reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A jak się chwalimy wózkami, to i ja się pochwalę:

Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe, spacerowe...

Jeszcze go nie mam, ale na początku czerwca zamówię :-). Też wolę jakoś 4 koła, koniecznie pompowane! Będziemy jeździć po lesie :-p

aureolcia
- trzymaj się :blink: i licz skurcze

elmoo - ja oprócz ciuszków (jeszcze niewypranych) i koszuli nocnej to też jeszcze nic nie mam... Choć mam zamiar zacząć kupować większe rzeczy od początku czerwca - łóżeczko, wózek, pościel... Powodzenia jutro u diabetologa. Będzie dobrze - masz przecież ładne cukry!

A ja jutro robię sobie prezent na imieninki - usg (jeśli się da to 4d). Już się nie mogę doczekać widoku mojego skarba. Ciekawa jestem ile przytył od ostatniego usg? Powinnam iść wg. mojego lekarza w 32 tc, ale w przyszłym tyg. mój M wyjeżdża, a chcę być z nim :tak:. Tydzień wcześniej chyba nie zrobi różnicy?

reklama
mama_ola pewnie że tydzień wcześniej nie robi różnicy :tak: Ja też na usg prenatalnym byłam bez wiedzy mojego prowadzącego, bo w sumie co go to obchodzi :-p

skurcze sa jak w okresie to ja nie wiem co to za bol :)

ile moze Polka lezec w lezaczku.. ? juz kiedys pytalam i nadal nie wiem ;)

Dziecko książkowo chyba powinno leżeć nie dłużej niż 2 czy 3 godziny w leżaczku, lub nawet 30 minut! ale weż Emka nie panikuj, niech leży ile chce-no oczywiście bez przesady, ja kładłam na 10-30 minut jednorazowo - ale Bartek i tak nie wyrabiał długo - no bo głównie wisiał na cycu.

Majka witam cię i Jagodę - bardzo dorośle wygląda laska na tych zdjęciach :) Ja nie miałam nawału pokarmu ani razu - tylko zanik non stop :) ale nadal karmię + słoiczki. Gratuluję ci że możesz karmić to takie ułatwienie. Poród miałaś identyczny jak ja tyle że ja kilka godzin dłużej rodziłam i cc bardzo mi się podobało potym wszystkim :)

Aureolcia często jest., że przy bólach porodowych zaczyna boleć jak przy okresie i tak ciągnie :) pamiętaj, że jak będziesz miała jakiekolwiek skurcze to długopis i kartka i zapisuj o której i następny bo ja dopiero w ten sposób sobie uświadomiłam, że mam skurcze u mnie to wogóle poleciało :) życżę to bie również szybkiego :)))

Ja właśnie planuje zrobić zdjęcia, żeby wystawić ciuszki na allegro ale kompletnie mi się nie chce. Natan śpi z babcią a ja komp, poskładałam pieluychy bo ich nie prasuje i zjadłąm płatki owsiane na mleku a że było mało to serek biały ze szczypiorkiem i jogurt 0,1% rewelacyjne jedzenie

Dziewczyny rozpakowane czy już mamusie jak to u was jest okresem a dokłądniej jak po porodzie???? U mnie mam nadzieje, że już tak zostanie zero bóli gdzie wcześniej ketonal - jednak cuda się zdarzają jak to pisze ANDZIA

Ja nie mialam jeszcze okresu. jakies plamienie 2 miesiace temu i tyle.

A wozek mam rewelacyjny Jedo - wielkie pmpowane koła - pokonaja wszystko, gondola z podnoszonym dnem przez co teraz bartek w niej siedzi i moze ogladac swiat, duzy kosz i latwo skladany.

a bartek od tygodnia pije na noc cyc + modyfikowane z kleikiem lub bez, i spi coraz gorzej od tego chyba. bo budzi sie w srodku nocy i po godzine lub dwie nie spi !!!! co jest nie realne!!! gada, wierci sie, robi kółko w łózku az w koncu z rykiem i rzucaniem sie zasypia! w dzien w ogole nie spi, a nie daj boze gdzies z nim wyjde i jest zmeczony to ryk i ryk a ja w nogi i uciekam.

reklama
Do góry