reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ehh Werci ja już czasem nie wiem ręce opadaja, jest lepiej ogólem, ale,czasem jakby pojedyncze jej wyjdą więc podejrzewam ze jest coś jeszcze po prostu... Trafiła mi się mala alergiczka

reklama
Dzien dobry. Ech...lepszej perspektywy nie widze...z rana 105.. :/

Aga
Ja tez robilam kiedys w ciescie. W czoraj to na maxa dietetycznie. Wrzucilam cukinie z pieczarkami na pare plus sol i ziola prowansalskie wiec to taki zestaw na wysokie cukry.

Margo kochana, wiesz że musisz też węglowodany jeść.. a wcale sie nie dziwie że sie boisz skoro takie masz z... cukry :no:. Mi się wydaje, że najzywczajniej w świecie przyszła pora na insu i tyle. A to nic złego, normalna kolej rzeczy.. Moja rada? Poobserwuj się jeszcze dzis i jak nadal bedzie zle to idz do jakiegokolwiek lekarza po recepte. Bo trzeba jeść, to jest najwazniejsze...

A tak poza tym - dzis nie jadlam na sniadanie ani jajek ani parowek tylko dwie kanapeczki 50 g chleba i cukier 116 (10 j. insu) a glodna jestem jak nie wiem.. ciagle cos podjadam! :/ Grrr musze jesc jajka i kielbaski bo sam chleb z wedlina mnie nie zaspokaja.

Anula gratuluje oby tak dalej :-)

Ja dzis na czczo 86 po sniadaniu 99 :-)

Sylwia no chyba zaczelam panikowac bo to juz tuz tuz a ja jeszcze tyle rzeczy chce zrobic.

Aga ja cukinie np grilluje albo np robie z mielonym w piekarniku lub dusze, grilluje z innymi warzywami.

Werci agrest wcinalas za mna chodza czerwone pozeczki ale dzis jeszcze zjem truskawki i moze pare czeresni a w poniedzialek kupie juz te pozeczki :-)

Margo musisz jesc zreszta sama wiesz ze u nas dieta to 50% weglowodany. Dodawaj wiecej warzyw i sie nie stresuj bo wiesz dobrze ze to tez podnosi. Obserwuj jeszczd dzis a jutro najwyzej zadzwon i sie umow na wizyte. Trzymam kciuki i pamietaj ze nie Ty jedna masz problem z cukrami ponad norme. Tez tak mialam, co prawda latwiej bo moglzm sama zwiekszyc ilosc insuliny.

No powiem Wam, ze teraz siedze i se wmawiam, zeby bylo tylko te magiczne 153, o ktorych mowi moja doktorka a tak to zawsze staralam sie trzymac 120.
Aaaa...no i chyba nie zdawalam sobie sprawy, ze nad tym dziadostwem naprawde trudno czasem zapanowac :/

Margo jak dasz rade idź w najbliższych dniach do diabetologa po insuline. Lepiej ci sie zrobi :)
u mnie norma po ok 170g makaronu z kurczakiem i sałata z kukurydza i winegret - cukier 98 oczywiście dodatek to 10j insuliny

Dzis i tak lepiej sie czuje jak wczoraj. Moja kuzynka tez na insulinie od poczatku ciazy i jest tak pozytywnie do niej nastawiona jak Wy :)
Juz sie umowilam w Medice wiec czekam na wyznaczenie terminu. Powiedzialam, ze najdalej do srody maja mnie umowic a najlepiej na pierwszy wolny termin. Masakra...no ale musze psychicznie to ogarnac
Moj maz sie wlasnie zapytal jak to jest: czy 10j insuliny to 10 wkluc???

reklama
Do góry