reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Na obiad zrobilam sobie spagetti z pomidorow w puszce i kurczakiem i cukier 122 ehh akbo za zaduzo choc jakos specjalnie najedzona nie bylam albo nie moge makaronu ;(

Tez notuje co jem i jak pojde do lekarza to juz chyba bedzie wiadomo czy sama dieta czy z insulina...troche sie tego boje po pierwsze juz mam dosc klucia a po drugie troche panikuje ze zostanie ze mna, corcia ważniejsza ale jakos chodzi mi po glowie caly czas ze bedzie juz ze mna.

Dzisiaj kiepski humor i troche narzekam
A makaron jaki? Ten biały?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny a zdażyło Wam się cos takiego: ukułam się krew ledwo poleciała i na siłę wycisnęłam krew i wyszło mi ze 140, ukułam drugi palec mocniej i 110

Jestem w 36 tygodniu.

Hej, jestem tutaj nowa. Byłam z jednymi mamami na jednym forum, ale jak się dowiedziałam, że mam cukrzycę ciążową, to jedna przez drugą zaczęły się wymądrzać, że dużo kobiet ją ma i z czego ja robię tragedię... Po prostu brak zrozumienia i wsparcia... Może i zrobiłam z tego sobie tragedię, ale dopiero od wczoraj zaczęłam stosować dietę według strony www.slodkiemamy.edu.pl i zupełnie jeszcze się w tym nie odnajduję ;/ Jestem w 29 tyg. ciąży i prócz tej cukrzycy od 21 tyg. ciąży bolą mnie nerki (moja mała tak na nie naciska). Myślałam, że tylko to złe mnie spotka, a tutaj jeszcze coś gorszego. Kłuję się 6 razy dziennie. Wieczorem już drugi raz wychodzi mi zbyt wysoki cukier - wiecie co to może oznaczać?
Znacie jakieś inne strony z lepszymi kalkulatorami diety dla kobiet z cukrzycą ciążową?
Czy zmiana diety mogła u mnie spowodować krwotok z nosa? Miałam dzisiaj rano przez to wszystko.
Nie chcę, abym wyszła na jakąś jęczącą, ale po prostu to wszystko jest dla mnie nowością i staram się to ogarnąć. Szukam wsparcia...

Eveee z maki durum pisalo ze mozna wiec sprobowalam bo akurat byl w domu, jeszcze zrobie podejscie z tym brazowym i zobaczymy. Ale dzisiaj to co chwile jakies przekroczenia niby nie duze ale jednak ehhh mam nadzieje ze mala jakas sie tam trzyma.

Kliska tez jestem dopiero od niedawna w tym bo ponad tydzien i wszystko metoda prob i bledow, z kalkulatora jeszcze zadnego nie korzystambo jeszcze sie odnajduje w tym, ja sie kluje po każdym posilku i nawet nie licze ;)

Rany ale mi stopy puchna to przez ta cukrzyce czy to ten etap ciazy?;)
Zjadlam kolacje i czekam co teraz bedzie z cukrem goscie poszli a ja zamiast isc spac bede czekac

ZgadnijKto, no to nieźle sobie radzisz, mi diabetolog zalecił ten kalkulator, ale niestety nie ma tam wszystkich potraw, które lubię jeść, więc kombinuję i sprawdzam na innych stronach, które podają mi jedynie ile to ma właściwości. W którym jesteś tygodniu ciąży? Bo też się zastanawiam nad obrzękami, diabetolog powiedział, że są, a jak dla mnie to ja w ogóle nie mam...
A tak ogólnie: Ile jecie posiłków dziennie?

Eveee z maki durum pisalo ze mozna wiec sprobowalam bo akurat byl w domu, jeszcze zrobie podejscie z tym brazowym i zobaczymy. Ale dzisiaj to co chwile jakies przekroczenia niby nie duze ale jednak ehhh mam nadzieje ze mala jakas sie tam trzyma.

Kliska tez jestem dopiero od niedawna w tym bo ponad tydzien i wszystko metoda prob i bledow, z kalkulatora jeszcze zadnego nie korzystambo jeszcze sie odnajduje w tym, ja sie kluje po każdym posilku i nawet nie licze ;)

Rany ale mi stopy puchna to przez ta cukrzyce czy to ten etap ciazy?;)
Zjadlam kolacje i czekam co teraz bedzie z cukrem goscie poszli a ja zamiast isc spac bede czekac
Ja kupuję z biedry albo z Kauflanda pełnoziarnisty i jest ok.

Kliska, ja jem 5-6 posiłków.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

27tc, ja dostalam mnowstwo broszurek z przykladowymi jadlospisami i co wolno a co nie, nie mam wagi kuchennej zeby wszystko dokladnie wazyc wiec robie to na oko z roznym skutkiem.
Ja jem nawet co 1,5 h, bo jak zjem 2 kromki na raz to wywala mi cukier, uslyszalam ostatnio ze nie zabraniamy wam jesc tylko w malych ilościach a czesto, ciezko mi jeszcze jak rozlozyc obiad :/ ale nie jest tak kolorowo bo mam ketony w moczu wiec jest cos nie tak raczej watpue ze malo weglowodanow czy tlusto, mysle ze raczej za malo :sad:

reklama
Do góry