Nie denerwuj sie. Ja mialam problem z cukrami po śniadaniu a z kolei popoludniu zjadlam loda i batona a cukier po 1h delikatnie powyżej 100. Teraz jestem w 33tc a taka luke kiedy moge cos zjesc zakazanego wyhaczylam juz z 4-5 tyg temu. Od tego czasu mialam 2 razy usg i za każdym razem wszystko dobrze. Ja przytylam 7 kg (na ostatniej wizycie po 5 tyg przyszlo mi jedynie 400g). Zależy jaka wagę mialas przed ciążą. Dieta dużo daje. Tyjemy mniej,czesto spalamy nadmiar,ktory mialysmy przed ciążą.
Tak a propo stresu. To najwiekszy nasz wróg. Ostatnio mialam piekny przyklad,zbyt duzo stresu mnie spotkalo i na usg wyszlo troche za malo wod plodowych,po tygodniu luzu i nawadniania bylo ok. Wiem,ze łatwo sie mowi(z doswiadczenia:/),ale musimy sie starac. Kiedyś usg nie bylo i jak to moja babka powiedziala,kobiety żyły spokojniejsze i szczesliwsze.
@Naatka a spotkałaś się z tym, że po słodkim powinno się mierzyć cukier pół godziny po zjedzeniu bo słodkie szybciej wybija?
co do tej diety to masz całkowitą rację nie ma się co martwić.. ja waże mniej niż przed ciąża i chociaż na poczatku się martwiłam to teraz wrzuciłam na luz bo skoro waga dziecka jest ok to my możemy chudnąć