reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja tez mam podobną, tyle że ja jej tak jak na zdjęciach nie podkladam... zwyczajnie leży przede mną.. i tylko na nią jedną nogę zarzucam.... jak podłożę ja "głębiej" to nijak spac nie mogę... musi leżec przed brzuchem... a tylko jedna noga na niej...

To nie wkładasz jej między nogi tak jak na zdjęciu? To którą nogę na nią kładziesz jak no leżysz na lewym boku?

reklama
Dzień dobry!
Gabrielka - chyba za wcześnie z tym mierzeniem jednak - wydaje mi się, że po 21 powinnas zmierzyć:tak:
Agga - Filipek jest boski i ta fryzurka:-)
Majka - ja to rano po 2h od śniadania (za każdym razem 2 kromki chleba zwykłego mieszanego) od 3 dni mam 67-68 (dodam, że na czczo mam 85-87). Dziś poszedł więc w ruch banan od razu:-) może przyszedł czas unormowania i u mnie - och jakby było dobrze
Wiolan - czyli 3 tygodnie i będziesz miała kruszynkę po drugiej stronie brzucha:tak: a dlaczego chcesz mieć te skurcze już teraz?

Mamy rozpakowane - jakie mam kupić kosmetyki dla maluszka na początek? czy mam kupić mydełko czy wystarczy płyn do kąpieli z oliwką i czy kupić szampon?

bo juz mam dośc takiego stanu, że zero skurczy... oczywiście poza gabinetem lekarski to i owszem.... ale choćby cosik małego już się zaczęło dziać... a do zobaczenia małej to mi tylko 2 tygodnie i 3 dni zostało... Yupi !!!!

Z kosmetykami to zapewne będziesz próbować.. ale na pewno coś do umycia maluszka.. np. cos takiego: Mustela BeBe ŻEL DO MYCIA GŁOWY I CIAŁA 500ml (1003638187) - Aukcje internetowe Allegro
to ci w zupełności powinno i do główki i do ciała starczyć.. na pewno w razie "W" krem na odparzenia, typu Sudocrem... a zapobiegawczo np. Linomag, ale taki kremik który natłuści... nie leczniczy....

To nie wkładasz jej między nogi tak jak na zdjęciu? To którą nogę na nią kładziesz jak no leżysz na lewym boku?

jak na lewym boku leżę, to zakładam prawą na poduchę a jak na prawym to zakładam lewą... i tak lekko się na brzuszek pochylam.. wiem, że małej nie szkodzę, bo ma dośc dużo miejsca, nawet jak troszkę więcej pokopie mnie w brzuszku... da sobie radę... na pewno nic pod poduszkę ze swojego ciała nie podkładam.... rewelacja... i polecam..

Wczoraj nie pisałam bo cały dzień spędziłam w Sz-nie u lekarzy. U gina wszystko ok, ale wizyty już co 2 tyg. a co 4 dopplerowskie USG ( w dzień Matki mam umówione, fajnie nie?!). Diabetolog zwiększył (!!!) insulinę do 20j, kazał zamienić I śniadanie z II (co zrobiłam dzień wcześniej za Wasza poradą) i cukry po śniadanku mam książkowe!!!!! Hura!

Andzia jeśli chodzi o kosmetyki, to ja ostatnim razem leciałam na Hipp'ie (starsi byli alergikami więc założyłam że Mat też będzie), z tym, że po kąpieli używałam do smarowania ciałka zwykłej parafiny ciekłej z apteki - bo nie uczula. I tania jest. Do dupki sudocrem (cudokrem wg mnie). Nie używałam żadnych mydełek, tylko płyn do kąpieli (nie wysusza skóry i nie brudzi tak brzydko wanienki). I krem do buźki. Szampon dopiero jak dużo włosków dostał (bo mi się łyski rodziły :) - Johnsona no more tears.

Gizela mnie nie położyli do szpitala. Przepisał dietę i kazał po tyg. się zgłosić na konsultację. Po tyg. dostałam insulinę na noc, też bez pobytu w szpitalu. Glukometr i wstrzykiwacz dostałam gratis z poradni, a za paski i insulinę płaci się grosze jak ma się na recepcie P napisane (że choroba przewlekła).

aj tam mi biodra tez pekaja z bolu ale to przez kregoslup znowu mam przepukline a w sobote wesele :-( zalamana jestem dwa dyski wypadniete a maluszek coraz ciezszy :(

kosmetyki:
to ja kapie małego co drugi dzien po 2 - 5 minut bo moj nie lubi kapieli i kapie albo w samej wodzie albo w nivea do kapieli. a potem smaruje olivka i na tym koniec.
gabrielka ty stosujesz oliwkowanie przed kapierla ale wtedy jakos mi sie wydaje ze brud wcieram w oliwka a to sie w kapieli nie splucze.
natomiast emka jak twoja Pola ma suche skore to ja bym wlasnie ograniczyla kapanie bo woda wysusza skore.

aj tam mi biodra tez pekaja z bolu ale to przez kregoslup znowu mam przepukline a w sobote wesele :-( zalamana jestem dwa dyski wypadniete a maluszek coraz ciezszy :(

kosmetyki:
to ja kapie małego co drugi dzien po 2 - 5 minut bo moj nie lubi kapieli i kapie albo w samej wodzie albo w nivea do kapieli. a potem smaruje olivka i na tym koniec.
gabrielka ty stosujesz oliwkowanie przed kapierla ale wtedy jakos mi sie wydaje ze brud wcieram w oliwka a to sie w kapieli nie splucze.
natomiast emka jak twoja Pola ma suche skore to ja bym wlasnie ograniczyla kapanie bo woda wysusza skore.

ale ograniczenie kąpania nie zlikwiduje problemu suchej skóry.. lepiej do kąpieli wtedy dolać np. Oilatum, choć ja bardziej wolę balneum (i żadnych innych środków) i wtedy skórka niemowlaczka jest po prostu rewelacyjna.. ale zasada jest taka, że jak balneum czy oilatum to żadnych innych płynów do mycia... tańszym środkiem co równie dobrze pielęgnuje skórę dziecka jest wsypanie 3-4 łyżek mąki ziemniaczanej do kąpieli...

Oooo matko, jak w szpitalu zobaczą moją ogromną torbę to mnie chyba wyśmieją :-) Ale niestety do mniejszej nie zmieściłam tego wszystkiego co muszę miec :-) Używała któraś z was tantum rosa po porodzie?

Oooo matko, jak w szpitalu zobaczą moją ogromną torbę to mnie chyba wyśmieją :-) Ale niestety do mniejszej nie zmieściłam tego wszystkiego co muszę miec :-) Używała któraś z was tantum rosa po porodzie?

nie wiem jak w Twoim szpitalu, ale w większości lekarze ginekolodzy zalecają Tantum Rosa jako roztwór do podmywania po porodzie.. goi szybciej rany i przynosi ulgę... zresztą nie tylko po porodzie...

reklama
nie wiem jak w Twoim szpitalu, ale w większości lekarze ginekolodzy zalecają Tantum Rosa jako roztwór do podmywania po porodzie.. goi szybciej rany i przynosi ulgę... zresztą nie tylko po porodzie...

Mi nikt nic nie mówił z neta się o tym dowiedziałam i wczoraj się zaopatrzyłam w 5 saszetek :tak::tak:

Widzę że wy smarujecie swoje dzieci oliwką, u nas sie tego nie robi. W szkole rodzenia mówili że oliwką smarować przed kąpielą i wtedy kąpać dziecko w samej wodzie albo dawać kilka kropel do wody ale nie smarować, ponieważ zatyka pory a noworodek nie potrafi wytwarzac potu. Koleżanka o tym nie wiedziała i dostała ochrzan od położnej :-p

Ostatnia edycja:
Do góry