reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny ja dziś na kolację pól grahamki 70g, do tego pól szklanki mleka 2% i cukier 117 czyli w normie! Polecam

Jestem w 36 tygodniu.

reklama
Eveee ja naprawde malo zjadlam ja dalej czulam glod jak kończyłam jesc :/ rodzaj makaronu nie gra roli bo uwielbiam je wszystkie ;)

Jutro bede testowac to mleko choc troche sie boje zebymi w kosmos nie poszlo.
W sumie jeszcze nigdy nie przekroczylam 140, a 140 mialam raz na samiutkim poczatku przy sniadaniu bo za duzo zjadlam na raz

Eveee ja naprawde malo zjadlam ja dalej czulam glod jak kończyłam jesc :/ rodzaj makaronu nie gra roli bo uwielbiam je wszystkie ;)

Jutro bede testowac to mleko choc troche sie boje zebymi w kosmos nie poszlo.
W sumie jeszcze nigdy nie przekroczylam 140, a 140 mialam raz na samiutkim poczatku przy sniadaniu bo za duzo zjadlam na raz
Ja też się mleka obawiam. Zresztą zauważyłam, że po mleku, śmietanie czy twarogu mam zgagę.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

ja ogólnie to mam po każdym posiłku w normie, prócz kolacji, może dzisiaj dlatego, że zjadłam płatki kukurydziane i nie doczytałam, że one mają jednak cukier ;/ no cóż - 140 nie przekroczyłam, więc nie jest źle. Ja według kalkulatora powinnam jeść 8 posiłków, a jem 7... Badam cukier też różnie, 3 razy w ciągu dnia po 1 godzinie po posiłu, 2 razy w ciągu dnia po 2 godzinach, bo mi wyszło z krzywej cukrowej, że mam wzrost cukru po 2 godzinach (jak na razie po dwóch godzinach wychodzi w normie i to idealnie).
Jutro niestety wyjeźdżam i mam nadzieję, że dochowam wszystkich godzin, ale coś czuję, że pomiar glukozy po śniadaniu nie będzie o 8.30, tylko o 9 (bo będziemy jeszcze w trasie).

Basia ja tak mialam przed chwila ukulam palc nie chialo leciec to przycisnelam i pokazalo 149:o po 1 kromce razowego kawalku parowanej piersi ogorkach kiszonych rzodkiewce i pomidor koktajlowy. Zmierzylam jeszcze raz i 127 i tak duzo

Dziewczyny u mnie jeszcze pomiary wychodzą zawyżone jeśli nie umyje dokładnie rąk mydłem i nie wypłucze w naprawdę ciepłej wodzie + ręcznik tylko mój do rąk i dietetyk powiedziała ze tak jest bo bakterie na rękach czy pot lub pomiar po dotknięciu twarzy wychodzi zawyżone :/

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz nie wiem co jesc bezprzerwy przekroczenia na czczo 94, po jajecznicy z 2 jajek pomidorkach kokt i krimce razowego z wedlina z kurczaka 123 a bylozawsze dobrze potaki sniadaniu

reklama
Do góry