Nie denerwuj sie. Ja mialam problem z cukrami po śniadaniu a z kolei popoludniu zjadlam loda i batona a cukier po 1h delikatnie powyżej 100. Teraz jestem w 33tc a taka luke kiedy moge cos zjesc zakazanego wyhaczylam juz z 4-5 tyg temu. Od tego czasu mialam 2 razy usg i za każdym razem wszystko dobrze. Ja przytylam 7 kg (na ostatniej wizycie po 5 tyg przyszlo mi jedynie 400g). Zależy jaka wagę mialas przed ciążą. Dieta dużo daje. Tyjemy mniej,czesto spalamy nadmiar,ktory mialysmy przed ciążą.
Tak a propo stresu. To najwiekszy nasz wróg. Ostatnio mialam piekny przyklad,zbyt duzo stresu mnie spotkalo i na usg wyszlo troche za malo wod plodowych,po tygodniu luzu i nawadniania bylo ok. Wiem,ze łatwo sie mowi(z doswiadczenia:/),ale musimy sie starac. Kiedyś usg nie bylo i jak to moja babka powiedziala,kobiety żyły spokojniejsze i szczesliwsze.
@Naatka a spotkałaś się z tym, że po słodkim powinno się mierzyć cukier pół godziny po zjedzeniu bo słodkie szybciej wybija? zaznaczam, że nie wiem dokładnie ile w tym prawdy bo wydawało mi się, że organizm ma 1 h na zbicie cukru ale dziewczyny na innej grupie twierdza, że po słodkim mierzy się pół godziny a po tłustym dwie...
co do tej diety to masz całkowitą rację nie ma się co martwić.. ja waże mniej niż przed ciąża i chociaż na poczatku się martwiłam to teraz wrzuciłam na luz bo skoro waga dziecka jest ok to my możemy chudnąć