zuzik85
Fanka BB :)
Ja co drugi dzień witaminy Duphavit dha i tardyferron na hemoglobine bo była niska.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaaa!!! To u Ciebie lada chwila i spotkanie!!!Ja biorę mama dha Premium, wcześniej żelazo ale obecnie hemoglobina 13 więc lekarka już kazała odstawić,magne b6 na skurcze. Obecnie 39tc+2wyczekuje porodu. Szyjki już nie ma rozwarcie na centymetr chodzę sprzątam i nic. Co zrobić aby szybciej urodzić,? A mały już 3600 waży.
Najgorsze to czekanie ale lada moment i maluch będzie z wami życzę Ci szybkiego porodu daj znać jak urodzisz [emoji110][emoji110]Ja biorę mama dha Premium, wcześniej żelazo ale obecnie hemoglobina 13 więc lekarka już kazała odstawić,magne b6 na skurcze. Obecnie 39tc+2wyczekuje porodu. Szyjki już nie ma rozwarcie na centymetr chodzę sprzątam i nic. Co zrobić aby szybciej urodzić,? A mały już 3600 waży.
Niestety pod koniec dostałam insuline krótkodziałająca. U mnie sytuacja była taka, że cukry były kiepskie (wtedy norma była do 120), więc dietę trzymała coraz ścisłejsza. Do tego nie tylam i moja mała nie przybierala zbyt szybko i lekarze bali się, że nie przekroczy 2500g. I na ostatnie 2 tyg dosłownie dali mi insuline przed posiłkami, żebym wyluzowala z dieta i podtuczyla maluszka. to były małe ilosci ok. 2-2,5j... Miałam nawet pen dla dzieci, żeby połówki moc sobie dawacA czy udało Ci się przetrwać całą ciąże z cukrzyca bez insuliny? Bo ja mam wielką nadzieje, że mi się udaCo do tego erytrytolu to ja muszę się lekarza zapytać czy nie szkodzi maluszkowi, bo w sumie nie wiem. Dopiero wczoraj kupiłam, ale wiele dziewczyn z cukrzycą ciazową go poleca.
To czekamy na info od Ciebie Teraz jest pogoda w sam raz na lody.Oczywiście że dam znaćcukry o dziwo mi na koniec nie skaczą. Już się śmiałam do męża że jak urodzę to po powrocie do domu całe opakowanie lodów zjem taką mam ochotę
![]()
Ja od kąd jestem na diecie cukrzycowej to bardzo wolno tyje. We wtorek idę na USG i z jednej strony boje się, ze córeczka będzie za duża przez tą moją cukrzyce z drugiej, że rośnie za wolno, bo ja nie tyje i do tego jestem szczuplutka i nie mam zapasów tłuszczykuNiestety pod koniec dostałam insuline krótkodziałająca. U mnie sytuacja była taka, że cukry były kiepskie (wtedy norma była do 120), więc dietę trzymała coraz ścisłejsza. Do tego nie tylam i moja mała nie przybierala zbyt szybko i lekarze bali się, że nie przekroczy 2500g. I na ostatnie 2 tyg dosłownie dali mi insuline przed posiłkami, żebym wyluzowala z dieta i podtuczyla maluszka. to były małe ilosci ok. 2-2,5j... Miałam nawet pen dla dzieci, żeby połówki moc sobie dawac
Też w nast tyg idę do diabetologa to zapytam o te ksylitolem i erytroleno i czeka mnie usg polowkowe
)
Oczywiście że dam znaćcukry o dziwo mi na koniec nie skaczą. Już się śmiałam do męża że jak urodzę to po powrocie do domu całe opakowanie lodów zjem taką mam ochotę
![]()
Hej!
Moja diabetolog mówiła, że jak wyjdą w moczu ketony, to tzn że na kolacje za mało węglowodanów, czyli, że "się głodzę". Jestem laikiem w temacie więc powtarzam tylko to co mi mówiła.
U mnie odkąd biorę insulinę to nocne cukry ponad 100 (te mierzone o 3.30), na czczo 90- 93. A bez insuliny 90tki zdarzały się raz na kilka dni. Wiec nie mam pojęcia o co chodzi... [emoji22]
Juz próbowałam jeść mniej na kolacje, albo wiecej. Wcześniej, albo tuz przed spaniem. Zmieniłam pory przyjmowania leków (w składzie otoczki jest sacharoza).
Na szczęście glukozy i ketonów w moczu nie ma.