reklama
Margo25
Fanka BB :)
Dzien dobry. Ech...lepszej perspektywy nie widze...z rana 105.. :/
Aga
Ja tez robilam kiedys w ciescie. W czoraj to na maxa dietetycznie. Wrzucilam cukinie z pieczarkami na pare plus sol i ziola prowansalskie wiec to taki zestaw na wysokie cukry.
Aga
Ja tez robilam kiedys w ciescie. W czoraj to na maxa dietetycznie. Wrzucilam cukinie z pieczarkami na pare plus sol i ziola prowansalskie wiec to taki zestaw na wysokie cukry.
Margo kochana, wiesz że musisz też węglowodany jeść.. a wcale sie nie dziwie że sie boisz skoro takie masz z... cukry . Mi się wydaje, że najzywczajniej w świecie przyszła pora na insu i tyle. A to nic złego, normalna kolej rzeczy.. Moja rada? Poobserwuj się jeszcze dzis i jak nadal bedzie zle to idz do jakiegokolwiek lekarza po recepte. Bo trzeba jeść, to jest najwazniejsze...
A tak poza tym - dzis nie jadlam na sniadanie ani jajek ani parowek tylko dwie kanapeczki 50 g chleba i cukier 116 (10 j. insu) a glodna jestem jak nie wiem.. ciagle cos podjadam! :/ Grrr musze jesc jajka i kielbaski bo sam chleb z wedlina mnie nie zaspokaja.
A tak poza tym - dzis nie jadlam na sniadanie ani jajek ani parowek tylko dwie kanapeczki 50 g chleba i cukier 116 (10 j. insu) a glodna jestem jak nie wiem.. ciagle cos podjadam! :/ Grrr musze jesc jajka i kielbaski bo sam chleb z wedlina mnie nie zaspokaja.
lucalew
Anula gratuluje oby tak dalej :-)
Ja dzis na czczo 86 po sniadaniu 99 :-)
Sylwia no chyba zaczelam panikowac bo to juz tuz tuz a ja jeszcze tyle rzeczy chce zrobic.
Ja dzis na czczo 86 po sniadaniu 99 :-)
Sylwia no chyba zaczelam panikowac bo to juz tuz tuz a ja jeszcze tyle rzeczy chce zrobic.
lucalew
Aga ja cukinie np grilluje albo np robie z mielonym w piekarniku lub dusze, grilluje z innymi warzywami.
Werci agrest wcinalas za mna chodza czerwone pozeczki ale dzis jeszcze zjem truskawki i moze pare czeresni a w poniedzialek kupie juz te pozeczki :-)
Margo musisz jesc zreszta sama wiesz ze u nas dieta to 50% weglowodany. Dodawaj wiecej warzyw i sie nie stresuj bo wiesz dobrze ze to tez podnosi. Obserwuj jeszczd dzis a jutro najwyzej zadzwon i sie umow na wizyte. Trzymam kciuki i pamietaj ze nie Ty jedna masz problem z cukrami ponad norme. Tez tak mialam, co prawda latwiej bo moglzm sama zwiekszyc ilosc insuliny.
Werci agrest wcinalas za mna chodza czerwone pozeczki ale dzis jeszcze zjem truskawki i moze pare czeresni a w poniedzialek kupie juz te pozeczki :-)
Margo musisz jesc zreszta sama wiesz ze u nas dieta to 50% weglowodany. Dodawaj wiecej warzyw i sie nie stresuj bo wiesz dobrze ze to tez podnosi. Obserwuj jeszczd dzis a jutro najwyzej zadzwon i sie umow na wizyte. Trzymam kciuki i pamietaj ze nie Ty jedna masz problem z cukrami ponad norme. Tez tak mialam, co prawda latwiej bo moglzm sama zwiekszyc ilosc insuliny.
Margo25
Na obiad krupnik i bum 160 zawsze mialam ok 105
Margo25
No powiem Wam, ze teraz siedze i se wmawiam, zeby bylo tylko te magiczne 153, o ktorych mowi moja doktorka a tak to zawsze staralam sie trzymac 120.
Aaaa...no i chyba nie zdawalam sobie sprawy, ze nad tym dziadostwem naprawde trudno czasem zapanowac :/
Aaaa...no i chyba nie zdawalam sobie sprawy, ze nad tym dziadostwem naprawde trudno czasem zapanowac :/
Margo25
Dzis i tak lepiej sie czuje jak wczoraj. Moja kuzynka tez na insulinie od poczatku ciazy i jest tak pozytywnie do niej nastawiona jak Wy
Juz sie umowilam w Medice wiec czekam na wyznaczenie terminu. Powiedzialam, ze najdalej do srody maja mnie umowic a najlepiej na pierwszy wolny termin. Masakra...no ale musze psychicznie to ogarnac
Moj maz sie wlasnie zapytal jak to jest: czy 10j insuliny to 10 wkluc???
Juz sie umowilam w Medice wiec czekam na wyznaczenie terminu. Powiedzialam, ze najdalej do srody maja mnie umowic a najlepiej na pierwszy wolny termin. Masakra...no ale musze psychicznie to ogarnac
Moj maz sie wlasnie zapytal jak to jest: czy 10j insuliny to 10 wkluc???
reklama
Anula09
dostaniesz prawdopodobnie insuline w penie i tam sobie regulujesz ilośc jednostek wystarczy jedno wbicie ... Np moja nocna wyglada tak, na noc daje teraz 24j a zaczynałam 2miesiace temu od 6 : http://www.lantus.no/Global/Images/Lantus.no/Insuman_Basal_pen.png