ojej, ile się człowiek naczytac musi, zanim cos napisać może
o wózkach - ja tez mam JEDO, wklejam stronkę, bo polecam, sa tanie ze wszystkimi akcesoriami, rączka przekładana, skrętne koła (do wyboru oczywiście), piękne wzory, lekkie, mają właściwie wszystko, czego szukałam w wózkach

Jedyna wada - sa troszkę chyba szersze, niz inne wózki, bo np. przy kasach w carrefour się nie mieściłam z nim. Ale to było rok temu.
Ja mam VEDI
Wózki dziecięce JEDO.
a jeśli chodzi o rodzenie w wybranych szpitalach, to jest czysta ściema.. Szpitale nie chcą chyba problemów (których jako mi wiadomo nie ma przy cukrzycy ciążowej) i dlatego odsyłają.
Ja zadzwoniłam do ordynatora w swoim mieście i powiedział mi: spooooko, możesz u nas rodzić, weź tylko swoja insulinę i glukometr.
Pielęgniarka spytała mnie, jak byłam oglądać porodówkę, czy przed ciążą tez miałam cukrzycę, mówię, że nie, a ona - eh, to w takim razie NIC strasznego, SPoro was słodziutkich u nas rodzi i NIGDY nie było problemów.
Jak kobitki mają cukrzycę przed ciążą, to mogą byc kłopoty z dzieciątkiem, wtedy odsyłaja dzidzię na karową do warsz.
szczepienia na pneumokoki - wiecie, że praktycznie wszystkie choroby dziecięce wywoływane sa przez pneumokoki? A na te wredne pneumo, które mogą wywołać sepsę NIE ma szczepionki.... więc moim zdaniem nie ma sensu szczepić...
Na rotawirusy tez nie... za duże obciążenie maleńkiego organizmu rtęcią i innymi konserwantami ze szczepionki a rozwolnienie małe przejdzie nie raz

mimo szczepionki...
ale to moje zdanie.. szczepionki są w ogóle przereklamowane, ale chodzi tu wyłącznie o interes producentów, a nie o zdrowie naszych dzieci. WIecie, że dawki rtęci i innego dziadostwa w szczepionkach dla naszych małych dzieciątek są ponad 100 razy większe, niż dopuszczalne dawki dla dorosłych??? nie dziwota, że sa aż tak straszne skutki uboczne szczepień...
się rozpisałam...
aureolcia - żebyś tylko przede mną nie urodziła!! ;-) u mnie oprócz jakichś śmiesznych przepowiadaczy nic się nie dzieje
ale cukry dzisiaj idealne! nie pilnowałam się jakoś mocno, a tak ładnie poniżej 95 wszystkie