Menia2018
Fanka BB :)
Ja też tak samoJa wstaje do lazienki, myje rece i dopiero mierze cukier.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też tak samoJa wstaje do lazienki, myje rece i dopiero mierze cukier.
Hej Menia2018 nie byłam w Biedronce ostatnio postaram się w tym tygodniu kupić sama jestem ciekawa@Poland1981 wypróbowałaś ten chleb razowy z Biedronki?
Ja wstaje rano o godz 7:00 myje rączki i mierze cukier na czczo i też mam różne wynikiHej dziewczyny, od niedawna tez niestety zmagam sie z cukrzyca, jestem na diecie, na razie bez insuliny. Mam pytanie jak mierzycie cukier na czczo, konkretnie czy wyglada to tak ze otwieracie oczy i pierwsze co mierzycie, czy dajecie sobie chwile na obudzenie sie, pojscie do toalety itd.
Caly czas mierzylam jakis czas po przebudzeniu i cukier byl w normie, a ostatnio sprobowalam wlasnie od razu, jeszcze w lozku i tu cukier juz byl przekroczony, najwiekszy wynik to 99. No i teraz nie wiem, ktorym pomiarem sie sugerować, konsultacje u diabetologa mam dopiero za 2 tygodnie, ale kazala mi przyjsc wczesniej gdyby cos sie dzialo z cukrami.
Wstaje rano, WC i mycie rąk i odrazu mierze cukier lub wstaje i myje ręce i mierze cukier.Hej dziewczyny, od niedawna tez niestety zmagam sie z cukrzyca, jestem na diecie, na razie bez insuliny. Mam pytanie jak mierzycie cukier na czczo, konkretnie czy wyglada to tak ze otwieracie oczy i pierwsze co mierzycie, czy dajecie sobie chwile na obudzenie sie, pojscie do toalety itd.
Caly czas mierzylam jakis czas po przebudzeniu i cukier byl w normie, a ostatnio sprobowalam wlasnie od razu, jeszcze w lozku i tu cukier juz byl przekroczony, najwiekszy wynik to 99. No i teraz nie wiem, ktorym pomiarem sie sugerować, konsultacje u diabetologa mam dopiero za 2 tygodnie, ale kazala mi przyjsc wczesniej gdyby cos sie dzialo z cukrami.
Glukoza na czczo, wg obecnych wskazań dla kobiet w ciąży, powinna być do 92, więc mysle, że zostaniesz skierowana na obciążenie glukoza i zobaczysz jak wyjdzie. Inni śmiertelnicy mogą mieć na czczo do 99, dla ciężarnych normy są bardziej restrykcyjne - wszystko dla naszych dzieci))Dziewczyny w 7 tygodniu mam taki wynik i skierowanie na glukoze, czy duze prawdopodobienstwo że mam cukrzycę? Bo różnie te normy podają;(Zobacz załącznik 878422
Czy to jest bardzo groźne dla malucha?Glukoza na czczo, wg obecnych wskazań dla kobiet w ciąży, powinna być do 92, więc mysle, że zostaniesz skierowana na obciążenie glukoza i zobaczysz jak wyjdzie. Inni śmiertelnicy mogą mieć na czczo do 99, dla ciężarnych normy są bardziej restrykcyjne - wszystko dla naszych dzieci))
94 to nie jest wielkie przekroczenie. Jeszcze kilka lat wcześniej taki cukier uważany był za prawidłowy w ciąży i nie robiło się z tym nic... Także nie masz co się martwić. Oczywiście w internecie przeczytasz o milionach wad, ale lekarze tak naprawdę boją się o duża wagę urodzenia maluszka. To jest realne zagrożenie w cukrzycy, inne to nielicznym odsetek. Ja też od początku ciąży borykam się z cukrzyca ciążowa i bałam się o wszystko, ale ostatnio rozwawialam z moim ginem na ten temat, to powiedział, że martwimy się tylko o to żeby maluch nie urosl za bardzo, a resztę co tam wypisują mam zignorować. I nie czytać głupot w necie, bo on jakby czytał co tam piszą to "balby się ciąże prowadzić, a poród odebrać to już w ogóle". Także stosuje się do zaleceń lekarzaCzy to jest bardzo groźne dla malucha?