reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nie nie :)
Polka nie ma krostek :D
a co do mrozenia pokarmu to cos mi sie na allegro rzucilo w oczy jak szukalam butelek aventu :D
kupilam dzis Polce spineczki i spodeneczki i sobie torebke ;p

Załączniki

• 100506_172822.jpg
    100506_172822.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 48
reklama
A ja na necie wyczytałam, że branie nospy podczas ciąży bardzo często skutkuje zaburzeniami napięcia mięśniowego u dzieci. Nospa może uszkodzić mięśnie u płodu :szok::szok:
Chyba z niej zrezygnuje :szok::szok:

bardzo proszę panie warszawianki :-) tutaj lista sprzedających woreczki z warszawy - sama będę musiała się zaopatrzyć, widziałam też butelki do mrożenie z medeli za chyba 5 zł same tutaj popatrzcie

a tak na marginesie - nie można np w wysterylizowanym słoiku zamrozić??

wwwanda - dzięki za podpowiedź, może się przydać :-D A cukry masz wredne. Mogłyby już się poddać po takiej dawce insuliny!

majka - daj znać jak smakuje chlebuś, wart jest grzechu?

Cholera od 2 dni szaleje mi cukier i dzisiaj się doczytałam że w tym bioparoxie jest sacharyna:wściekła/y::wściekła/y: Kolejny lek odpada:no: To czym mam się teraz leczyć??

ja ostatnio wlasnie przchodzilam angine ropna.. bioparox pomogl, ale zarowno bioparox jak i tantum verde oraz orofar w spary podnosza cukier.. konsultowalam to z lekarzem.. cukier tez podnosi sama infekcja w sobie... takze nie branie niczego pogorszy ci tylko sprawe, bo dostaniesz doustny mocniej dzialajacy...

ja ostatnio wlasnie przchodzilam angine ropna.. bioparox pomogl, ale zarowno bioparox jak i tantum verde oraz orofar w spary podnosza cukier.. konsultowalam to z lekarzem.. cukier tez podnosi sama infekcja w sobie... takze nie branie niczego pogorszy ci tylko sprawe, bo dostaniesz doustny mocniej dzialajacy...

No właśnie przerzuciłam się na tantum verde bo bioparox jest tak obrzydliwy że dłużej nie dam rady nim psikać :no: Zobacze może to mi pomoże

No właśnie przerzuciłam się na tantum verde bo bioparox jest tak obrzydliwy że dłużej nie dam rady nim psikać :no: Zobacze może to mi pomoże

no mi teraz tylko bioparox pomogl... ale w drugiej dawce.. znaczy najperw bralam ale po 3 dniach skapitulowalam i bol gardla wrocil ze zdwojona sila... a zaden tantum verde ani orofar nie pomogł... takze moze skoncz ten bioparox przynajmniej pobierz przez 5 dni.. moze sobie tylko 3 razy dziennie psikaj.. ale zeby dobrze dizalal, to odstepy godzinowe pomiedzy dawkami musza byc jednakowe.. jak 3 razy dziennie to co 8 godzin.. i w nocy musisz sobie budzik nastawic.... no i wazne aby te 4 psikniecia byly.. wtedy sie odpowiednia dawke podaje...

Aureolcia nospa i to forte jest moją najlepszą przyjaciółką już 4 ciążę. Wszyscy trzej donoszeni dzięki niej i teraz malutką też na niej donoszę (odpukać w niemalowane, tfu!tfu! coby nie zapeszyć). Chłopakom nic im nie było, żadnych problemów z napięciem mięśniowym! Lekarze ostrzegaliby na pewno przed takim skutkiem ubocznym.

a teraz informacja dla mam w dwupaku

chleb upiekłam w keksówce troche większej niż w przepisie wiec nie wyrosł tak zeby kromki były kwadratowe - ukroiłam sobie trzy kromuski (razem do kupy mozna byłoby je porównać do jednej kromki kwadratowej chleba z foremki) zjadlam z zółtym serem, szynką i rzodkiewką - tak sobie pomyślałam ze a co tam - jak szaleć to szaleć :) no i teraz uwaga ... przed jedzeniem zmierzyłam i cukier był 81 a godzine po posiłku .... tadam - 79 :-):-):-) także drogie mamy POLECAM NA BEZSTRESOWE POSIŁKI, sprawdze jeszcze za godzine czy jakiegos wzrostu nie ma :tak:

ps. smak średnio chlebowy a raczej wcale nie chlebowy - dokladniej jak biszkopt - ale pod kanapke sie nadaje :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co za bzdura z tą nospą! każdy ginekolog wręcz każe brac nospę jak są skurcze. Ja tam nigdy nei brałam nospy a Bartek ma wzmożone napięcie mięśniowe :) nikt nie wie od czego te napięcia i myślę że nie mozna się tak wszystkim przejmować.
Emka - śliczna ta twoja Pola i ma taaakie włosy - ja też bym chciała taką dziewczynkę i móc ją tak ładnie ubierać :) teraz mam wszystkie ciuchy do śmieci bo marchewkowo kupowe.
Wwwanda - tak sobie też kombinowałam z tym zajściem drugi raz w ciążę bo chcę szybko zajść z drugim, ale cholera brak mi odwagi - jakoś tak nie potrafię załatwić pracodawcę :( brak mi w ogóle asertywności i co on powie to ja już głupia zwarta i gotowa.
Majka dzięki za te worki, ale chyba juz mi się i tak nei przydadzą bo coraz mniej w cycach a chciałam do 1 roku karmić w nocy :(

Do góry