Gosia, zdrowiej, zdrowiej.. ja cały czas mam nadzieję, że nie będę miała już żadnej infekcji, bo nawet nie ma czym tego leczyć:/ ani soku z malin, ani miodu:/ eeech. u mnie też przekroczenia. cóż robić, walczy człowiek jak może;-)
reklama
katherinne
Fanka BB :)
Jest jeszcze prenatal gripcare, ale nie wiem, czy to działa równie dobrze, co sok z malin i miód, bo jeszcze nie próbowałam.
Na gardło można psikac tantum verde i ja jeszcze miałam tabletki do ssania fiorda dla kobiet w ciąży i mam karmiacych i mi po nich cukier nie skakał nie wiem ale w aptece mi mówili kiedyś że można też niby te tabletki isla czy jakoś tak.
no właśnie najgorsze, że nie wiem czy w tych prenatalach itp też nie ma cukru, bo np w jednym z super syropów dla ciężarnych i karmiących <nie pomnę nazwy teraz, a opakowania nie mam pod ręką:/> to był jeden cukier po prostu - bo wyciąg z malin i czegośtam jeszcze. no i, co gorsze, jednemu nie skoczy, a drugiemu niestety tak:/ przeziębienia są, moim zdaniem, najgorsze przy diecie cukrzycowej:/ jeszcze w sumie herbata z cytryną zostaje.. ech..
Marcelka37
Zaangażowana w BB
Witajcie. Na przeziębienie 1000 mg witaminy C na raz, plus czosnek na wieczór, i rano zdrowa jak ryba a jeśli nie po 1 dniu, to po dwóch murowane. Gardło można płukać wodą z solą. Wit. C nie przedawkujecie, bez obawy.
katherinne
Fanka BB :)
No i się nawsuwalam ciasteczek upieczonych z płatków owsianych i otrębów, chudego twarogu, jajka i odrobiny miodu oraz ziaren słonecznika. Pewnie jedno-dwa by nie zaszkodziły, ale gdzie tam, ka musiałam wsunac 6... Ciekawe, jak to się odbije na cukrze, szczególnie rano. Dlaczego ja nie mam w ogóle ogranicznika?
Testowalyscie moze zamienniki cukru? Nie mowie o aspartamie, myślę bardziej o ksylitolu (cukier brzozowy) czy stewii. Można w ciąży?
Testowalyscie moze zamienniki cukru? Nie mowie o aspartamie, myślę bardziej o ksylitolu (cukier brzozowy) czy stewii. Można w ciąży?
Ostatnia edycja:
reklama
Marcelka37
Zaangażowana w BB
Takie ciastka Katherine to samo zdrowie, nie powinny podnieść cukru. Z tego co wiem to słodzika w ciąży nie zalecają.
Ja dzisiaj zjadłam kawałeczek - 1 trójkącik pizzy na kolację, i godzinę po cukier 194. Szok. Nigdy na wieczór mi tak nie wywala cukru.
Od 3 dni rano cukry ponad 90, wiec zobacze jutro, najwyzej wlącze nocną insulinke.
A dzisiaj oczywiście moja teściowa dala popis..... I odwiedzilismy ją, zupa flaki, makaron z sosem na drugie, i cala patera ciast i cukierkow. Skubnęlam troche zupy, i siedziałam wściekła, no cóż wszystko pod synusia.
Ja dzisiaj zjadłam kawałeczek - 1 trójkącik pizzy na kolację, i godzinę po cukier 194. Szok. Nigdy na wieczór mi tak nie wywala cukru.
Od 3 dni rano cukry ponad 90, wiec zobacze jutro, najwyzej wlącze nocną insulinke.
A dzisiaj oczywiście moja teściowa dala popis..... I odwiedzilismy ją, zupa flaki, makaron z sosem na drugie, i cala patera ciast i cukierkow. Skubnęlam troche zupy, i siedziałam wściekła, no cóż wszystko pod synusia.