reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Witam w tak piękną pogodę :)

Majteczki zdecydowanie siatkowe, przepuszczają powietrze i ja miałam 2 pary bo szybko je wymyłam pod prysznicem, a później ju ż na wyjście swoje bawełniane rozmiar xxl.

Majka zapraszam , dzisiaj przywieźli narożnik to sofe i ławe rodzice postanowil iwynieś na taras który własnie moj tato obkłada kaflami więc spoczynek będzie przygotowany :)

Ja stópki mam zrobione i chyba jutro założe klapki jak tak dalej będzie bo term pokazywał 30stopni,.

Emka jak tak się wierci to pozytywka lub śpiewanie naprawde pomaga, ja tak robie no i standardowo pielucha, na początku nie chciałam pieluchy ale jak dziecko przyłoży buzie to prawie odrazu śpi.

MAria dzisiaj ugotowałam zupke pierwszy raz, mam na 2 dni i mam go karmiła, ale mówiła, że na początku się skrzywił bo nowy smak i tak reaguje ale później zjadł jakieś 1,5 słoika.
Dałam 2 marchewki, ziemniaka, pietruszke malutką i 0,5 l wody. Ugotowało się, blenderem zrobiłam i dodałam 0,5 łyżki oliwy z oliwek, nie trwało to długo a coś swojego no i taniej ... chyba...:)

Aureolcia świetny zestaw, ale mi się spodobał :) Sama bym mu kupiła coś takiego ale narazie to urzeduje w sypialni :)

Pogoda sie zrobiła i cisza tu straszna. Ja niestety mam dalej to zapalenie rwy kulszowej a jutro mam tanczyc w obcach - hahahaha dobre! Na dwor wyszłam ale Bartkowi sie na ogrodku odrazu nie spodobało a w wozku na spacerze chcialam usiasc i odpoczac i po 10 minutach sie obudzil i biegiem do domu bo tak ryczal :( przykre ze on taki niecierpliwy a gabrielka sobie gazetki czyta :) za to stopki, rece, woskowanie, makijaz i fryzura mnie jutro czeka :) to sie nazywa relaks :) a bartek po raz pierwszy z babcia bedzie wiec wspolczuje obojgu :)
no gabrielka zupka fajna ja kupilam w auchan sloiczki po 2,64 i 2,34 chyba wiec jak narazie mam a potem tez bede chyba gotowac o ile bartek pozwoli.

Ja też mam aventa 3 po 260 i 3 po 120, mam ich więcej , żeby za każdym razem nie sterylizować, bo miałąm kupić ale 300 zł to zdecydowanie za dużo. Ja wczoraj kupiłam w rossmanie za 2,09 zupke z bobvity marchwiowa z ryżem :) a wiem, że była promocja z hipp 1 obiadek a drugi za 50% ale nie brałam.

Dziewcyzny wy to dzisaij musicie mieć piękne cukry taka cisza więc pewnie mnóstwo spacerów:)

Ja z rana 106 ale po 13h mierzyłam, cały czas w normie się trzymam.:) Emka, Maria , Doris, Assica robcie obciążenie? KIedy? MIerzycie cukry? I jak u was to wygląda?

melduje się :)

czy ja wiem ze spacery... jak dla mnie to troche juz za goraca i ciezko mi... brrr.... strach sie bac :)

mama ola - dzieki za mile slowa :) my zdecydowalismy sie szybko bo bylo ostatnie i mocno przecenione (prawie o 100 taniej niz w hurtowniach) - zakupione na allegro w sklepie pod wrocławiem - zadzwonilam i zapytalam czy cos z nim nie tak - to mnie pani poinformowala ze po prostu ostatnie i stąd cena - no coz ocenie jak dojedzie do mnie :) - a dzisiaj kolejna paczka przyszla, z poscielą i rożkiem - cudnie :)

aureolcia - sliczny zestaw - tez mi sie marzy pokoik dla dziecka z prawdziwego zdarzenia ale niestety u nas miejsca na tyle zeby lozeczko wstawic wiec nie mamy co szalec :)

gabrielka - ty mnie chcesz wykończyc... jeszcze ogrodkiem kusisz :) o nie moja droga - wpraszam sie na grila w wakacje :)

maria - a czy ty poszlas do lekarza z tą rwą?? na to przeciez sie zastrzyki bierze - trzymam kciuki zeby ci szybko przeszlo :) i udanej zabawy życzę :)

a u mnie dzisiaj ... ehhh szkoda gadac - ale cukry ok. wlasnie rozmrazam truskawki na kolacje (do zmiksowania z jogurtem :) )

pozdrawiam :)

Aasica - ale przygody nocne mieliście:szok: i co teraz z tym lustrem - pewnie sobie drogo policzą za dopasowanie:no:

Majka - co się dzieje???

Aureolcia - mebelki super, ale my to pokoik dziecięcy będziemy robić dopiero po rozbudowie - na razie maleństwo dostanie łóżeczko przy naszym łóżku;-)

Maria - Ty się jutro trzymaj na tym weselichu - może jakoś się uda ograniczyć tańce

Gabrielka - ja na żadnym spacerze nie byłam - pralka chodzi od rana, wszystko ładnie poschło na dworze i tylko na suszarce zmieniałam kompozycje;-)potem prasowanie tego wszystkiego (jeszcze nie skończyłam ale już mam dość) i w domu posprzątałam w końcu bo juz patrzeć nie mogłam. jeszcze mi tych ciuszków do prania zostało, ale to juz po weekendzie

jutro się wybieramy do mojej babci na działkę - jakiegoś małego grilla może sie uda zrobić chociaż burze zapowiadają - muszę się najeść na zapas, bo za miesiąc koniec z grillowaniem;-) a mój M wybył na ostatnią imprezkę z kolegami - po weekendzie niestety musi być juz na baczności bo się sama do szpitala nie zawiozę (5 mam wizytę to sie dowiem jak przygotowania mojej szyjki do porodu):-)

miłego weekendu a tym które wyjeżdżają super odpoczynku

Dobry wieczór Miłym Paniom,

Gabrielka ja cukry teraz mierze tylko po jedzeniu (diety nie stosuję)po którym nie mierzyłam i mega wysoko kalorycznym po kurczaku czy rosołku szkoda mi pasków zawsze mam ok 90 po naleśnikach ze słodkim serem 100 wiec chyba ok po mega porcji makaronu z serem troche gorzej 130 ale tez po 1,5 wiec po pełnych dwóch pewno ze 120 by bylo po bułkach białych tez dobrze serki słodkie tez bulki słodkie tez ok bede probowac z ciastem bo nie mierzyłam a test obciązenia nie wiem kiedy zrobie cycem karmie i nie bedzie komu zostac z małym ale sie zmobilizuję i pójdę gdzies za jakies 2 m-ce teraz jestem 5 tyg po porodzie więć za wczesnie a Ty robiłas ten test??
a na czczo ponizej 90
Moje dziecię odparzenia pupki dostało próbowałam juz chyba wszystkich kremów zasypuje teraz mąką ziemniaczaną zobaczymy żeby mu sie nie rozlazło macie jakies pomysły ?? koleżanka poleciła mi tormentiol ale na ulotce pisze że nie stosowac u niemowląt i zdurniałam całkiem.
Spokojnej nocki i dobrych cukrów

reklama
oooo a ja wlasnie odkrylam ze te suwaczki źle odliczają tygodnie ciąży :) - skorygowalam moją ostatnią @ o odpowiednią ilośc dni czyli 5 (bo moje cykle to tak średnio 33 dnia a nie 28) i troche mi się humor poprawil bo termin sie przesunął o te 5 dni :) git - dalej jestem w 37 tygodniu :)

Andzia S - dziekuje za zainteresowanie, ze mną wszystko git ale rano dostalam przykrą wiadomość rodzinną no i same rozumiecie - zamykam ten temat bo po co smutek na forum wprowadzac :) dajemy rade i tyle

ty juz prasujesz a ja dzisiaj w koncu proszek zakupilam - a że właściwie juz wszystko mam co do prania sie nadaje (wszystkie paczki już dostarczone) to rozpoczynam od jutra :) tatus będzie malował a mama chyba pralkę z 10 razy będzie uruchamiać :)

Do góry