Odpisałam aureolci i dopiero przeczytałam do końca, zmęczenie jest normalne przy dziecku, jak przez kilka tygodni kładłam się z Natankiem o 20!!!
Asica, Emka to życzymy powodzenia w karmieniu
sama przyjemność!!! Macie schematy żywienia z bobvity czy z hippa???
Wchodząc na bobovity czy nutricia to tam jest napisane, ale u mnie wyglądało to tak:
Słodka marchewka (najpierw wyłącznie słoiczki)
słodką marchew podawałam przez 3 - 4 dni i obserwowałam,później jabłko 3-4 dni później marchew z jabłkiem (z każej fimry dostaniecie) i tak 2 tyg powoli, później już po 2 tyg wprowadziałam ziemniaczki z marchewką, ale to już było tak:
2 x karmienie mlekiem (mówię o karmieniu butlą)
1x obiadek (marchew z ziemniaczkami 3 dni i patrzymy, póxniej zmieniamy na ziemniaki z dynia (dzieci je uwielbiają) ziemniaki ze szpinakiem (to każde dziecko inaczej)
1x deserek powoli wprowadzamy deserki po 4 miesiącu jest ich mnóstwo ale nie wszystko naraz (polecam gruszki willamsa (cały czas słoiczki)
2 x mleko butla,
przerwa między posiłkami 3 godziny, a i chyba mleko wtedy 150ml to pisze do Emki musisz sprawdzić na opakowaniu, polecam w rosmanie jest duży wybór deserków z bobovity bo są mieszane a nie jak z hipp jednoskładnkowe
No to powodzenia, jakieś pytania to odpowiem
)) tzn postaramy się, ja zaczełam gotować przed 5 miesiącem, ale kilka dni marchewkową zupke
))
A dzisiaj ugotowałam babci obiadek na 2 dni , bo wyszłam do kosmettyczki i na zakupy i .... mój synuś wtrynił wszystko!!!
Misiaszek moja diabetolog o ciałach ketonowytch pow, że to dopiero przy bardzo wysokich cukrach są groźne. - tyle sobie przypomniałam.
Majka herbatki latkacyjne możesz kupić w zielarskich sklepach, na internecie tzn w, w rosmaniie są 3 rodzaje, ja kupowałam w saszetkach ze względu na wysokość węglowodanów!!!
Dziewczyny robicie obciążenie????