reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Witam Was dziewczyny! Mam wielką prośbę - piszę pracę mgr o żywieniu kobiet w ciąży z cukrzycą i zbieram ankiety niezbędne do mojej pracy. Jestem dopiero na początku drogi i w związku z tym bardzo proszę Was o pomoc. Ankieta jest anonimowa! Proszę o kontakt na maila ; milena10130@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie! Milena

gabrielka - dobry artykul :) pocieszająca ta opcja o odchudzaniu po porodzie :)

no a poza tym to widzę ze majówka pełną parą i że prawie nikt tu nie zagląda :)

udanego relaksu i niskich cukrow :)

Emka z tą wagą to by było chyba trochę za dużo. Te u lekarza trochę dokładniejsze, bo pokazują do trzech miejsc po przecinku a poza tym to czy obie jesteście na golaska???

Ja do Was zaglądałam ale nie miałam jak pisać, bo M. grał w pokera, a na kompie chłopaki urzędowali... cóż długi weekend! Dziś małż na ryby poszedł to mam dostęp do lapka do południa:-D.
Chciałabym sklepy poodwiedzać zdecydować się na któryś bo do końca miesiąca muszę dla małej wszystko kupić. W czerwcu remont (odświeżanie i przemeblowanie) a w lipcu to już na wylocie :szok: .

Macie adresy sklepów jakichś dobrych i tanich ??? Chodzi mi o akcesoria (kocyki, tetrę kolorową, flanelki w fajne nadruki, butelki, rożek, pościel) bo łóżeczko i wózek to już mam. A stronę z zajefajnymi ciuszkami też już namierzyłam:-)
V-BABY.SKLEP.PL » markowa odzież dla dzieci i niemowląt, ubranka dla dzieci

Co do majówki - u mnie bez skoków cukru :happy:, a się nie oszczędzałam. I pogoda na grilla dopisała, zachmurzyło się i zaczęło padać dopiero koło 19. Dziś od rana też słonko, więc znając życie powędrujemy na promenadę na pierwsze prawdziwe lody w tym sezonie: nawet ja się skuszę w ramach podwieczorku - reakcje mojego organizmu na pewno Wam opiszę!

Chciałam się z Wami podzielić jeszcze moim postanowieniem: wyrodnym i bez serca :zawstydzona/y:. Doszłam do wniosku, ze nie będę karmić piersią jeżeli po porodzie okaże się że cukrzyca minęła. Tyle miesięcy wyrzeczeń z powodu cukrzycy, potem jeszcze z pół roku na ostrej dietce, o nie! To raczej ponad moje siły!!! Jaką ja jestem egoistką:sad:.

Wanda na bank będziesz karmić :) to jest inna dieta, przecież wiesz, przede wszystkim na diecie karmiącej matki można się na jeść do syta chocby ziemniakami, których ja nie jadłam od września więc jakieś dobre 3 miesiące! Też czasami tak miałam, że cukrzyca doprowadzałą mnie do białej gorączki i dlatego kupowałam sobie drożdżówke i byłam cała szczęśliwa i do tego kawa i to był mój rytuał 1 ewentualnie 2 razy w tygodniu, a później spacer :) a tera to chleje kawy 3 dziennie ale chyba spróbuje napój energetyzujący bo jakaś melancholia potrafi mnie dopaść :(

Ta stronka to gość ma fajne butleki i nie drogo ja byłam zainteresowana miseczkami - a te butelki mówią że są fajne, ja mam avent.
Z aventu była fajna promocja, kupisz 260ml a dostaniesz 120 ale to było w smyku i nie wiem czy do tej pory tak jest.

Butelka dekorowana różowa 2szt Tommee Tippee HIT (1006166757) - Aukcje internetowe Allegro

Wanda w tym sklepie ceny są normalna, u nas w mieście jest sklep pepcco , fajne ciuszki i dużo taniej :) poszukaj na allegro tam jest mnóstwo wszystkiego.

wanda - termin mam na 18, ale spodziewam się raczej wcześniejszego rozwiązania (biorę leki przeciwskurczowe). A na szpital się tak do końca jeszcze nie zdecydowałam - najprawdopodobniej zdroje, ewentualnie police (bardzo mi się tam podobało, ale strasznie daleko!). A co do piersi, to nie podejmuj decyzji tak z góry. Są takie dzieci, które nie wymagają jakiejś szczególnej diety mamy, poza tym dieta przy karmieniu ma inne ograniczenia niż cukrzycowa, więc może jednak? Spróbuj miesiąc czy dwa i zobaczysz jak Ci będzie szło. A to zawsze lepsze niż od początku butelką :tak:

Ja w ramach majówki zjadłam wczoraj 2 kawałki pizzy (nie mierzyłam cukru :zawstydzona/y:), chipsy i lody (po lodach 109 :-)). I poczułam się strasznie szczęśliwa.

A dziś od rana jakaś bez sił jestem. Co się ruszę, to dostaję zadyszki :-(. A tyle miałam planów...

reklama
Witam słodkie.

wwwanda jaka dieta??

Ja właśnie wmuciłam 2 michałki, 4 rafaello , jakieś jajo z wielkanocy i jeszcze jakieś 2 inne czekoladki.

Jedynie z czym musze uważa to truskawki-bo po tym chyba było to uczulenie.

jem prawie wszystko oprócz tych zdymających i surowej cebuli i czosnku.

Na diecie takiej ścisłej bez ogórka i pomidora byłam tylko 2 tygodnie i stwierdziłam że to bez sensu i zaczęłam jeśc wszystko.
Tak jak pisała aga S----dawno jej nie było- ciekawe swoją drogą co z nią.-tak każa jesc w Stanach wiec stwierdzilam ze jak tam mówią żeby tak jeśc to pewnie coś w tym jest bo wiadomo Polska zawsze w tyle z nowinkami.
I przekonało mnie to stwierdzenie że w końcu matka karmiąca musi jesc jakies wit. a ciezko byłoby na samej marchewce.

emka a próbowałaś mąką ziemniaczaną???
u nas po fiolecie i linomagu małej pupcia była jak po przetarciu pumeksem.U nas linomag odpada.
Może spróbuj samą mąką....

Do góry