reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Doris odpukać nic jej nie ma, oprócz tego uczulenia- ale sądze że to było po truskawkach lub herbacie z owoców leśnych- na szczęście mija.
No i lekkiego rozwolnienia które miała na samym początku.....jadam ciasta i inne smakołyki łącznie z czekolada a więcej nie mogę wymieniać bo dziewczyny mnie to zaraz zjedzą:-p
Nie stosuje żadnych kropli bo nie ma takiej potrzeby.
Piję-ja- tylko herbatkę dla dzieci z koperkiem i rumiankiem na dobre bączki.

aureolcia a masz jakieś bóle??? bo ja jak się podmywałam już na końcówe miałam wrażenie że dzidzi główkę czułam:eek:

reklama
aasica ja już sama nie wiem co mnie boli :eek: Napewno w nocy cholernie bolą mnie biodra i dlatego ciągle chodze niewyspana, mam ciągłe parcie na pęcherz chociaż jak ide do kibelka to zrobie kilka kropelek, a jak nie pojde to mnie boli podbrzusze :eek: A Wiktor mi tak jeżdzi po jelitach że czasem aż mam mdłości :szok: A do tego od kilku dni mam jakiś wilczy apetyt a przez tą cholerną cukrzycę nie moge sie najeść :wściekła/y::wściekła/y:

ja mialam tak samo :) tez wydawalo mi sie ze czuje glowe Polci :)
wczoraj sobie tak wspominalam ciaze.. od samego poczatku :) od tego jak poszlam do lekarz i lekarz powiedziala na moje pytanie: czy to ciaza? lekarz: alez oczywiscie. 10 tydzien :) wyszlam z pierwszym usg i plakalam na ulicy ogladajac je :D
potem do rodzicow i z mama plakalysmy :) potem tata sie dowiedzial :) a potem znajomi niedowierzali :DD
a teraz mam mala Pole i ja kocham nad zycie :))

A mnie jeszcze czeka ciężki weekend, w sobote urodziny teściowej a w niedziele ide na komunie do chrześniaka :wściekła/y: Chyba pozbęde się glukometra na te 2 dni :-)

Witam!
Nie zaglądałam wczoraj bo najpierw u lekarza byliśmy (endokrynologa) potem odwiedziliśmy szpital, w którym chcę rodzić, potem szybko obiad i usnęłam a wieczorem podjechaliśmy do mojej siostry po przewijak, kocyki itp. po mojej chrześnicy:-) Naprodukowałyście dużo:szok:
Gabrielka, Maria - pytałam endo czy to od haschimoto mam tak, że cukry wieczorem szalejące i chleba nie mogę a rano wręcz odwrotnie i powiedział, że to zbyt mocno naciągana teoria;-) więc nie wiem dlaczego tak mam, ale ja jem na śniadanie 2 kromki zwykłego chleba mieszanego (przeważnie ser żółty + wędlina i np. pomidor lub ogórek zielony) i wczoraj po 2 h 68:szok: szybko więc dojadłam cukierka czekoladowego;-) natomiast wieczorem jem ser biały z jogurtem najczęściej lub surowe warzywka (ogórek, pomodor, paprytka, sałata i to wszystko mieszam z jogurtem naturalnym) bez chleba bo nie mogę i cukry z reguły koło 100-110 po 2h

a co do słoiczków - ja wszystko czytam ale niestety wiem, że nie zapamiętam - więc prośba do mam - nie uciekajcie z wątku bo to dla mnie bardzo pożyteczne informacje a jak już sie rozpakuję to będę Was pytać o to od nowa mimo tego, że piszecie teraz dużo o karmieniu. Właśnie co do glutenu to też czytałam artykuł, że od 2007r. zmienił się schemat żywienia w Polsce i teraz wcześniej zalecają wprowadzanie - przed 6 miesiącem a kiedyś to nawet gluten dopiero po 10 miesiacach się wprowadzało (najpierw były kaszki bezglutenowe).

a jaki schemat żywienia jest według Was najlepszy??? tzn. jakiej firmy (bobovita, hipp)???

a truskawki też mam mrożone - raz kupiłam w biedronce takie z Hiszpanii chyba i były ładne z wyglądu i super pachniały ale bez smaku
Wwwanda - ja jem smażone ale mniej - często robię na patelni grillowej bez panierki mięsko. Za to uwielbiam jajecznicę z patelni i jem często też. Nie słodziłam fruktozą, ale ja nigdy nie słodziłam ani kawy ani herbaty więc mi nie potrzebne

mam okropny bałagan w domu bo stwierdziłam, że skoro i tak już muszę sprzątać po tym wierceniu sobotnim (przez ten bojler) to posprzątam już dokładnie na przyjście maleństwa (nawet na święta tak nie sprzątałam) a że robię to wolniej niż normalnie to mam w kółko nabałaganione:szok:

miłego dnia

witam slodziaki :-)

asica ... no stresuj mnie jeszcze bardziej :szok: ale faktycznie chyba na mnie padlo w tej kolejce ze moja pora nadejdzie najpredzej.... :eek:

aureolcia - hihihhi widze ze tobie tez juz calkiem calkiem porod po glowie chodzi ;-) ale faktycznie uczucie masakra... co do pęcherza to ja sie juz dawno przyzwyczailam i nawet sie dziwie jak dlugo isc nie musze, za to gorsze dla mnie jest parcie na drugi wylot :) to jest dopiero masakra... a ze w szkole nam mowili ze przy ostatniej fazie porodu jest wlasnie uczucie potrzeby oddania naturze co jej sie należy (i nie mam tu na mysli moczu;-) ) to ja juz sobie wyobrazam nie wiadomo co - no tak czy siak nieprzyjemne to jak diabli bo nie dość ze usiąść wtedy w ogole ciężko to najczęściej mam to razem ze skurczem wrrr.... no na szczęście poszłam po rozum do głowy i zaczęłam znowu magnez brać bo moja skleroza i przejęcie cukrzycą skutecznie wymazaly mi go z pamięci ostatnio, no i powiem wam że dzisiaj już te skurcze duuuużo lżejsze i mniej bolesne:-) takze mam nadzieje ze to nie bylo nic powaznego :-):-):-)

Andzia S - zamien sie ze mną na chwile na te śniadania... tak mi się tęskni już do zwyklego chlebka :-) mniam :-D

dziewczyny ale z tym czuciem głowki to wy mnie juz calkiem chcecie zestresowac....
jak na razie to ja sie ciesze ze te skurcze ustaly bo musze jeszcze mase rzeczy zrobic - pokoik sie dopiero robi wiec jak sie zrobi to bede sie mogla zająć praniem i ukladaniem wszystkiego - do konca tygodnia mam nadzieje ze przyjda juz wszystkie paczki z allegro :tak: a co do strachu przed porodem i terminami... to niestety ale mam stresa ze moj M (jak to piszecie) nie będzie mogl byc ze mną bo akurat bedzie na jakims wyjazdowym szkoleniu.... a takowe w maju ma dwa :-( chlip... nie wiem co ja zrobie jakby mnie tak dopadlo jak sama w domu bede... chyba stanę na głowie zeby dziecko nie wypadlo i poczekam az wroci :laugh2::laugh2::laugh2:

Witam dziewczyny:tak:...ja juz jutro jadę do Poznania na Polną...tam zapewne mnie położą i będą mnie badać....
Mam pytanie do was...jak to było u was,czy leżałyście w szpitalu i jak długo?
Jak bierzecie insulinę,czy to jest na kase chorych czy jak? już się u nas pytałam glukometr u nas kosztuje 35zł....ale jak to ma się do insuliny i ten przedmiot który wygląda jak długopis? Nie wiem czy mnie zrozumiałyście...ale chodzi mi jakie są koszta tego wszystkiego....?Dla mnie to wszystko nowość....:-(

ujjj a myslalam ze mnie to nie dopadnie - ze twarda jestem :)

wlasnie odebralam jedną z paczek na ktore czekam z kocykiem i kolorowymi pieluchami tetrowymi i flanelowymi.... :) dzizes jakie te rzeczy sa słodkie :)

nie pamiętam która z dziewczyn chciala robic zakupy na allegro ale jakby co to mam sprawdzony sklepik :)

reklama
Parcie na drugi otwór :) dooobre, Ja tez w 34 ok tygodniu byłam cały czas glodna i jadłam ile wlezie, nie przejmowalam sie juz tak cukrami bo glodna byłam. tyle ze ja tylko wase jadlam i zero nabialu za to moglam jesc szarlotke i chyba makowca :)

Gizela bardzo tani ten glukometr u ciebie, tylko nie kupuj optium xido bo bardzo zawyza, a najlepiej kup Accu checka - o tu masz z tym długopisikiem :) ktory jest bardzo wazny bo o sto razy mniej boli kucie niz igła : GLUKOMETR ACCU CHEK ACTIVE ZESTAW z Apteki (1005391076) - Aukcje internetowe Allegro
A co do szpitala chyba wiekszosc z nas nie bylo w szpitalu :) mnie chcieli wsadzic ale stwierdzilam ze bezsensu bo i tak w naszych warszawskich szpitalach w wiekszosci nie daja cukrzycowego jedzenia !!! Insuline dostalam na wieczor i na noc po wysokich porannych cukrach, ale najpierw zastosujesz diete i sie okaze czy ibsulina jest ci w ogole potrzebna.

Andzia - no tez tak mysle ze hashimotto nie ma z tym nic wspolnego bo ta cukrzyca jest baaaaaaaardzo dziwna - tak jak mowie nie moglam jesc chleba ani nabialu ale szarlotke z kruszonka moglam !!!! ciekawa tylko jestem czy w cukrzycy bezciazowej tez tak dziwnie jest. moj tata ma cukrzyce ale udaje ze jej nie ma i nie mierzy i nie pilnyje diety tylko czasem tabletki sobie polyka z insulina i tyle, wiec od niego sie nie dowiem.

Do góry