reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dostalam info.od mojej doktorki. Napisala, ze poki co nie ma dramatu jesli chodzi o te cukry dzienne, ale mam jesc, bo bede miala za duzo ketonow. Ale ten na czczo za wysoki i pare dni poobserwowac i jesli tak bedzie to insulina. Buuuu...

Margo wiesz, ja na początku jak pamiętasz panikowałam itd.. a teraz ten pen z insuliną stał się moim przyjacielem.. wiem, że to jest bezpieczne i dla mnie i dla malutkiej.. a jak sama lekarka mowiła - jeżeli chce zjeść coś niepewnego i wiem że tak czy inaczej to zjem to wole wstrzyknąć pare jednostek niż podbić cukier i się martwić. Ogólnie insulina jest moim wybawieniem a nie powodem do zmartwien ... dzieki niej moge spokojnie zjesc sniadanie ;) :)

Uh Anula.. ja kocham bób, poprzednie lata jadlam kilogramami ale wiem jaki ma IG wiec nie kupuje.. daj znac jak wynik może kiedys sie skusze :p

Cukier 113 :) zjadłam ok 150g bobu plus 100g makaronu razowego z pomidorem świeżym i oliwa i ziołami i 12j insuliny ale najedzona jestem

Pesq mam identyczne odczucia co do insuliny jak ty. Juz sie nie zamartwiam tym jedzeniem. Czuje sie bdb i mam nadzieje ze Malutka tez sie ładnie rozwija - póki co było idealnie, kolejna wizyta u gina 24.07

Ostatnia edycja:
reklama
Anula to naprawde g ratulacje, u mnie po makaronie ok 50 g nawet z piersią czy cukinia jest zawsze ok 120 :/ a z bobem to bym chyba padła :D chociaz ja nigdy insu nie bralam do obiadu ... A na kolacje zjadlam wlasnie jajka na bekonie + ogóreczki + 40 g biedronkowego chleba + 4 j insuliny :p Insulina jako element kolacji :-)

Do góry