reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Aasica podalam modyfikowane bo nie moge nic sciagnac z mich cycow - nie leci laktatorem a jak doję recznie to leci :) ale ile to roboty.

uzywam huggiesow 3 - przeszlam z pampersow, ale wlasnie sie zastanawiam czy nie sa juz za male bo mam tysiace ciuchow w smieciach bo przeciekaja dolem, bokiem i gora a te zolte kupy niczym sie nie spieraja i marchewa tez :(

Gabrielo - dalej karmie zupe jarzynowa i popoludniu jakims deserkiem od 4 miesiaca - wszystkie probuje jak leci. probuje mu dac rozne soki i herbaty do picia ale nawet nie chce sprobowac.

Ja w ciazy sie tylko tantum verde leczylam.

A tv - M stawia go przed tv od urodzenia :( i teraz juz po 10-20 minut bajki i na wspolnej oglada :( moze to nie edukacyjne ale my wygodni rodzice :)

Hej dziewczyny,

Też jesteście/byłyście takie drażliwe w ciąży? Już sama ze sobą nie mogę wytrzymać :no:. O wszystko mi przykro, zaraz mi się płakać chce. Mojemu M to się już powoli cierpliwość chyba kończy. A tu jeszcze tyle czasu przed nami :baffled:. I coś mi się wydaje, że im dalej w ciążę, tym gorzej z tym będzie...:sorry2:

Jeśli chodzi o pieluchy, to ja mam ambicję na wielorazowe. Mam fioła na punkcie ekologii i zdrowych rzeczy pozbawionych chemii i już sobie wypatrzyłam takie śliczne pieluszki z bambusem i bawełną organiczną. Ciekawa jestem, czy dam radę :sorry2:. Bardzo bym chciała. Na początku, to pewnie będę stosować naprzemiennie z jednorazówkami, ale też eko :-p

Ja jeszcze nie wiem co zrobię po macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym. Mam w głowie dwie opcje - albo 1/2 etatu, albo - co bym bardzo chciała, ale nie wiem czy psychicznie i fizycznie dam radę - drugi maluszek i zwolnienie lekarskie... Zawsze chciałam mieć dzieci jak najbliższe wiekowo, bo ja się tak z moim bratem chowałam i bardzo sobie cenię tą małą różnicę wieku. Ale nie wiem czy dam radę... Malutkie dziecko i ciąża...

A tak przy okazji to mam pytanie. Jeśli poszłabym na urlop wychowawczy i zaszła w tym czasie w ciążę, to mogę iść na zwolnienie i dostawać pieniądze z zusu, tak jak podczas normalnego zwolnienia z pracy, czy wtedy nie przysługuje i nie dostaje się nic?

wwwanda
- dużo już bierzesz tej insuliny na noc! I efekty jakieś blade... Jak dziś cukier po nowej dawce?

andzia - olej tego lekarza i poczekaj na wizytę u prowadzącego. Więcej chyba zamieszał niż pomógł!

witam :-)

dzisiejszy dzien znowu aktywny :tak: rano pojechałam oddać krew ostatni raz - ufff... i chociaż ten jeden jedyny raz kobiecie udało się już przy pierwszym wkłuciu ;-) brawo dla tej pani

udało mi się zakupić mąkę i sojową i żytnią (dzisiaj placki z niej zrobię) a na razie w piekarniku piecze się chleb sojowy - fuuujjj... śmierdzi niemożliwie, przynajmniej na surowo :-p ale rosnie ładnie

aasica - spaceruj, moze znajdziesz - ja sie poddałam zdzierstwu babki z tego ekologicznego sklepu i kupiłam woreczek 250g za 5,50 - masakra jakas ale widze ze na allegro cena ta sama ... czekoladke wlasnie spakowałam i jakos przeszmuglujemy na porodowke ;-)

gabrielka - bidulo wspolczuje awarii zdrowotnej, a jezeli chodzi o pieluchy to do szpitala mam spakowane happy 1, a do domu zakupiłam huggisy 2 - dwie paczki właśnie przez tą promocję w tesco :-):-):-)

aureolcia - trzymam kciuki za wyleczenie tego przeziębienia, a w 36 jakby mi wyleciał czop to dopiero bym sie wystraszyła :szok: co do twojego cukru to raczej lek miejscowo stosowany nie powinien miec wpływu, ale samo przeziębienie miesza mocno

Wwwanda -trzymam kciuki za twoje cukry - jestem pewna ze w końcu się unormują :tak:

Andzia S - fajnie zakręcony ten twoj lekarz od usg, poza tym nie rozumiem dlaczego to niby wymazu po badaniu nie moze pobrać... kompletna bzdura jakas.... ja miałam jakoś w środku badania pobierany wymaz i wynik czysty

ooo a w międzyczasie chlebek się upiekł i nawet jako tako pachnie :-)

Emka - zrozumialam ze to ty pisalas ze Pola ma malutkie biale krostki w okół dziurki - to na nie sudocrem.
Aasica w warszawie nie znalazlam woreczkow do mrozenia pokarmu tylko pojemniki aventa za kupe kasy.

reklama
Ola co do cukru - porażka: 90 na czczo!
A z urlopem ja zrobiłam tak: po macierzyńskim i wypoczynkowym poszłam z Matem na wychowawczy. Zajście w ciążę na wychowawczym nie niesie ze sobą niestety przywileju korzystania z L4. Ale jak wszystko i to można obejść. Jak się okazało że w końcu zaszłam i minął 6 tydz. ( u mnie krytyczny - 2 poronienia) wystosowałam do pracodawcy wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego oraz pismo o zmniejszenie etatu do 6/8 (zrobiłam tak ponieważ osoba rezygnująca z wych. i zmniejszająca etat jest 12 m-cy pod ochroną przed zwolnieniem a mi ono groziło). We wniosku napisałam że stawię się do pracy tego a tego dnia. I w ten dzień poszłam do lekarza na L4. I tak ciągnę od stycznia:-D. Także można wszystko załatwić jak się chce!

Do góry