reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

co do tego preparatu z niemiec tez slyszalam ze podobno rewelacyjny,ale ja nie probowalalm i nazwy tez nie znam
jakby co moge popytac

co do temperatury w domu to u nas tez sie nagrzalo i okna w kazdym pomieszczeniu otwarte bo ciepelko

milego wieczoru

reklama
Chyba mam depresje poporodową :-(
Dzisiaj cały dzień becze, i co jest najstraszniejsze mam dosyć własnego dziecka i chciałabym zeby zniknął :-(

Mój mąż do niego mówi, całuje, przytula a ja robie wszystko jak robot i mam z tego powodu wyrzuty sumienia i znowu aczynam beczeć i tak w kółko :-(

Andzia ty to masz pamięć kobieto - no właśnie też się chce zaopatrzyc na zapas :)
no i dopiero teraz tak patrze na twoj suwaczek.... i..... toz ty juz na wylocie :)

No z tym odruchem tfu tfu nie zapeszac lepiej....i mam nadzieje że tak zostanie.

Ale nie lezy w leżaczku.....jak na razie.'

I co tam wyczytałaś o tym karmieniu po 4 miesiacu???
bo ja mam braki w wiadomosciach

Ostatnia edycja:
Aureolcia spokojnie, jeżeli nie przejdzie ci to to do lekarza, podaj mi swój adres na priva, wyślę ci lefax, ja niestety przeszłam najgorszą kolkę z wszystkich możliwych tutaj dzieci, jest to straszne i na sama myśl aż przechodzą mi ciarki!!!! Lefax jest niemieck i - najlepszy i jest lepszy niż sab simplex, taki mówią lekarze i farmaceuci w niemczech!!! Gdybym miała go od początku i nie słuchała ludzi to mój syn nie męczył by się tak!!! brrr, tak jak pisze Dorotk mój jak miał 2 tyg to już się to zaczynało i tak jak piszesz to u niego występowało, on nie płakał wogóle ale tak strasznie jęczał!!!!

Kup koer włoski, rumianek i pij to , też pomaga ale nie wiele.

Odpisałam aureolci i dopiero przeczytałam do końca, zmęczenie jest normalne przy dziecku, jak przez kilka tygodni kładłam się z Natankiem o 20!!!

Asica, Emka to życzymy powodzenia w karmieniu :) sama przyjemność!!! Macie schematy żywienia z bobvity czy z hippa???

Wchodząc na bobovity czy nutricia to tam jest napisane, ale u mnie wyglądało to tak:

Słodka marchewka (najpierw wyłącznie słoiczki)
słodką marchew podawałam przez 3 - 4 dni i obserwowałam,później jabłko 3-4 dni później marchew z jabłkiem (z każej fimry dostaniecie) i tak 2 tyg powoli, później już po 2 tyg wprowadziałam ziemniaczki z marchewką, ale to już było tak:

2 x karmienie mlekiem (mówię o karmieniu butlą)
1x obiadek (marchew z ziemniaczkami 3 dni i patrzymy, póxniej zmieniamy na ziemniaki z dynia (dzieci je uwielbiają) ziemniaki ze szpinakiem (to każde dziecko inaczej)
1x deserek powoli wprowadzamy deserki po 4 miesiącu jest ich mnóstwo ale nie wszystko naraz (polecam gruszki willamsa (cały czas słoiczki)
2 x mleko butla,

przerwa między posiłkami 3 godziny, a i chyba mleko wtedy 150ml to pisze do Emki musisz sprawdzić na opakowaniu, polecam w rosmanie jest duży wybór deserków z bobovity bo są mieszane a nie jak z hipp jednoskładnkowe :)

No to powodzenia, jakieś pytania to odpowiem :))) tzn postaramy się, ja zaczełam gotować przed 5 miesiącem, ale kilka dni marchewkową zupke :)))

A dzisiaj ugotowałam babci obiadek na 2 dni , bo wyszłam do kosmettyczki i na zakupy i .... mój synuś wtrynił wszystko!!!

Misiaszek moja diabetolog o ciałach ketonowytch pow, że to dopiero przy bardzo wysokich cukrach są groźne. - tyle sobie przypomniałam.

Majka herbatki latkacyjne możesz kupić w zielarskich sklepach, na internecie tzn w, w rosmaniie są 3 rodzaje, ja kupowałam w saszetkach ze względu na wysokość węglowodanów!!!

Dziewczyny robicie obciążenie????

reklama
Aureolcia jescze sobie przypomniałam o laktatorze, ja mam avent ręczny i też mi się przydał, jeżeli chcesz to wyślę ci a jak skończysz go używać to odeślesz:-), jeżeli oczywiście nie przeszkadza , że jest używany (wypażyć zawsze można );-)

Do góry