reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No wlasnie mi po makaronie z lidla razowym spagetti nie rośnie wiec jem go namiętnie na obiady i kolacje z rożnymi dodatkami jak juz chleba mam dość a za kaszami i to latem nie przepadam.

reklama
Pesq
Ale sie usmialam :D "insulina jako element kolacji"....boszsz...kto to mowi :D Jestem z Ciebie dumna, ze osiagnelas ten etap. Teraz musisz popracowac nade mna :D

Anula
Ja nadal makaronu nie tykam :D

Dzis mam ewidentny kryzys. Pol dnia przeplakalam. Maz zabral mnie na zakupy zeby mi poprawic humor. Kazal kupic co chce...a ja przeszlam obok Maca i zamarzyl mi sie hamburger z cola i frytkami... :( no i w placz :( widze, ze nie tylko cukry mi strzelily, ale tez hormonki ;)

Kolacje zjadlam o 22:30, bo dopiero wrocilismy i jestem ciekawa cukru...

Hmm...bezpieczna kolacja. Zjadlam to co zawsze o tej porze i bum 140 :(
Moja dr wraca dopiero 24.07 wiec chyba nie opyla sie tracic nerwow i czekac tyle czasu tylko sie umowie do kogos obcego? Jak myslicie? Aaaa, no i po takim wieczornym wyniku mam pewnosc, ze rano w normie nie bede :( ale zobaczymy.
Sorry, ze Wam dzisiaj tak okropnie truje. Glupio mi, bo ilez mozna. Niby druga ciaza z cukrzyca i to dalej niz blizej i nagle mam takie dylematy :(

Hej dziewczyny sorki ze tak pozno ale znow caly dzien segregowaniw papierow i jakos nie mam czasu na forum a jeszczd moje sierpnioweczki tak sie rozpisuja ze z dobra godzine zanim nadrobie ich produkcje. Juz 3 dzieczyna sie juz rozsypala. 1 z blizniaczkami juz w czerwcu i teraz tzn dzis i pare dni temu 2 kolejne.

Margo spokojnie nie panikowac, obserwowac jak bedzie tak jeszcze kilka dni to wtedy do lekarza. Mnie tez sie takie i wieksze na czczo zdarzaly. Nawet teraz mimo tych spadkow cukrow na czczo mam i po 90 pare. Zreszta od 2 dni spokoj tzn juz nie spadaja sa w normie.

Gosik mam nadzieje ze urodzinki synka udane i Twoje cukry tez?

Dobra teraz Was musze nadrobic :-)

Pesq specjalnie dla ciebie pisalam o bobie ale chyba mnie zlalas :-p Mozna jesc i nie ma wysokiego IG spokojnie mozna zjesc z 200 g na raz. Ja juz pare razy jadlam sam bob z koperkiem i cukier w okolicach 80 wiec jak tak kochasz to spokojnie sprobuj powinno byc dobrze, smacznego !

Margo prosze Cie nie panikuj, mialas gorszy dzien z cukrami tak czasem bywa i mnie tez taki dzien nie raz do padł. Obserwuj kilka dni tak jak diabetolog Ci powiedziala jak nadal beda wysokie to wtedy chyba rzeczywiscie insulina to jedyne wyjscie ale tak jak juz nie raz pisalam i widze ze tez dziewczyny sie w koncu przekonaly to nic strasznego.
Kciuki za jutrzejsze cukry.

Ostatnia edycja:
Margo
i jak tam dzisiaj cukier na czczo? Tym jednorazowym dniem się nie przejmuj. Ja jak byłam w szpitalu i dostałam celeston to cukier przez 2 dni utrzymywał po 130. I tez panikowala ale nie potrzebnie :)

Lucalew
jak tam przygotowania na przyjście synka?:) juz niedługo i koniec stresów związanych z ciążą.

Anula
No to niedziela rozpoczęta w dobrym nastroju :) oby i po posiłkach były piękne cukry :)

Sylwia ja sporo z tego co ty nie mogę bo mala na skaze i odpada mi wszystko co mleczne, a i tak czasem małej wyskoczy parę krostek i już nie wiem od czego. Ale warzywa jem, pieczywo roznie zwykle białe albo z nasionami słonecznika, na obiady rosół albo coś z kurczaka a jak mala już miala z 2 miesiące to gulasz, zresZta od początku próbowałam smażone tylko starałam się odsaczac tłuszcz a teraz to już normalnie, nalesniki albo racuchy na wodzie, rybę ;) dla mnie mega ograniczenie to to mleko bo strasznie dużo rzeczy odpada które lubiłam...
Ja np truskawek nie mogę, bo mala uczulilo.
Z tymi krostkami jak nie będą znikąc to mozesz sama przetestować i przez jakiś czas sobie nabiał ograniczyć i zobaczyc. Mi polozna stwierdziła ze to skaza a pediatra najpierw mowila ze nie ale jak pow. Ze po ograniczeniu nabiału trochę zeszło to pow. Ze może być i skaza...
A czego bys zjadła a boisz się próbować ?

Luca wiem co to jest ogarnąć przed porodem dwa forum he he ;) napewno na sierpniowkach nerwowa się zaczyna :)

Margo ty się tak się stresuj ;) pewnie gorszy dzień mialas.
A mam pytanie, jak cukinie robiłas ? Bo ja ostatnio kupiłam i nie mam na nią pomysłu, pół zjadlam tylko, smazona w cieście nalesnikowym

Dzień dobry :) my zaraz znikam na ogródek, dzisiaj w planach na obiad kluski :>

Wczoraj nqjadlam się agrest na noc. Mały po tym szalał, ale cukier 101 :))) cały zjadłam, wieeeelka miche ;)

Dzisiaj naczczo 93, ale nie było całkiem naczczo, bo zaraz po przebudzeniu zjadłam parę kulek agrestu ;)

reklama
Aga, Sylwia - miałam podobne perypetie z dietą przy córce. U nas Okazało się, że to nie skaza tylko uczulenie na pomidory i pora. Wyeliminował tylko te dwa składniki i przeszło jak ręką odjal. Tez eliminowalam nabiał, a żyłam na zupach, bo wydawały się wartościowe. No ale krupniku zawsze z porem i często pomidorowa... zorientowałam się dopiero po jakimś czasie, tez chyba jak mała miała 3 miesiące. Tez eliminowalam nabiał i wydawało mi się, że jest lepiej, ale skoro Ty też go wyeliminowalas, a dziecko dalej ma wysypke, to musi być coś innego.

Ostatnia edycja:
Do góry