reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nikusiu - myślę, że nie dajmy się zwariować. Ja po 2 kanapkach z wędlinką i zupie pomidorowej ze śmietaną i makaronem miałam 108, a wczoraj po kopytkach ze skwarkami i cebulką podsmażoną oczywiście - 122 (wyniki po godz.)
Fakt, że nie jem słodyczy i nie słodzę,

reklama
no ja oczywiście też:baffled: poza jakąś okazją ( czytaj imprezką) ale to nie jest często i w bardzo ograniczonej ilości :) i też nie słodze i nie mioduje.

selena
jest dobrze :tak:
Normy to po godz do 180 i po dwóch do 140

view

Witaj w klubie.
Mnie też przy okazji wizyty diabetologicznej wyszedł Streptococcus.
Trudno.
To dość popularna bakteria, kobietom nie zagraża, dziecku dopóki jest w macicy również.
Ważna jest ochrona antybiotykowa w czasie porodu (co 4 godziny podaje się AB zgodnie z antybiogramem), potem bada dzidziusa (czy nie został zakażony i ewentualnie on też dostaje AB)
Lekarz przepisał mi też globulki robione i brałam przez 10 dni.
Ale tego się raczej nie da pozbyć :no: Raczej na pewno. Odnawia się i siedzi w Tobie jak wrzód na du.. :baffled:
Najgorsze, że dotyczy też zwykle męża i żeby jakiekolwiek leczenie miało sens jego też należy przebadać (zrobić posiew itd)
MOniqsan:-). Wróciłam własnie z usg slinnianki od laryngologa i od mojej gin gdzie byłam na konsultacji z wynikiem dodatnim posiewu. Otóż moja bakteria to "peptostreptococcus" i nie ma nic wspólnego z chorobami kobiecymi. Wytwarza sie przy cukrzycy i między innymi przy chorobach jamy ustnej awięc w moim przypadku slinianki. Jestem przypadkiem jeden na milion. Usg slinianki wykazało jedynie stan zapalny i kamieni nie ma.Wszystko związane jest z ta bakterią. Dostalam globulki od mojej gin i antybiotyk który powinny załatwić jedno i drugie.Przy nastepnej kontroli u gin mam sie przypomniec i zrobi mi jeszcze raz posiew żeby sprawdzic czy juz jest ok.Bakteria jest do wyleczenia i nie jest taka grozna bardzo jak myslałam. PO raz kolejny dochodzę do wniosku że strach ma wielkie oczy. Teraz i mnie zaczęła cieszyc piekna pogoda za oknem i cukier w normie:)Pozdrawiam Cie serdecznie:):-)

No no słodziutkie! Słoneczko dziś ewidentnie rozpieszcza i oby tak trwało :tak:.
Mam nadzieję na udany dzień, czego i wam życzę. :-):-):-).
Ja co prawda teraz nie mam sprzątania, bo pan montuje zabudowę kuchenną, ale pewnie potem, to już będę do nocy na szmacie jeździć :tak:. Ale to już znaczy zakończenie remontu, z czego bardzo się cieszę :-).
Buziaczki

Witam słodkie mamuśki,
Ja dzisiaj nieciekawie się czuję, jakaś osłabiona i senna jestem. W dodatku kręci mi się w głowie. Od kilku dni mam bardzo niskie cukry, na czczo ledwie 70 po jedzeniu 80-85, może dlatego tak źle się czuję. Naszczęście jutro jadę do poradni może coś mi powie moja diabetolog...
Życzę miłego dnia

ja po obiadku dzisiaj 106 , strasznie nisko jak na mnie a wsunęłam 2 krokiety z kapusta i grzybami + ryż z warzywkami, nie wiem niziutko ostatnio coś wczoraj po kolacji 99:szok: a dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy na czczo 85 przy insulinie 9J więc raczej oki.
właśnie to uczciłam lodami:( zobaczymy jak dalej będzie...
Może to zasługa tego, że więcej spaceruje? ale z tym moim trzymaniem dietki to wiele do zyczenia....

Helo!
Coś słodziutkie widzę leniwe nieco ;-). Zwalmy to na garb pogody, która rozpieszcza ostatnio na maxa :-).
U mnie wczoraj wysoki cukier - 140 na czczo, 151 po obiedzie i 119 po kolacji, za to dziś na czczo 79, po śniadaniu 88 - nie wiem o co chodzi?
Aż zjadłam batonika, bo to przecież za nisko nie?
A może jeszce na loda się skusić? - zobaczę po obiedzie:tak:

Witajcie slodkie mamusie.

Mam teraz czas na liczenie ruchow dzidziusia wiec nie bardzo mooge sie ruszac. Jednakze jest to swietny moment na npisanie czegos na forum.:-)

Pamietacie jak kilka dni temu pisalam o wynikach Hba1c??- wyszlo mi 9,45. Badanie powtorzylam bo moja ginekolog powiedziala, ze to jest niemozliwe!!! Nastepny wynik ( robiony kilka dni pozniej) dal 5,45:tak::tak::tak::tak: i jest super. Kwiecien jst 5-tym miesiacem na diecie wiec oznacza to, ze bardzo dobrz kontrolowalam cukry :-).
Domyslacie sie zapewne co przezywalam podczas oczekiwania na wynik.... stres, stres i stres..... na szczescie tylko raz plakalam....

Za kilka dni koncze 36 tydzien i zaczne przygotowywac torbe do porodu.... tak sie zastanawiam, co najlepiej jesc w czasie porodu, ze nie dopuscic do hipoglikemii. POlozna doradzila jakies slodycze. Jednak nie jestem do tego przekonana, bo cukier szybko wzrosnie, ale i opadnie.... Oczywiscie w czasie porodu bede sama musiala mierzyc poziom cukru :laugh2: . Macie doswiadczenie lub wiedze w tej kwestii??

reklama
anemic - nie wiem, co oznacza ten wynik, o którym pisałaś, , ale u mnie w wynikach 5,3% - chyba to nie najgorsze.
Ja też nie wiem jak z dietą po porodzie i co będzie w trakcie, ale mam nadzieję mieć jakiś fachowców wokół siebie.:-)

Do góry