reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi nikt nic nie mówił z neta się o tym dowiedziałam i wczoraj się zaopatrzyłam w 5 saszetek :tak::tak:
tyle że najlepiej jakbyś w szpitalu miala jak rozrobić sobie i przygotować roztwór i sobie polewać ranę.... albo niech ci mąż po porodzie przygotuje.. ty mu tylko butelkę 1 L przygotuj... aby mial do czego to zrobić.. i tak jedną butelkę dziennie zuzywaj do podmywania...

reklama
tyle że najlepiej jakbyś w szpitalu miala jak rozrobić sobie i przygotować roztwór i sobie polewać ranę.... albo niech ci mąż po porodzie przygotuje.. ty mu tylko butelkę 1 L przygotuj... aby mial do czego to zrobić.. i tak jedną butelkę dziennie zuzywaj do podmywania...

Już mam kupiony taki spryskiwacz do kwiatków i nim sobie będe psikać :-p A mąż już dostał instrukcję jak ma to przygotować :-p

wiolan ja nic takiego u siebie nie zauważyłam. Nie sądze żeby cukrzyca ciążowa była tego przyczyną, myślę że jeśli ktoś przed ciążą już chorował na cukrzycę to mogą być problemy z gojeniem ran, ale to jest moje zdanie i moge sie mylić :baffled:

Dziewczyny - dzieki za odpowiedzi o kosmetykach - widzę, że każda inaczej - ja jednak zakupię mydełko (bo jest przecież tanie i nie szkoda nawet jak nie zużyję - a jakby co będzie) i albo hipp albo bubchen na początek - gdyby coś się działo to dopiero wtedy emolienty. I na razie szamponu nie kupuję tylko płyn z oliwką
I oczywiscie krem do pupy - myślałam albo sudocrem albo linomag (ten z różową zakrętką z misiem na opakowaniu chyba)
Wwwanda - czasami zamiana posiłków działa cuda - ja tak zrobiłam z kolacją i podwieczorkiem:tak:
a jaki krem do buźki? też z hipp miałaś?
Maria - na wesele sobie przepuklinę zamówiłaś:szok: trzeba było po weselu chociaż
Aureolcia - ja też zakupiłam 5 saszetek tantum rosa
Emka - daj znać jak bioderka Poli

miłego dnia życze i niskich cukrów

Właśnie odebrałam wyniki na paciorkowca i nic z tego nie kumam :szok: Ale z tego co poczytałam na necie to wyszło mi że chyba to mam :szok: Dzwonie do gina ale nie odbiera, mam dosyć najpierw cukrzyca a teraz znowu to :angry::angry:

Andzia ja używałąm na samym początku mydełka w kostce NIVEA :) Każda co innego :) Jest fajniutkie, szamponu do tej pory nie mam a główke myłam mydełkiem, teraz już mam żel z babydream a oliwke z dzidziusia, na początku miałam z nivea, krem na każdą pogodę z nivea a do dupci sudocream i też nivea ale ja z dupką mam wieczny problem przez husteczki, a i co do husteczek to bardzo polecam Nivea teraz je używam i narazie nic.

Koleżanka poleciła mi , żeby dzieciątko nie miało żądnych odparzeń i problemów z dupcią na hustgeczki nawilżające dodawać jeszcze troszeczke oliwki - nawet ją pani doktor pochwaliła, a jej chłopcy mają prawoe 3 latka. Od wczoraj już zaczełam tak robić.

Co do tamtum rosa jest świetne, ja niestety nie wiedziałam o tym i dopiero stosowałam po szpitalu, a wczorajszuych cukrów nie zmierzyłą bo poszłąm zrobić mleko i dojadlam ciastkiem jak ostatnia świ..a :(((((

Maria oliwką jak posmarujesz to zmyjesz to podczas kąpieli tzn jak to zmywam, mój grzecznie tzn prawie grzecznie leży w wannience, odkrył , że można ochlapać cały pokój i tyak robi:)

Andzia to ty pisałaś , żę cukry się normują? To tak spokojnie z tym bo wiesz jak to z cukrami, one gorzej niż kobieta w ciąży:) takie humory mają:D

Co do torby do szpitala to polecam na kółkach bo niestety trzeba tą torbę dźwigać :(

Byłam na zakupach i kupiłam sobie świetny komplecik, spodnie z żakietem, dobrze, że wkońcu producenici zmądrzeli i można to kupować oddzielnie bo ja niestety wieczny miałąm z tym problem, ispodnie 38 :-)a żakiet 40:szok: a mógłłby być nawet 42:wściekła/y:

Emka daj znać jak po badaniu. To pierwsze badanie u Poli?

Maria odkryłam, żę deserki w biedronce z gerbera są po 1,75:-)

reklama
Super gabrielko tyle ze ani rossmana ani biedronki nie mam kolo siebie w rezultacie w ogole nie wiem czy biedronka jest w warszawie.
Co do odparzen na pupie to ja stosuje tylko sudocrem i od czasu do czasu linomag zielony. Ale mój nie ma raczej odparzen bo NIE uzywam chusteczke tylko wodę z wacikiem, a chusteczki na wyjscie.

Do góry