reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Elmoo ja jakoś nie jestem za tym żeby dziecku dawać imię rodzica, może dlatego że jestem bezdusznym urzędasem i czasem jest problem z dojściem do tego kto jest czyim dzieckiem (jeśli nie ma się daty urodzenia of kors) :-p
A poza tym jak będziesz wołać "Bartek" to który zareaguje :confused:
Albo będziesz krzyczeć na seniora a junior pomyśli że to na niego :-p

reklama
Gabrielka - u nas z imionami to juz dawno wiadomo - jak się potwierdzi dziewczynka to Michalina a jak chłopczyk to Bartosz
Mama_ola - i Ty tak codziennie z tym masażem - bo jak czytam to mi sie nie chce:szok: ale dzieki za info
Elmoo - farbami bez amoniaku podobno można - ja się wstrzymałam - i tak siedzę w domku na L4 to wytrzymam jeszcze - farbę zakupiłam, żeby po porodzie machnąć bo do fryzjera to nie wiem kiedy pójdę

U mnie nie ma wątpliwości że synek i najprawdopodobniej będzie Leon

Andzia - zaczęłam jakieś 2 tyg. temu i masuję jak mi się przypomni - nie rzadziej niż co 2-gi dzień, ale jak już mówiłam - po wtorkowym usg chyba wezmę się w garść i będę tego pilnować. Jak ma ze mnie wyskoczyć 4,5 kilo dziecka, to chciałabym to przetrwać w jednym kawałku ;-) Ale ja to z tych bardzo zdyscyplinowanych jestem :-p

hieihehi widze ze macie takie podejscie jak ja :) ale u mnie w szkole rodzenia byla mowa o masażu na dwa-trzy tygodnie przed terminem a co do wiesiołka to zalecany na trzy tygodnie przed porodem w ilości dwie-trzy kapsułki rano i wieczorem - ma na celu zwiekszenie wydzielania sluzu w pochwie co ułatwia przejście (prześlizgniecie) dziecka :) - o taka jestem mądra :D

a my dzisiaj Jagódkę zarejestrowalismy i w prezencie dostała drugie imię i teraz jest Jagoda Róża :)

ja nie wiem, co to znaczy kalibrowac glukometr, bo kupiłam bez takiego przymusu :)
jest dobry taki, jaki jest.

Masażu krocza nigdy nie robiłam, bo nie sięgałam, nie wiedziałam jak i bolało :eek:

Jutro idę o 7.00 do szpitala na indukcję porodu :szok:
dzisiaj tak zdecydował ordynator szpitala. Trochę mi dziwnie... bo myślałam, ze samo się zacznie, że będzie, kiedy będzie.. a tu o!! na 7.00 rano i rodzimy!

trzymajcie kciuki

aloy - powodzenia w takim razie! Życzę jak najlżejszego porodu i żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Trzymam kciuki! Bądź dzielna :tak:

reklama
Hej

ja tylko na szybko, bo padam...bylam dzisiaj na wycieczce u diabetologa. Pisalam wam, ze ledwo laze i np jak siedze to czuje ciagle takie pulsujace klucie w kroczu po lewej, nie wiem co to za cholera. Wiec poprosilam o zbadanie i lekarka wyczula, ze mam na opuszek rozwarcie :eek: No i lezec, nie lazic, zwiekszyla dawke luteiny, asparginu. Wrrr....Na szczescie cukry w normie wiec moge za miesiac przyjechac, tylko tak sobie mysle, jak ja dam za miesiac rade jak juz ledwo dzisiaj dalam, tak mnie wszystko boli. Troche sie tym rozwarciem przejelam kurcze :dry:

Do góry