reklama
wanda - jak się chciałam do niego zarejestrować, to powiedzieli, że na 2 miesiące poszedł... Ale skoro Cię do niego zarejestrowali, to chyba ok? Może zadzwoń się jeszcze upewnić?
Jeśli chodzi o śmierdzące pieluchy to słyszałam o paklankach - takich woreczkach na zużyte pieluszki, które pochłaniają brzydki zapach.
aureolcia - myślę, ze poród może zawsze zacząć się w każdej chwili :-)
majka - na wiesiołka, to chyba jeszcze za wcześnie? To się tak jakoś koło terminu już chyba stosuje? Bo może skurcze wywołać, a ja ze skurczami póki co walczę. Masaż mnie też wkurza, ale się jakoś na razie udaje zmobilizować. Strach mnie chyba napędza ;-). Życzę szybciutkiego uporania się z raną i bólem i jak najpóźniejszego okresu :-)
Jeśli chodzi o śmierdzące pieluchy to słyszałam o paklankach - takich woreczkach na zużyte pieluszki, które pochłaniają brzydki zapach.
aureolcia - myślę, ze poród może zawsze zacząć się w każdej chwili :-)
majka - na wiesiołka, to chyba jeszcze za wcześnie? To się tak jakoś koło terminu już chyba stosuje? Bo może skurcze wywołać, a ja ze skurczami póki co walczę. Masaż mnie też wkurza, ale się jakoś na razie udaje zmobilizować. Strach mnie chyba napędza ;-). Życzę szybciutkiego uporania się z raną i bólem i jak najpóźniejszego okresu :-)
Witam!
Ja tez chetnie o masazu krocza poczytam
mam nadzieje, ze nie za poźno
Ja nie kupiłam na pieluszki zuzyte nic i mam nadzieje, że jeden kosz 140 litrów na miesiąc wystarczy
najwyzej paklanki dokupię na wyjścia a w domu to w jednorazówki - jeszcze troche ich mam po zakupach;-)
a ja dziś na czczo nawet bo 90 ale po śniadaniu 133
a zjadłam to co zwykle (może sera żółtego za dużo było?)
byłam nad rzeką - jest wyzej niz w 1997 (osiagnęła stan alarmowy), ale podobno wały wytrzymają
Ja tez chetnie o masazu krocza poczytam

Ja nie kupiłam na pieluszki zuzyte nic i mam nadzieje, że jeden kosz 140 litrów na miesiąc wystarczy

a ja dziś na czczo nawet bo 90 ale po śniadaniu 133

byłam nad rzeką - jest wyzej niz w 1997 (osiagnęła stan alarmowy), ale podobno wały wytrzymają
Wwwanda
Zaangażowana w BB
Elmoo Robiłyśmy dzieci tego samego dnia ?! ;-) Pierwsza pewnie będę ale to dlatego, ze cc z moją przypadłością robione jest z 10 dni wcześniej, żeby do parcia nie dopuścić (zagrażające odklejenie siatkówki). Cc z Matem miałam 9 dni przed terminem, wiec myślę że i tu ten tydzień szybciej będzie. Więc ogólnie to mówię że termin mam na połowę lipca.:-)
Ola to może być tak, że mi inny zrobi usg po prostu, to w końcu państwówka. Szkoda. Pierwsze robił Węgrzynowski, a to podobno najlepiej jak ten sam robi bo ma porównanie.
Majka ja z Matem też tak miałam...cyc z jednej strony, a z drugiej dokumenty do księgowania
. Ale ja krótko go karmiłam.
Ola to może być tak, że mi inny zrobi usg po prostu, to w końcu państwówka. Szkoda. Pierwsze robił Węgrzynowski, a to podobno najlepiej jak ten sam robi bo ma porównanie.
Majka ja z Matem też tak miałam...cyc z jednej strony, a z drugiej dokumenty do księgowania

gabrielka1308
Fanka BB :)
Witam w piękny poranek oby tak do końca
U nas od wczoraj nie pada, byłam nad odrą to nie ciekawie jest, wczoraj zamkneli most na kilka godzin ale jak pojechałam za brzeg to mamy jedno wielkie jezioro, a tu fala z opola i z oławy od 2 stron, mam nadzieje , że nas nie dosięgnie. w 1997 roku omineło - i oby tak było i teraz.
Co do masażu krocza to wam nie pomogę bo nie wiem sama o co chodzi.
Majka ja miałam straszne bóle przed porodem a tu teraz mam niespodzianke, mniej obfitsze i bez żadnej tabletki
może dobrze mi wyszedł poród sn 
Ja pieluszki wyrzucam do normalnego kosza, mam kupiny osobno i stał w łazience a teraz stoi na balkonie
jest połowa zawijam i do kosza
słyszałam o tym koszu na śmieci tylko moje zdanie jest takie, żebyśmy nie dali się zwariować. MOże zróbcie tak jak ja, kosz na balkon i osobny na pieluchy
U mnie tych pieluch idzie teraz więcej niż szło jak Natan był mały 
Maria może im to mięsko nie samkuje? A podgrzewasz obiadek? A i pochwal się jak zajada obiadki przez ciebie ugotowane?
Mój dzisiaj jadł kaszke chętnie oczywiście nie wszystko po 4 godz, gdzie powinno być co 3 godziny, jeżeli karmie go co 3 godziny to trwa to do godziny a tak zdecydowanie szybciej
wczoraj na deser zjadł słoiczek jagód z jabłkiem plus 2 łyżeczki kaszki mannej i 80ml soku z marchwii, jabłek i dyni - może on tak jak ja , uwielbia słodkie 
A od dziś postanowiłam kaszkę podawać mu tylko w butelce lovi tą z łyżeczkę, przynajmniej jedną mam wolną rękę , żeby go wycierać i wszystko wkoło
Wanda jak u ciebie z zakupami? Skończyłaś czy dopiero sie rozkręcasz?
)) Wanda twoi synowie to Michu, Mat to są takie imiona czy Michu to Michał a Mat to MAteusz? A i jakie imię dla córci???
A wy dziewczyny macie już imiona wybrane i przede wszystkim czy jesteście zdecydowane???
U nas od wczoraj nie pada, byłam nad odrą to nie ciekawie jest, wczoraj zamkneli most na kilka godzin ale jak pojechałam za brzeg to mamy jedno wielkie jezioro, a tu fala z opola i z oławy od 2 stron, mam nadzieje , że nas nie dosięgnie. w 1997 roku omineło - i oby tak było i teraz.
Co do masażu krocza to wam nie pomogę bo nie wiem sama o co chodzi.
Majka ja miałam straszne bóle przed porodem a tu teraz mam niespodzianke, mniej obfitsze i bez żadnej tabletki
Ja pieluszki wyrzucam do normalnego kosza, mam kupiny osobno i stał w łazience a teraz stoi na balkonie
Maria może im to mięsko nie samkuje? A podgrzewasz obiadek? A i pochwal się jak zajada obiadki przez ciebie ugotowane?
Mój dzisiaj jadł kaszke chętnie oczywiście nie wszystko po 4 godz, gdzie powinno być co 3 godziny, jeżeli karmie go co 3 godziny to trwa to do godziny a tak zdecydowanie szybciej
A od dziś postanowiłam kaszkę podawać mu tylko w butelce lovi tą z łyżeczkę, przynajmniej jedną mam wolną rękę , żeby go wycierać i wszystko wkoło
Wanda jak u ciebie z zakupami? Skończyłaś czy dopiero sie rozkręcasz?
A wy dziewczyny macie już imiona wybrane i przede wszystkim czy jesteście zdecydowane???
Masaż krocza - jeden ze sposobów przygotowania do porodu zmniejszający ryzyko pęknięcia/nacięcia krocza.
Wklejam informacje ze strony "rodzić po ludzku" - dla zainteresowanych :-)
Co możesz robić, aby uniknąć nacięcia lub pęknięcia krocza?
W czasie ciąży:
W czasie porodu:
Wklejam informacje ze strony "rodzić po ludzku" - dla zainteresowanych :-)
Co możesz robić, aby uniknąć nacięcia lub pęknięcia krocza?
W czasie ciąży:
- Wykonuj masaż krocza - regularnie, już od połowy ciąży. Uwaga! W przypadku infekcji pochwy nie stosuj masażu, aż do wyleczenia. Najwygodniejsze pozycje, to klęk na jednym kolanie z drugą nogą lekko odwiedzioną i stopą opartą o podłogę, albo pozycja stojąca z nogą opartą, np. o krzesło. Do masażu używaj naturalnych olejów, np. z oliwek, kiełków pszenicy lub słodkich migdałów.
- Ćwicz mięśnie Kegla
- Bądź aktywna fizycznie
W czasie porodu:
- Stosuj pozycje wertykalne
- Poproś położną, aby starała się ochronić krocze
- Nie przyj z całej siły! Sama siła skurczu i siła grawitacji, zwłaszcza w pozycji wertykalnej, pozwolą, by główka dziecka spokojnie i powoli wysuwała się na zewnątrz, stopniowo rozciągając tkanki krocza.
- Skorzystaj z wody lub ciepłych kompresów
Wwwanda
Zaangażowana w BB
Gabrielka zakupy... ja bym tam jej jeszcze pokupowała, ale bym musiała się razem z tymi ciuszkami wyprowadzić:-), bo by mnie mój M. eksmitował. Może trochę przesadziłam, na ciuszki na pierwsze 4-6 m-cy wydałam 450,00 zł. I mam zakaz kupowania więcej:-(.
Teraz koncentruje się na pościelach, kocykach, ręcznikach i innych akcesoriach.
No, a chłopaków imiona to odgadłaś Michał i Mateusz.
Mała... Helenka z ewentualnością na Irminę lub Idę. Ja chcę Helenę ale małż coś niezdecydowany, wiec czekam na jego akceptację. Ale znając życie nasze wspólne, prawie 16-letnie, będzie na ... moje
.
A wy dziewczyny lipcowe coś już wymyślałyście???
Teraz koncentruje się na pościelach, kocykach, ręcznikach i innych akcesoriach.
No, a chłopaków imiona to odgadłaś Michał i Mateusz.
Mała... Helenka z ewentualnością na Irminę lub Idę. Ja chcę Helenę ale małż coś niezdecydowany, wiec czekam na jego akceptację. Ale znając życie nasze wspólne, prawie 16-letnie, będzie na ... moje

A wy dziewczyny lipcowe coś już wymyślałyście???
reklama
Elmoo
Fanka BB :)
Witam
Z tematu imion to spraw wygląda nastepująco:-). Jeśli potwierdzi się opcja, że nasze maleństwo to dziewczynka to będzie Zosia - innej nie ma - metodą eliminacji została jedna opcja. Jeśli ewentualnie los ześle nam chlopczyka będzie to albo Mikołaj, albo Jan, albo Wojtuś . Chciałam Bartek - tak jak ma mąż ale dwóch Bartków w domu to chyba by było kłopoliwe
Z tematu imion to spraw wygląda nastepująco:-). Jeśli potwierdzi się opcja, że nasze maleństwo to dziewczynka to będzie Zosia - innej nie ma - metodą eliminacji została jedna opcja. Jeśli ewentualnie los ześle nam chlopczyka będzie to albo Mikołaj, albo Jan, albo Wojtuś . Chciałam Bartek - tak jak ma mąż ale dwóch Bartków w domu to chyba by było kłopoliwe