Dziewczyny
Wczoraj o 12:50 przyszedł na świat Dominik,waga 4 kg- klusek. 55 cm długi oboje cali i zdrowi przy cycu non stop leży. Pozdrawiamy
Moje wielkie gratulacje zazdroszczę że już po
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny
Wczoraj o 12:50 przyszedł na świat Dominik,waga 4 kg- klusek. 55 cm długi oboje cali i zdrowi przy cycu non stop leży. Pozdrawiamy
W szpitalnej toalecie jeszcze tego nie robiłam ale średnio mi się podoba ta wizja, chyba że będę przyparta do muruNo wlasnie w szpitalu troche male pole do popisu jest[emoji23]
W szpitalnej toalecie jeszcze tego nie robiłam ale średnio mi się podoba ta wizja, chyba że będę przyparta do muru
U mnie elegancko, w zeszłym roku remont był, toalety przy sali itp. Ale mimo to-harce przed pójściem na oddziałFuj, nie wiem jak warunki u ciebie w szpitalu, ale u mnie sa takie toalety gdzie jeszcze wode spuszcza sie ciagnac za sznurek z gory [emoji23] strach tam siusiu robic a co dopiero jakies harce
Dziewczyny, widzę że u Was zupełnie inaczej niż u nas w Poznaniu. Ja 39 tydz i 4 dzień i każą mi czekać na skurcze mimo cukrzycy ciazowej. Już od 3 lekarzy usłyszałam że teraz jest zalecenie aby czekać do skurczy bo to bezpieczniejsze dla dziecka i matki:/ a mój mały się w ogóle nie spieszy, póki co leciutkie skurcze widoczne na Ktg, ale rozwarcia ani innych objawów brak. A mogłoby się już coś zacząć dziać.
Niestety nie mam takiej możliwości. Nie mam dostępu do innego glukometru. A porownywalaś wyniki glukometru z pomiarem z krwi żylnej? Bo takie badanie jest najbardziej wiarygodne. Tak to nie wiesz czy pierwszy glukometr zaniża czy drugi zawyża.Ja już mam One touch i za każdym razem sprawdzam krew na dwóch glukometrach. Do wczoraj na trzech. Dziś rano miałam 69 wg one touch i starego babcinego a wg Contour 92... Jestem pewna że zawyza. Naprawdę dziewczyny porownajcie z innymi, przynajmniej dwoma żeby w konkretną stronę się określił. Bo przy insulinie nawet różnica jednego punktu wpływa na ilość podawanej insuliny. U mnie było jej zdecydowanie za dużo.
W poniedziałek idę na badania z krwi to sprawdzę jeszcze to. Ale ogólnie porownywalam do one touch, Microdot i jakiś na B (nie pamiętam nazwy). Te trzy tutaj wymienione wyniki takie same, natomiast Contour za każdym razem zawyzone. I to nie o dwa czy trzy a o dwadzieścia i więcej.Niestety nie mam takiej możliwości. Nie mam dostępu do innego glukometru. A porownywalaś wyniki glukometru z pomiarem z krwi żylnej? Bo takie badanie jest najbardziej wiarygodne. Tak to nie wiesz czy pierwszy glukometr zaniża czy drugi zawyża.