reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

maria miałam 3 skurcze co 20 minut a poźniej poszłam do wanny i w wannie nic nie miałam zobaczymy co będzie teraz :szok:

gabrielka ten wózek nie ma przekładanej rączki, trzeba wpiąć spacerówkę albo przodem, albo tyłem do kierunku jazdy,ma koszyk na zakupy też ma duży moim zdaniem :tak:

reklama
Gabrielko - co do spacerówki jest tak jak Aureolcia pisze, wkladasz albo w ta albo w tamta strone. Ale szczerze to ja widzialam tylko jeszcze wozek x- lander, i chicco. Chicco ma zle to ze spacerowka wlasnie jest tylko w kierunku jazdy i gondola ma dno takie ze tylko troszeczke mozna podniesc. Ale ma fajne to że ma haczyki na siatki!!!

Aureolcia- skoro skurcze minely po goracej kapieli to oznacza że fałszywy alarm :( a szkoda co ? z jednej strony strach a z drugiej radość :)

Emka- o co ci chodzi że się maca Polka? chodzi ci po twarzy tak ? ale jak ona to robi? cala dłonia otwartą od góry do dołu twarzy ? a próbowałaś jej położyć pieluchę na twarz albo położyć jej obok pieluchę żeby mogła się wtulić czy kocyk - bo może ona chce się odciąć od świata bo ma problemy z wyciszeniem się przed snem. Mój Bartek tak ma - i niestety coraz bardziej nie może się wyciszyć - im więcej kapuje i widzi tym gorzej :) Właśnie M przejoł moją 40 minutową walkę z usypianiem a Bartek normalnie na imprezie a nie w łóżku!!

Gizela, spotkało ciebie to samo co mnie. Niby też mi powiedzieli ze na insulinie trzeba rodzić w wyznaczonych szpitalach. W moim przypadku Szczecin 120 km od domu sama jak palec. Ale gin ze Ś-cia powiedziała że to nie prawda, cyt: Czy pani myśli ze jak nam przywożą rodzącą z cukrzycą insulinozależną w stanie upojenia alkoholowego z rozwarciem 10 cm to my ja do Sz-cina wieziemy. My sobie u nas świetnie rade dajemy!!! Ma się ordynatorki zapytać ale jak kolejne usg dopplerowskie z przepływami wyjdzie ok to będę mogła rodzić u siebie!

Ja jutro do Szczecina do diabetologa (Ola on dla ciebie tez taki mało miły??? Mnie traktuje trochę protekcjonalnie, czy dlatego że ze Ś-cia jestem czy on tak ma???), ciekawe o ile zwiększy mi insulinę. Także do popołudnia!

Majka jak ja Ci jej zazdroszczę, ślicznota jedna!

no Pola to jak na silce tak odpycha nogami i sie maca recoma ;p po glowie jedna z tylu jakby sprawdzala czy fryzura ok a jedna z przodu po twarzy - ma cala podrapana - zakladam jej lapke jak tylko zaczyna ;/
nie wiem o co biega ;/
moze faktycznie chodzi o wyciszenie ale w nocy o 3 i 5 miala cicho a tez siłka ;/

Emka- Mój tak kopie jak chce się wyciszyć - ale to drapanie to może być to atopotowe zapalenie skóry - to chyba swędzi - albo co z ta ciemieniuchą - wyleczona? to też swędzi!

no ciuta jeszcze jest.
a co do skory to Pola i tak ma problemy se skorka bo ma bardzo sucha moze i swedzi fakt. spytac musze doktorki :/ :)

nono wlasnie o ta sucha skore mi chodzi - mysle ze to mega swędzi - pójdz jutro z nią do lekarza niech ci jakąś maść łagodzącą dadzą bo biedna Polka się rozdrapie i cierpi nie potrzebnie.

ona ma taka skorke od urodzenia praktycznie to tera by zaczela ? ciemieniuche tez miala gigant jeszcze kilka dni temu i sie nie dotykala ;/
teraz zjadla i znowu spi.
Pola jest chyba jedynym dzieckiem ktore nawet nocy w lozeczku swoim nie spalo ;////
jak ja tam wkladam to ryk ;/

reklama
Do góry