reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No i te 177 to za dużo...
Wcześniej bardzo pilnowałam tej diety, jadłam co dzień o tej samej porze. Np zupa zabielona jogurtem naturalnym do tego gotowanego kurczaka. Ryż lub kasza plus mięso i warzywa. Makaron tylko ciemny. Strasznie się stresowalam, robiłam osobno dla męża i siebie. Teraz pod koniec mam cukry ok po wszystkim (na dziś mam termin) staram się pilnować odstępów między posiłkami i nie jeść za dużych porcji i tak naprawdę to mi starczy by cukier był ok..bo teraz mam takie bóle w nocy, że wstaje rano kompletnie rozbita
177 po 1h to za duzo ? Przeciez norma jest chyba do 180...

We wtorek ide z tymi wynikami do diabetologa, bede wiedziec wszystko.

reklama
No to jest na skraju, to też nie jest super, tym bardziej, że naczo wyższy, ale widzę że wszędzie inna polityka. U nas w razie wątpliwości w wyniku kieruje ginekolog do diabetologa.

Byłam dziś zrobić badanie HCg,ale wcześniej byłam u fryzjera i podjadlam specjalnie trochę ciastek do herbaty. Na to badanie poszłam równo godzinę po tych ciastkach i pani mi zmierzyła z palca cukier o było ok więc może jeszcze nic się nie dzieje...no ale...i tak zostaje na diecie bezcukrowej :cool2:
To następnym razem nie podjadaj bo wyjdzie Ci zły wynik to niesłusznie ;)
Może wyjść po 27 tygodniu jak będziesz miała robione bo mi w 25 też nie wyszło, dopiero 27/28, ale mi powtórzył bo mam spore obciążenie w rodzinie (moja mama i siostra miała: siostra odeszła w lipcu) a tak to czytałam, że tylko trzy razy powinno się robić z czego pierwszy raz to chyba był na początku i tylko naczo.

No to jest na skraju, to też nie jest super, tym bardziej, że naczo wyższy, ale widzę że wszędzie inna polityka. U nas w razie wątpliwości w wyniku kieruje ginekolog do diabetologa.
Ginekologa mam dopiero na poczatku grudnia a chce wiedziec cos wczesniej wiec diabetolog juz umowiony na wtorek.
Mam nadzieję ze nie bedzie tak źle [emoji52]

Napewno jak już coś to samą dietą :) Bo zawsze, z tego co czytam też wpis innych mam, daje dietę skierowanie na badania przed następna wizytą i jak pomiary i badania są ok to dalej dietą tylko :)

Tylko się nie stresuj bo pewnie czytałaś, że stres fałszuje wynik na niekorzyść. Jak będzie źle złap odech i sprawdź jeszcze raz ;)

SlodkaM

W drugiej ciąży, tak się zdenerwowałam jedna sprawa,że miałam cukier 180 przez cały dzień i nie mogłam tego spuścić....więc naprawdę, może tak być.:cool2:

reklama
Zasadniczo dostalam z trzech roznych zrodel (ginekolog prowadzacy, ordynator w szpitalu, diabetolog) informacje ze w tej chwili nie pozwalaja przenosic ciazy na insulinie (takie sa oficjalne wytyczne) - trzeba zglosic sie na patologie tydzien wczesniej. Co do samego wywolania to w tym szpitalu jest to standardowa procedura. Najpierw zalozenie cewnika Foleya na caly dzien, pozniej oksytocyna 6 h, przerwa i oksytocyna 12 h. Jak zadna z tych metod nie dziala decyduja sie na cesarskie ciecie, gdyz uwazaja, ze dalsze wywolywanie moze przyniesc wiecej szkod niz korzysci.
Jak tam urodziłaś już? Czekamy na info :)

Do góry