reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mama Ola proponuje ci kupić na allegro paka dla chłopaka czy dziewczynki :)
Na początku potrzebowałam kilku body (była zima więc z długim rękawem) a i oczywiście to też zależy od tego jak często chcesz włączać pralke, pajacyki, ty będziesz potrzebować skarpetki i normlane ciuszki ja miałam typowe bluzki bawełniane i spodnie dresiaki a miałam też dżinsy, czapeczki najlepiej bawełniane nie zawiązywane (zdania podzielone) i coś jakiś np. ciepły pajacyk na podwórko bo pogoda jest różna a noworodek szybko traci ciepło ciałka. Każdy ciuszek nosiłam jeden dzień , nie przesikiwał mi nic, nie ulewał, teraz jest inaczej :)))

Mariamój wczoraj się przewrócił z brzucha na plecy ale tak bez wiedzy czyli nie zatrybł tego , że tak można, na boczek bezproblemu się przewraca ale nie wiem czy tylko na lewy czy prawy też. Ja swojego kładę jak jestem na górze na macie - mam zwykłą canpol i polecam, żadnych intensywnych kolorów (tak o tym czytałąm) położyłam go na brzuszku bo sprxzątałam a w łóżeczku - no cóóóż to tylko na wystaawe :) i obrócił się a jak pokazałąm mu zabawke to bawiłsię nią na brzuszku leżąc. Dyiewczzny moj te nie przepada za lezeniem na brzuszku ale szczerze jestem konsekwenta w tym i kilkanascie razy chocby na minutke i coraz dluzej i tak lezy juz.

wkoncu zauwazyl inne zabawki i np ruszyl przez przpadek to od razu sie zainteresowal Ł=

reklama
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! ratunku.....

wlasnie wrocilam od lekarza.... wszystko git... tyle ze po nocnych bolach wyszlo rozwarcie na 3 cm - strach sie bac :( lekarka zadowolona mowi ze wszystko super, ze wody widziala czyste i glowke.... masakra jakas.... mam do szpitala od razu jechac jak dostane skurczy bo szyjka calkowicie zgladzona.....

dzizes... ja przerazona jestem

Przglądam od wczoraj forum wstecz i się edukuję :tak:
majka20001 dotarłam do info o bigosiku, że cukru nie podnosi a zaspokaja głód . poproszę o jakieś szczególiki. Czy tradycyjnie robiony czy z dodatkami typuy grzybki? czy z koncentratem i jake mięsko? To niby drobiazgi ale i one mogą wpływać na podwyższenie glukozy.

emka gratuacje dla Polci:-)
A tak wogóle to jutro czeka mnie diabetolog- pierwszy raz, czyli konfrontacja mojej prawie 2 tygodniowej wiedzy z wiedzą fachową.:szok:boję się...

Elmoo mam nadzieje ze sie nie rozczarujesz bo niestety czesto tak sie zdaza , pewnie i otym cztalas na forum,

dziewczny jakie prezenty na dzien matki-

Majka no pięknie, pięknie !!! ah jak fajnie - to w czwartek - piątek nam opowiesz jak poród :) Trzymam kciuki - nie martw się !!!!

Gabrielko - no martwi mnie to że tak żadko Bartka kładę na tym brzuchu bo powinien już się chyba przekręcać z brzucha na boki- robi inne specjalności a na brzuchu mama nie kładzie i nie ma jak się edukować :(

Elmoo - oj współczuję że próbujesz wstecz czytać bo my tu gadu gadu o dzieciakach a ty biedna próbujesz się o cukrzycy coś dowiedzieć.
Nie czytaj tylko pytaj - za kare odpowiemy na twoje wszystkie pytania :)

gabrielka - litosci....czemu duze.... :( nie przerazaj mnie prosze bo ja jestem w takim szoku jak lekarka mi powiedziala ze nic jej sie nie zapytalam.... az mi sie słabo z wrazenia zrobilo....
ale ze co...od 3 cm to juz leci jakos czy co?

elmo - bigos robie normalnie (pół na pół kapustę kiszoną i zieloną - gotuje dwie osobno do miękkości i potem łącże ) mięsko - boczek, jakas kiełbasa, mięso gulaszowe wieprzowe, wędzona nózka z kurczaka do tego grzybki (no jedynie nie wiem czemu śliwek nie dodalam) i koncentrat pomidorowy :)

ratunku.... niech ktos za mnie urodzi :( - dzizes nie sadzilam ze bede tak panikowac.... :(

Ostatnia edycja:
Majka - ja nie wiem, czy duże rozwarcie, ale wydaje mi się, że będzie teraz juz coraz większe;-) i jakoś czuję, że szybko Ci pójdzie
Elmoo - Majka przejęta rozwarciem to pewnie nie zauważyła postu o bigosie:-) ja gotuję normalny - czyli z grzybkami, śliwkami, koncentratem i odrobiną miodu i jest ok. A mięsko - jakie mam - kurczak, kiełbasa, wieprzowe, wołowe - jak leci
Emka, Maria, Gabrielka- jak to fajnie czytać (a pewnie jeszcze fajniej obserwować) postępy malucha:tak:
Agga - zdrowia szybciutko życzę - i oby sie Filipek nie zaraził

reklama
gabrielka ja chętnie wszystko od ciebie odkupie :-p no może nie wszystko ale na coś pewnie bym się skusiła.
A mi się dzisiaj jakoś brzuch napina i czuje ucisk na wszystkie (czyli dwa) dolne otworki :baffled:

Mam pytanie do mamuś ze zwierzakami. Czy to możliwe że pies wyczuwa że zbliża się poród i już jest zazdrosny? Bo mój od kilku dni łazi za mna jak cień i domaga się głaskania, nawet mi sie ryje do łóżka czego nigdy nie robił, i wogóle jakiś taki dziwny jest :baffled:

Do góry