reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

miło, ze pytasz [emoji4]
Wypuścili mnie [emoji4] z szyjka słabo, ale więcej już nie byli w stanie zrobić. Zamieniłam łóżko szpitalne na domowe [emoji4] muszę odpoczywać. Celem jest dociągnięcie przynajmniej do 36 t.

Po szpitalu o dziwo mam lepsze cukry! Szok! Przed pójściem rano miałam już nawet 99, a teraz 80. Coś mi się obiło, ze po sterydach najpierw skaczą, potem się normują, czy któraś z Was tez tak miała?

Dodatkowo, w szpitalu najadalam się na full, a schudłam 2 kg... same paradoksy
No to teraz oszczędzaj się i będzie dobrze :blink: Ja tez schudłam podczas pobytu w szpitalu, a uwierz mi, że nie za bardzo mam z czego chudnąc. Myślę, że stres zrobił swoje. Najważniejsze, że dzidza dobrze rośnie.

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Jestem po badaniach , morfologia super , ale za to glukoza w moczu 3,63 :(
Badanie paskiem w domu nic nie wykazało . A tu taki wynik . We krwi dziś wszystko w normie , jeden raz przez weekend miałam na czczo 93!
Myślałam że poradziłam sobie z cukrzycą .

Hej dziewczyny!

Wyszłam ze szpitala, tak jak pisałyście, cukry wróciły do normy.
I teraz pytanie z kategorii "dziwnych". Miałam usg i bliźniaki ważą nieco ponad 2kg. Rozwiązanie za 3 tygodnie.
I na wypisie "zalecana dieta normalna"...
Zobaczyłam to dopiero w domu i nie wiem co robić. Czy chodzi o to, zeby dzieciaki trochę przytyły czy co?

Dziś cukier na czczo 79. Dotąd bylo ok 90...

Kontrole mam dopiero w piątek.

Hej dziewczyny!

I teraz pytanie z kategorii "dziwnych". Miałam usg i bliźniaki ważą nieco ponad 2kg. Rozwiązanie za 3 tygodnie.
Zobaczyłam to dopiero w domu i nie wiem co robić. Czy chodzi o to, zeby dzieciaki trochę przytyły czy co?

Może to przeoczenie lekarza robiącego wypis ? Ja jak wychodziłam ze szpitala po podaniu sterydów w 32 tyg ciąży to w zaleceniach miałam wpisane „dieta lekkostrawna”..
W którym tygodniu ciąży dokładnie jesteś ?
U mnie jedna tylko córeczka w brzuchu i miała 2,1 kg w 34+0.. a poród za 2/3 tygodnie..

Może to przeoczenie lekarza robiącego wypis ? Ja jak wychodziłam ze szpitala po podaniu sterydów w 32 tyg ciąży to w zaleceniach miałam wpisane „dieta lekkostrawna”..
W którym tygodniu ciąży dokładnie jesteś ?
U mnie jedna tylko córeczka w brzuchu i miała 2,1 kg w 34+0.. a poród za 2/3 tygodnie..
34t5d
W szpitalu miałam dietę cukrzycowa (o ile szpitalna mozna tak nazwać he he - biały ryż, pieczywo wek pszenny, na śniadanie zupa mleczna...itp)
Chyba będę do końca trzymać dietę, a w piątek jeszcze Dopytam...

Hej dziewczyny!

Ja myślę, że to przez pomyłkę. Mi też zapomnieli napisać, że mam mieć dietę dla cukrzycy ciążowej. Musiałam sama się o to upomnieć :p

34t5d
W szpitalu miałam dietę cukrzycowa (o ile szpitalna mozna tak nazwać he he - biały ryż, pieczywo wek pszenny, na śniadanie zupa mleczna...itp)
Chyba będę do końca trzymać dietę, a w piątek jeszcze Dopytam...

To mamy podobny termin [emoji4] tylko dzień różnicy [emoji4] a powiedz ile twój dzieciaczek ważył ostatnio i który to był dokładnie tydzień i dzień ?

reklama
Mój Maluch mial 2 tyg temu 2600g a teraz wizyta w czwartek, trochę sie boję ile przytył. U mnie waga stoi, z rana mam raczej dobre cukry do 87-90, po posiłkach tez w normie miałam moze 2 przekroczenia ok 143-148, ale wtedy lece na spacer. Moglby sie juz urodzić, no ale zobaczę co slychac dopiero w czwartek.

Do góry