reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A jak się chwalimy wózkami, to i ja się pochwalę:

Producent wózków i artykułów dziecięcych - TAKO - wózki dziecięce, wózki lalkowe, spacerowe...

Jeszcze go nie mam, ale na początku czerwca zamówię :-). Też wolę jakoś 4 koła, koniecznie pompowane! Będziemy jeździć po lesie :-p

aureolcia
- trzymaj się :blink: i licz skurcze

elmoo - ja oprócz ciuszków (jeszcze niewypranych) i koszuli nocnej to też jeszcze nic nie mam... Choć mam zamiar zacząć kupować większe rzeczy od początku czerwca - łóżeczko, wózek, pościel... Powodzenia jutro u diabetologa. Będzie dobrze - masz przecież ładne cukry!

A ja jutro robię sobie prezent na imieninki - usg (jeśli się da to 4d). Już się nie mogę doczekać widoku mojego skarba. Ciekawa jestem ile przytył od ostatniego usg? Powinnam iść wg. mojego lekarza w 32 tc, ale w przyszłym tyg. mój M wyjeżdża, a chcę być z nim :tak:. Tydzień wcześniej chyba nie zrobi różnicy?

reklama
mama_ola pewnie że tydzień wcześniej nie robi różnicy :tak: Ja też na usg prenatalnym byłam bez wiedzy mojego prowadzącego, bo w sumie co go to obchodzi :-p

skurcze sa jak w okresie to ja nie wiem co to za bol :)

ile moze Polka lezec w lezaczku.. ? juz kiedys pytalam i nadal nie wiem ;)

Dziecko książkowo chyba powinno leżeć nie dłużej niż 2 czy 3 godziny w leżaczku, lub nawet 30 minut! ale weż Emka nie panikuj, niech leży ile chce-no oczywiście bez przesady, ja kładłam na 10-30 minut jednorazowo - ale Bartek i tak nie wyrabiał długo - no bo głównie wisiał na cycu.

Majka witam cię i Jagodę - bardzo dorośle wygląda laska na tych zdjęciach :) Ja nie miałam nawału pokarmu ani razu - tylko zanik non stop :) ale nadal karmię + słoiczki. Gratuluję ci że możesz karmić to takie ułatwienie. Poród miałaś identyczny jak ja tyle że ja kilka godzin dłużej rodziłam i cc bardzo mi się podobało potym wszystkim :)

Aureolcia często jest., że przy bólach porodowych zaczyna boleć jak przy okresie i tak ciągnie :) pamiętaj, że jak będziesz miała jakiekolwiek skurcze to długopis i kartka i zapisuj o której i następny bo ja dopiero w ten sposób sobie uświadomiłam, że mam skurcze u mnie to wogóle poleciało :) życżę to bie również szybkiego :)))

Ja właśnie planuje zrobić zdjęcia, żeby wystawić ciuszki na allegro ale kompletnie mi się nie chce. Natan śpi z babcią a ja komp, poskładałam pieluychy bo ich nie prasuje i zjadłąm płatki owsiane na mleku a że było mało to serek biały ze szczypiorkiem i jogurt 0,1% rewelacyjne jedzenie

Dziewczyny rozpakowane czy już mamusie jak to u was jest okresem a dokłądniej jak po porodzie???? U mnie mam nadzieje, że już tak zostanie zero bóli gdzie wcześniej ketonal - jednak cuda się zdarzają jak to pisze ANDZIA

Ja nie mialam jeszcze okresu. jakies plamienie 2 miesiace temu i tyle.

A wozek mam rewelacyjny Jedo - wielkie pmpowane koła - pokonaja wszystko, gondola z podnoszonym dnem przez co teraz bartek w niej siedzi i moze ogladac swiat, duzy kosz i latwo skladany.

a bartek od tygodnia pije na noc cyc + modyfikowane z kleikiem lub bez, i spi coraz gorzej od tego chyba. bo budzi sie w srodku nocy i po godzine lub dwie nie spi !!!! co jest nie realne!!! gada, wierci sie, robi kółko w łózku az w koncu z rykiem i rzucaniem sie zasypia! w dzien w ogole nie spi, a nie daj boze gdzies z nim wyjde i jest zmeczony to ryk i ryk a ja w nogi i uciekam.

reklama
Do góry