reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Moja diabetolog mówiła że norma obecną na czczo to 92. Ale to ciągle się waha. Ja po wizycie zadowolona. Dieta działa a ja trzymam się jej kurczowo.. Dostałam już zaświadczenie o prawidłowo zadbanej diecie w cukrzycy ciążowej i poinformowała mnie jak i co po porodzie. W razie,, w,, gdyby zaczęło się wcześniej niż wizyta kolejna u niej. 6 tyg po porodzie bez pomiaru później 2do3tyg z pomiarami na czczo i po posiłkach dwie godz. I mam pojawić się na wizycie lub gdybym nie mogła dzwonić i będziemy konsultowac czy robimy test obciążenia glukoza i co tam ogółem wyjdzie wszystko zależy od cukrów. Jestem dobrych myśli... Kurczowo tego się trzymam. Zostało mi jeszcze sporo do zrobienia przed porodem a mimo że nie mam jakos dużego brzucha i schudłam to troszkę ostatnio źle się czuję

reklama
smutne jest to, że ja mam ciągle ochotę na słodkie, chyba będę musiała zrobić ten test obciążenia glukozą bo dużo piję i mimo to odczuwam pragnienie i siusiam sporo,

smutne jest to, że ja mam ciągle ochotę na słodkie, chyba będę musiała zrobić ten test obciążenia glukozą bo dużo piję i mimo to odczuwam pragnienie i siusiam sporo,
Ja pare razy mierzyłam sobie cukier po posiłkach i na czczo po porodzie i wyglada na to, że cukrzyca mi minęła.

Ostatnia edycja:
Ja po porodzie zmierzylam narazie 4 razy może 5 cukier a malutki ma już 11dni, ale tak jakoś nie potrafię ogarnąć godzin, których zamierzałam się trzymać a tym bardziej nie zauważam kiedy mija dwie godziny po posiłku. Może jeszcze chwila i się ogarnę i zmierze jakiś cały dzień. Ja miałam zalecenia 100 naczo i do 140 2h po posiłku. U was tak samo? :)

Moje słodkości Marcelek 3530g i 56cm a tak się bałam, że będzie powyżej 4 bo przeniosłam tydzień

Załączniki

• IMG_20181207_220749.jpg
    IMG_20181207_220749.jpg
    449,7 KB · Wyświetleń: 105
Ja po porodzie zmierzylam narazie 4 razy może 5 cukier a malutki ma już 11dni, ale tak jakoś nie potrafię ogarnąć godzin, których zamierzałam się trzymać a tym bardziej nie zauważam kiedy mija dwie godziny po posiłku. Może jeszcze chwila i się ogarnę i zmierze jakiś cały dzień. Ja miałam zalecenia 100 naczo i do 140 2h po posiłku. U was tak samo? :)
Tez miałam takie normy, aczkolwiek pare razy zmierzyłam 1h po posiłku i zawsze miałam poniżej 120. Nawet jak zjadłam coś niezdrowego :-pChyba cukrzyca mi przeszła.

reklama
Cześć dziewczyny.
Walczę z glukometrem od poniedziałku. Dużo testuję na ile mogę sobie pozwolić i mam pytaie przy jakich wynikach lekarz zalecił Wam insulinę?
Moje cukry na czczo to zawsze między 76-79, najbardziej mi rosną po śniadaniu niezależnie od tego co bym nie zjadła, ale przeważnie mieszczą się w tych 140. Z obiadami i kolacją lepiej, zdarzyło mi się przekroczyć, ale to dlatego że testowałam coś czego typowo nie powinnam zjeść, typu pierogi ruskie czy makaron pszenny.
Jestem na siebie mega zła, bo o ile słodkości bez żalu wyeliminowałam z diety to właśnie obiadowe dania które lubię są dla mnie problemem :(

Do góry