reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny co jecie na noc żeby rano cukry były w normie ? U mnie dziś 91 :(
Wczoraj miałam cukier w moczu , ale gin na wizycie jedynie kazała powtórzyć badanie i z wynikiem do diabetologa . Na szczęście z małym wszystko ok : koniec 30 tyg wazy 1800 :)
Ja jem pół kajzerki z serem żółtym i plaster wędliny ogórek lub pomidor.

reklama
mam cukrzycę, cukier mam wysoki, ale w normie a ostatnie usg miałam 9tygodni temu, teraz jestem w 31 tygodniu..jedyna szansa by sprawdzić co u maluszka to ostatnie prenetarne za dwa tygodnie, a tak już nic bo ginekolog uważa, że skoro mam dietę to nie ma co się martwić i tyle.. Ja to jakoś inaczej czuje :(... Co jecie na śniadanie zazwyczaj bo ja największy problem mam z cukrami po śniadaniu, dziś pierwszy raz miałam nawet ponad normę :(

mam cukrzycę, cukier mam wysoki, ale w normie a ostatnie usg miałam 9tygodni temu, teraz jestem w 31 tygodniu..jedyna szansa by sprawdzić co u maluszka to ostatnie prenetarne za dwa tygodnie, a tak już nic bo ginekolog uważa, że skoro mam dietę to nie ma co się martwić i tyle.. Ja to jakoś inaczej czuje :(... Co jecie na śniadanie zazwyczaj bo ja największy problem mam z cukrami po śniadaniu, dziś pierwszy raz miałam nawet ponad normę :(
Ja jem około 48g chleba 7 ziaren z biedry. Tak, tak, ważę chleb.... Jakas szynka do tego i plaster pomidora albo ogórek. A Ty co zjadasz i ile?

Na śniadanie jem omlet z dwóch jajek na cebulce i maśle klarowanym raz z pomidorem raz z papryką, do tego dwa plasterki pieczonego boczku w piekarniku, do tego rzodkiewki, ogórek świeży [emoji4]
Po takim śniadaniu mam cukry zawsze 90-105 i jestem najedzona [emoji6]
Albo po prostu dwie parówki z warzywami surowymi i plastrem sera albo mięso pieczone (schab, karkówka,kurczak) z warzywami surowymi i tez jest zawsze Ok..[emoji6]
Niestety pieczywa nie jem wcale, próbowałam różnego rodzaju i zawsze cukier w górze.

Może to jest właśnie mój błąd. Ja jem zazwyczaj dwie kromki chleba ig z wedliną, pomidorem i ogórkiem. Dziś pewnie popełniam błąd bo na jedną z kromek dałam serka wiejskiego a przeglądałam wasze wcześniejsze posty i pisałyscie o wyrzutach cukru po nabiale na śniadanie tylko, że ja do dziś nie miałam z tym w ogóle problemu a tu proszę.

Ostatnia edycja:
Hej ;)
Ja na śniadanie jem zazwyczaj albo 2 parówki albo 1 parówka i 1 jajko na twardo do tego zawsze 2 kromki (ok. 75g) chleba zytnio pszennego z masłem jakaś zielenina ogórek papryka zielona :) i cukry po tym koło 110, dziś zjadłam 1 kromkę chleba zamiast 2 i cukier 97 więc lepiej ale tu i tu norma wcześniej gdy mogłam się ruszać i spalać cukry po śniadaniu miałam wyniki rzedu 80-90 ale te czasy już minęły niestety :(

Mam pytanie odnośnie pomiaru cukru na czczo bo zauważyłam że jak jem ostatnią kolację o 23 lub chwilę później to jak wstanę tak jak zwykle okolo 9 to cukry już znowu szybują ponad normę a gdy mierze jak wstaje na siusiu np o 7 to wtedy jest 82-85..jak bardzo dużym kłamstwem jest zapisywanie wyniku z 7 i dosypianie do tej 9 rano ? :( Dodam że w labie nigdy nie dobilam do 80 na czczo

Hej dziewczyny witam się! To moja 3 ciąża - druga z cukrzycą. W pierwszej ciąży miałam cukrzyce ale regulowałam ją dietą, w drugiej nie miałam cukrzycy, a teraz 27 tc i od 1.5 tygodnia dieta. Niestety cukry poranne mam w większości powyżej 90 ale mniej niż 99 i moja dietetyczka od razu po tygodniu diety kazała mi brać insulinę - mam wątpliwości bo w sumie po tygodniu czasu ciężko jest wyregulować dietę. Czy któraś z was brała tak szybko insulinę? U mnie dzieciaczki wszystkie za małe w ciąży wiec makrosomia mi nie grozi.

reklama
Dziewczyny , zjadłam o 22.30 kajzerkę! z masłem i żółtym serem b.laktozy i na czczo wynik 79 :) szok , śniadanie wasa+pasta z fasoli+ogórek i rzodkiewka wynik 121 , a na drugie śniadanie szaleństwo -veganski hot-dog w bułce grahamce z musztardą z Orlenu +sok pomarańczowy wyciskany 1/2 z woda wynik 119 . Zobaczymy co dalej .
Czy używacie nabiału bez laktozy ? Od kilku dni jem takie produkty , mimo ze dietetyczka ich nie pochwala , i mam wrażenie , że cukier po nich nie skacze .

Do góry