reklama
Mam pytanie- czy odkąd macie cukrzycę ciążową musicie w związku z nią chodzić częściej na wizyty do ginekologa? Dziś i tak pojadę/zadzwonię do swojej poradni spytać o wcześniejszy termin wizyty, ale pytam Was z czystej ciekawości ;) u mnie cukier póki co w normie, jutro idę na kontrolę do diabetologa.
Ja mam wizyty normalnie co 4 tyg :)

Ja nie chodzę częściej z tego powodu do ginekologa

Hej jestem tu nowa :) W końcu udało mi się znaleźć forum żeby uzyskać trochę wsparcia. Jestem w 22 tc i stosuje dietę od 2 tygodni. Cukry w ciągu dnia są w normie jedynie na czczo niezależnie od tego co jem przed snem 94-100. Jak radzicie sobie z zachciankami? Co do słodyczy jestem w stanie sobie odmówić niestety gorzej jest z chipsami. ..

Hej jestem tu nowa :) W końcu udało mi się znaleźć forum żeby uzyskać trochę wsparcia. Jestem w 22 tc i stosuje dietę od 2 tygodni. Cukry w ciągu dnia są w normie jedynie na czczo niezależnie od tego co jem przed snem 94-100. Jak radzicie sobie z zachciankami? Co do słodyczy jestem w stanie sobie odmówić niestety gorzej jest z chipsami. ..
Hej :-) :) co do zachcianek to wiadomo że ciągnie do nich ale jak wiem że nie mogę to nawet nie patrzę w ich strone, a czasem jest ciężko jak domownicy jedzą ;) cukry na czczo masz cały czas powyżej normy?

Hej, co do zachcianek to ja czasami nie potrafie sobie odmowic [emoji57] tylko ja nigdy nie mam problemu z cukrem po jedzeniu, zawsze jest w normie. U mnie problem byl tak jak u ciebie na czczo ale ostatnie 3tyg trzymaja sie w normie mniej niz 90 i w sumie nie wiem dlaczego bo nic innego niz wczesniej nie jem ani nie robie [emoji848]

reklama
Hej, co do zachcianek to ja czasami nie potrafie sobie odmowic [emoji57] tylko ja nigdy nie mam problemu z cukrem po jedzeniu, zawsze jest w normie. U mnie problem byl tak jak u ciebie na czczo ale ostatnie 3tyg trzymaja sie w normie mniej niz 90 i w sumie nie wiem dlaczego bo nic innego niz wczesniej nie jem ani nie robie [emoji848]

No właśnie ja tez nie wiem czemu są w normie. Tym bardziej ze wieczorem pozwolilam sobie na chipsy które dość późno jadłam bo po 23 a rano cukier w normie. A jak trzymam się diety to są są wysokie... nie mam pojęcia czym to idzie. A też masz taki problem ze wagi nie przybywa?

Do góry