reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie mamusie....Ja miałam dziś wizytę u mojej lekarki....i jestem taka szczęsliwa,bo widziałam mojego syneczka...waży już 695g.:tak:A tak poza tym udało mi sie załatwić,że do Poznania pojadę ok.15czerwca na ostatnią wizytę,bo będę miała tu diabetologa a rodzić będę u siebie albo w Zielonej-Górze(ok.50km.od mojej miejscowości),no i na 100% będzie cc,bo u nas dla słodkiej mamy robią cc,no i mój synek jest ułożony pośladkowo....
Moje cukry różnie skaczą....,ale nie sa bardzo wysokie....tyle,że przed snem tzn.o 22 mam ponad normę....A dziś po o obiedzie( 2h po) młodych ziemniaczkach ,młodej kapustki i 2 mielone kotlety miałam 105:tak:Najwięcej miałam o 8 rano -kurcze 151 i nie wiem po czym bo dopiero zaczynałam jeść śniadanie...o 6 rano miałam 125:sorry2:i wzięłam 8j.insuliny tej długotrwałej a potem o 8 7j.tej krótkotrwałej....ale 2h.po miałam 128:sorry2: a o 13.30 miałam 84(przed obiadkiem)

reklama
mama_ola no to pogratulować samozaparcia, moze ja też spróbuję, ale moze za tydzień;-);-)
aloy powodzenia jutro, a Twoje maleństwo jak będzie miało na imię? Przegapiłam czy ni mówiłaś?
Z serii experymenty - po jogobelli light 91, więc miodzio , jutro spróbuję zwykłą:confused:
A na obiadek zrazy ze shabiku, ziemniaczki i kooopa sałaty i 113 :-)

Ogólnie to ostatnimi czsy tak maleństwo szubruje mi w brzuszku że dziś w sklepie wystać w kolejce nie mogłam tak mi wywracało coś po prawej stronie i po przeciwleglej tylko niżej, potem kolejna seria przy obiadku i tak co jakiś czas- seriami daje:sorry:

Na skurcze łydek macie jakieś pomysły? Jeden mam - obudzić M żeby rozmasował:-)

aloy to pewnie zesrana jesteś :confused: Ja pewnie bym była :szok: ale przynajmniej nie będziesz miała porodu z zaskoczenia

gizela każdej słodkiej mamie u Ciebie robią cc? Nawet jeśli dziecko jest normalnie ulożone :confused:

mama_ola nie panikuj napewno nie będzie mieć 4,5kg, lekarka panikuje, przecież teraz się wagowo mieści w średniej więc nagle tyle nie urośnie :tak:

Ostatnia edycja:
aloy to pewnie zesrana jesteś :confused: Ja pewnie bym była :szok: ale przynajmniej nie będziesz miała porodu z zaskoczenia

gizela każdej słodkiej mamie u Ciebie robią cc? Nawet jeśli dziecko jest normalnie ulożone :confused:

mama_ola nie panikuj napewno nie będzie mieć 4,5kg, lekarka panikuje, przecież teraz się wagowo mieści w średniej więc nagle tyle nie urośnie :tak:

Nie wiem jak to jest z CC dla słodkich mam bo tam gdzie ja bedę rodzić jest mało takich mam słodkich. Pytałam dlaczego mam mieć CC a moja powiedziała,że podczas porodu może dojść do bardzo wysokich cukrów lub niedocukrzenia....bo jak zbadam sobie cukier i wbiję insulinę...przecież człowiek o tym nie pamięta w takim momencie-chyba ma rację....ale jak leżałam w Poznaniu to rozmawiałam ze słodkimi mamusiami które już rodziły to mówiły,że rodziły naturalnie....więc tak do końca to ja nie wiem jak to jest...wiem jedno ,że ja będę miała CC-a chciałam, rodzić naturalnie,ale wyszło inaczej.....

aureolcia - średnia to ta jego waga nie jest, mieści się w normie, ale jak patrzyłam to dużo powyżej 90 centyla - czyli pewnie jakieś 3% dzieci tylko ma taką wagę :eek:. Ale po cichu liczę, że może troszkę błędu przy pomiarze było, a troszkę na to, że może już tak szybko nie będzie przybierał... Panika to za duże słowo, ale stresik jest :-p

Ja dziś też eksperymentowałam - znalazłam w sklepie półkę ze słodyczami nie słodzonymi cukrem - no i nie mogłam się oprzeć - wsunęłam rządek czekolady (słodzona mannitolem) i dwa wafelki (słodzone fruktozą), a potem zjadłam jeszcze normalny podwieczorek (kawa z mlekiem, jabłko i 2 niskosłodzone ciasteczka z serkiem waniliowym (tym na sernik). Coś mnie opętało :zawstydzona/y:. Czekam na pomiar cukru. Ale coś mi się widzi, że przymusowy spacer mnie czeka.

elmoo - a bierzesz magnez, albo i lepiej aspargin? To dobre na skurcze.

gizela - gratuluję wyników badania, ale synek to ma jeszcze masę czasu żeby się odwrócić główką w dół. Dziwna strategia, żeby z powodu cukrzycy robić cc...

starlet - to uważaj na siebie, odpoczywaj dużo! Ja jutro idę na badanie. Ciekawe jak tam moja szyjka się trzyma?

mama_ola no właśnie jak dokopałam się kilka stron temu wagi Twojego dzidziusia a pozniej znalazłam tą siatkę centylową to jest troche ponad normę, ale sam mój gin mówi że te "wagi" w usg sa tylko orientacyjne i wystarczy że o milililimetr się przesunie przy pomiarze to zaraz waga o 200g większa :eek:
Fajnie mi sie gada a ja sama zesrana jestem żeby młody nie był za duży :szok:

mama ola - nie wiem jak reszta ale ja tez sie kiedys pokusilam o slodycze dla diabetykow - no i owszem cukru nie przekroczylam ( a zjadlam pol tabliczki czekolady) podszedl pod gorna normę ale i utrzymywal sie tam przez 4 kolejne godziny i za nic nie chcial zejsc nizej.....

dziewczyny nie denerwujcie sie tak wagami dzieci - ja sie denerwowalam ze klocka bede miala i co? 2,5 kg sie urodzilo :)

Gizela moim zdaniem to masz nie ciekawe te cukry, takie dziwne skoki no i wysokie nad czczo.

Aloy trzymamy kciuki
AUreolcia ma już któaś |Twój nr?

Elmo magne plus b6 polecane przez ginekol brałąm 3 x dziennie i przeszło a miałam tak, żę jak w nocy się budziłam to nie wiedziałam co ze sobą zrobić

Masażę??? hmm była bym za leniwa na to, zdecydowanie.

Wiecie co tak was czytam to wy możecie zjeść jogurt i ziemniaki , ja o ziemniakach to mogłam pomażyć

A moja dieta - tadam koniec :))) i absolutnie żadnych diet więcej nie nadaje się na coś takiego tylko plaster a dziś już zjadłam vitela musli z serkiem homogenizowanym.

Wanda 450zł??? do pół roku :))) dobra jesteś hi hi ale jesteś napewno pewna, że pogoda cie nie zaskoczy i nie braknie ci ciuszków a na proszku zaoszczędzisz hi hi
i tak jest bo ja nie piore co drugi dzień jak większość mam bo mam tyle ciuchów , żę 3 tyg mogłabym nie prać więc oszczędzam na prozku - tak to sobie tłumacze :)))

reklama
Do góry