reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Maria rano daje 2 razy mleko średnio o 6 i 9, o 12 dzisiaj dostał obiadek później deserek i jeszcze 2 razy mleko. Ja ziemniaczki z marchewka i ze szpinakiem po 130g kupowałam po 2,45 z hippa oczywiście w promocji :)))

Agga twój Filipek to kawał chłopa, mój jak miał 8 tyg to ważył 4950, myslę, że każda z nas będzie już wkrótce miała ramiona pudziana :)))

Mój robi sobie po południową drzemkę od 16 a o 16 miał jeść i znowup rzesunięcie o godzinę ale nic nie mogę z tym zrobić, on jak jest śpiący to kompletnie nic nie zje.

Agga jeszcze troszke i będziesz miałą co 3 godz pobudkę w nocy, tak się do tego przyzwyczaisz , że sama będziesz wstawać, ja tak miałam, ale buta jest lepsza

reklama
butla jest najlepsza bo długo dziecko śpi jak dostanie swoją porcje:-) nie dokończyłąm bo mały się budził, idę go karmić bo znowu się wierci:happy:

Witam słodkie

Ale cudne te Wasze dzieciaczki emka i megi.

emka
nono chudzinka jak nic a Ty jeszcze narzekasz na kilogramy.

My się dziś edukujemy bo w niedzielę chrzciny....już bym chciała żeby to było za nami.

Zdjęcia to dopiero dodam pożniej bo dziś chrzestna będzie spała u nas , no i chrzestny z Wawy przyjechał więc raczej czasu malo na zabawę z aparatem.

aureolcia dzięki za artykuł, póżniej poczytam bo teraz to tak z doskoku jestem
U nas właśnie też w szpitalu mówili że 1 a lekarz na badaniu kazał 2 dlatego zgłupiałam i też właśnie mam wrażenie że małej gorzej się leży z 2 pomimo tego że robie taki schodek.

Dziewczyny czy któraś z Was karmi tylko piersią bo się zagubiłam???

Aaaaa co do pakowania toreb do szpitala....weżcie sobie czekolade bo u nas w szpitalu czekolada dozwolona...sama wcinałam jak skurcze były i oksytocyne miałam, bo o innym jedzeniu zapomnijcie....a wiadomo to wszystko może trwać.

I ten Purelan jest super! potwierdzam.

emka i jakie te gaga-pieluchy są???

U mnie w mieście w ogóle 2 huggisów nie ma:crazy:

gabrielka co do napięcia mięśniowego to wszpitalu pan doktor mówił, że nie zauważyli nic niepokojącego ale może to ujawnia się później dopiero?

I właśnie... jak to jest, że Filip może spać w kupie i mu nie przeszkadza a to, że ją zrobił poznajemy po odgłosie i porze (zwykle jedna duża kupa wieczorem) a jak zrobi siusiu to od razu zaczyna się wiercić i marudzić a niby na pampersach jest napisane, że do 12h sucho :-p

No i się pochwalę: dzisiaj 2 tygodnie i 1 dzień jak nie palę no i 2 pełne dni tylko na moim pokarmie Filipek jest :D

Dziewczyny! Dzięki za radę z tymi kropelkami!!! Młody sobie pierdzi, brzuszek mięciutki, kupki sobie robi i nie cierpi ani on ani my^^

to tylko ja jestem niedobra i karmilam tylko miesiac i od tej pory mlika wogole ;((
ale mam wyrzuty :(

Maria ile poczatkowo neurolog przepisal ci wizyt na rehabilitacji ? mi dzis 10 i za 2 meisiace mam do neurolog przyjsc znowu :)

a wogole 27 03 leciala mi krewka i teraz 23 04 - to chyba ju okres nie ? :)

Ostatnia edycja:
Witam słodziutkie:)

Dzisiaj piękna słoneczna pogoda w końcu:)

aureolcia ja na popękane sutki używałam kremu bepanthen jest ok tylko trzeba go zmywać przed każdym karmieniem, ale powiem ci że mi pomogło wietrzenie sutków i polewanie ich pokarmem szybciej się zagoiły i teraz karmie bezboleśnie.

assica pytałaś o karmienie piersią:) Ja karmie i Michałek waży już 4,500 kg a martwiłam się że sobie nie pojada bo wisiał na cycku dzień i noc ale nie poddałam się na szczęście a już chciałam na butle przejść.

emka śliczna jest Pola a jakie ma gęste włoski,pewnie w ciąży miałaś mega zgagę cio???:):):)
ty wzrost i wagę masz taką jak ja czyli 170 cm wzrostu i 67 kg wagi hihihi jak dobrze pamiętam:)

gabrielka,maria28 jak ja bym już chciała Michałkowi dawać takie przysmaki ale muszę jeszcze 3 miesiące odczekać hihihi

Rany już za tydzień chrzciny ale ten czas leci assica za dwa dni chrzci życzę spokojnej Hani w Kościółku i w ogóle udanych chrzcin:):)

agga86 zazdroszczę ci tyle mleczka ja to herbatki na laktacje piłam:):):)

oj Megi dokladnie 170-67 a wymiary to 90-70-98 hahahahah talia super :/
Pola wlasnie zasnela :DDD jupi :DD moge cos wkoncu od 7 rano zjesc :DD
a co do zgagi to nigdy w zyciu nie mialam :| nawet nie wiem co to za uczucie :/

Agga - czyli sukces pełną gębą - i Ty i Filip zadowoleni:tak:
Kobieto, ale Ty tego mleka produkujesz:szok:
Emka - ja też nie wiem skąd Ty te wymiary wzięłaś - bo na zdjęciu to taka chudzina z Ciebie!
Wwwanda - cukrzyca nic nie ma do wagi (przynajmniej ciążowa) - chociaz ja chuda nie byłam - przed ciążą 71kg przy 172cm, 31 lat + choroba tarczycy. Och, jak ja bym chciała zejść po ciąży chociaż do 63;-)

reklama
o jeju ! zara inne wstawie ! nago przed lustrem ! ;pppp

kurde sie nie moge doczekac kiedy bede sloiczki dawac i marchewe :D a nie to mliko mliko mliko ;/ :)

Do góry