reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No to juz wprawiona jestem w kurz :) bo ja nawet podłogę mam w tym kolorze i na tym dwa beżowe mopsy co lnieją cały rok i dwa razy dziennie odkurzam :)
Niestety przewijak na łóżko też mały - ale rzeczywiście większy, tyle że wtedy organizer na łóżko wiele pomoże bo gdzieś musisz mieć pod ręką chusteczki, kremiki i pieluchy.
Największą komodę jaką ja widziałam to komoda w Ikei - taka duża i ona ma szeroki ( na dwójkę dzieci) przewijak i głęboki.
Ja niestety mam mega malutką sypialnie i ledwo tam łózko i mini przewijaczek zmieściłam.

reklama
moja tez nie zawsze zasypia ale ja zasypiam z poduszka na glowie i za jakies 40 min sie budze bo juz do wiercenia dodaje glos :/
moja ma mega odparzona dupke nie wiem od czego.. smaruje linomagiem ;/ az skorka jej schodzi :(( chyba faktycznie najlepiej przemywac wacikami z woda..
a co do gaga to raz tylko zalozylam bo jakies one wielkie az po cycusie je miala :/ ogolnie mamy w domu 5 rodzajow pieluch :| wczoraj weszlam ja na wage potem z Pola i tak 2 razy i wyszlo tak samo 2 razy tj roznica 5,3 kilo :| mozliwe zeby az tyle juz wazyla ? 15stego kwietnia wazyla 4610 ;>

Hej Słodkie, witam już majowo,

Z tym cukrem, to chyba faktycznie długie przerwy nie robią dobrze na jego poziom. A myślałam dokładnie odwrotnie - że im dłużej poczekam z kolejnym posiłkiem, tym niżej cukier spadnie i lepszy będzie jego poziom po jedzeniu. A tu wręcz odwrotnie. Wczoraj zjadłam dokładnie to samo po czym miałam poprzednio 135, tylko nie byłam taka głodna i wynik wyszedł 106 :tak: A dziś na podwieczorek wypróbuję lody, bo waga mi stoi i nie wiem jak mam na tej diecie przytyć. A lekarz nie da mi spokoju jeśli nie będę przybierać na wadze...

A do mam rozpakowanych mam takie pytanie: naczytałam się różnych opinii na temat przykrywania maluszka i już sama nie wiem co mam kupić. Mówią, że przykrywanie dziecka sprzyja tej śmierci łóżeczkowej. A do tego termin mam na lipiec, więc wszelkie kołderki to chyba będą i tak za ciepłe. Zastanawiałam się nad rożkiem, ale to też może być za ciepło.... A może śpiworek? W tym się maluszek na pewno nie zakopie... Czy zwyczajnie kocyk? Czym Wy przykrywałyście i co radzicie. Nie mam już zielonego pojęcia co kupić :baffled:

mama ola na poczatku dzidzia lubi byc mocno opatulona - najczesciej, bo taki scisk miala w brzuszku. Moja 1 miesiac spala w rozku. Nie wiadomo jakie bedzie lato, jesli bedzie goraco to faktycznie w rozku moze byc troszke cieplo, ale ja mysle zeby wtedy tylko w body ubierac, a gole nozki. Mam tez spiworek.

Mama Ola ja mam śpiworek i jest fanjy, jeden mam z froty drugi normalny i warto to mieć, mam też rożki ale nie spa w rożkach bo on uwielbiał machać rączkami jak odkrył ,zę tak można dlatego tylko wyłącznie do noszenia dawałam go do rożka.

Natan pięknie śpiewa, leżty w pampersie i daje mi koncert :)

A ja jestem załamana :-( Dzisiaj ide na urodziny do teściowej a jutro na komunie do chrześniaka. Tyle dobrego jedzenia a ja go nie moge jeść :wściekła/y::wściekła/y: Może zapomne na te 2 dni o cukrzycy?:-)

aureolcia ja tez tak sobie czasem mowie - a potem jak przychodzi co do czego ze mam cos zjesc to i tak panikuje i nic z tego nie wychodzi....

ale moze i faktycznie jeden czy dwa dni to tragedii nie będzie - w koncu moja diabetolog zechęca mimo wszystko do zjadania co jakis czas deserkow :) - jak to ona mowi nie mozna być bardziej papieskim od papieża :)

a ja wlasnie czekam az pierwsza pralka dobije do konca :) i nosi mnie zeby jakies ciasto dla mojego M zrobic :) wlasnie pokoik maluje wiec mu się coś dobrego należy :):):)

Majka ty jesteś dobra:szok: Ja już mam dawno pokój pomalowany, meble ustawione, wszystko wyprane i wyprasowane, tasza spakowana a i tak panikuje że o czymś zapomniałam :szok:

ajajajaj... wiedzialam ze lepiej sie nie odzywac bo zaraz oberwe... :) no trudno... u mnie zawsze pod gorke :) trzymajcie lepiej kciuki zebym sie wyrobila ze wszystkim :)

reklama
Witam Słodkie,

Ja dziś teksańska masakra piłą mechaniczną mój maly od 8 rano nie spi co 1,5 h woła jeść i w każdej pieluszce kupka ehh udało mi się zwalczyć odparzenie pupki mąką ziemniaczaną żadne kremy nie pomagały a pare sztuk nabyłam na noc smaruje nivea na odparzenia a w dzien zasypuje mąką i rumien znika uff.
Mamy karmiące czy Wy jjecie nabiał normalnie typu jogurty sery itp ja jem sporawo ale moze powinnam ograniczyc lub w ogóle wyeliminować skoro igor ma kolki co prawda łagona wersja bo nie drze się godzinami ale brzuszek twardy po jedzeniu i dlatego pewnie spac nie moze bo brzuszek boli.
nie wiem co z tym moim suwakiem:crazy:
dobrych cukrów życzę i spokojnej nocki

Do góry