reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aureolcia 3 lata temu przy Mateuszu zalecany był Bepanthen. Bo z chłopakami daaawno, daaawno temu kwas borny i linomag!!! :szok:Zgroza, przed każdym karmieniem trzeba było cycka gorąca wodą zmywać!!!

reklama
witam slodziaki :)

aureolcia ja kupuje ten - byl polecany w szkole u mnie jako jeden z niewielu ktorego nie trzeba wlasnie zmywac do karmienia bo to czysta lanolina czy cos tam i nie szkodzi dziecku ani nie zmienia smaku :) pod koniec marca urodzila moja koleżanka bliźniaki (wiec cierpiala podwojnie) a ze chodzilysmy do tej samej szkoly to sprawdzila i potwierdzila :)

Andzia S - dokladnie tak jak mowisz... stresik... depresja... calkowita porazka - dopadly mnie wczoraj konkretnie...ehh.... ale chyba trzeba mi bylo takiego dolka zeby sie zmobilizowac - tym sposobem pol nocy spedzilam na allegro - ale za to kupilam prawie wszystkie drobnostki ktorych mi brakowalo, a troche sie tego nazbieralo - zostalo do kupienia jeszcze 5 rzeczy ale to juz takich bez ktorych mozna zyc:) takze polecam zakupy bez wychodzenia z domku :)

Emka o figurze to Ty nic nie mów! U mnie kg lecą w dół póki co z zawrotną szybkością 1kg na dzień ale dalej mam paskudne, wielkie brzucho, cyce jak donice i w żaden stanik nie wchodze a nie mam jak kupić bo mały za mały na wyjście a z kim za bardzo zostać nie ma więc sobie noszę to swoje 80d i cierpię bo jak nabiorę mleka to ciaasno mi :/ a odciągać się co godzinę po 60ml to bym się zawajchowała chyba :-p

Wwwanda ja też się zastanawiam, skąd u dziewczyn tutaj ta cukrzyca jak one takie szczupłe ;-) Niby od wagi nie zależy aaaale...

Udało mi się dzisiaj młodego na chwilę z babcią zostawić a M zawiózł mnie na prześwietlenie płuc kontrolne - godzinka bez Filipa...jestem złą matką, że się ucieszyłam? :p
W poniedziałek na kontrolę do rodzinnego bo robili mi też prześwietlenie lewego nadgarstka bo miesiąc temu mi się popsuł a teraz taki fajny siny się zrobił, kostki mi przeskakują i fajnie boli i nawet Filipka porządnie na ręce wziąć nie mogę :wściekła/y:

A teraz uciekam bo młody chyba produkcję kupki uruchomił bo coś tam stęka i się wierci :-)

Tak was czytam na temat podwójnego pieluchowania i oooo matko jakaś szyna też się pojawiła i wiecie co wam powiem u mnie na szkole rodzenia pani fizjoterapeuta uczulała żeby absolutnie nie dawać drugiej pieluchy, wręcz zakazała mówiąc że jest to niebezpieczne dla dziecka bo przez to ma pupe wyżej niż głowe a to utrudnia prawidłowy rozwoj dziecka i coś tam jeszcze gadała ale już nie pamiętam :-) Zapamiętałam tylko że jest zakaz zakładania drugiej pieluchy i tego się strzymałam. A tutaj widze że wszystkie dajecie tą drugą pieluchę :szok::szok: Az zadzwoniłam do koleżanki żeby się upewnić czy czegoś nie pochrzaniłam i ona też mi powiedziała że w szpitalu jej powiedzieli że nie ma dawać drugiej pieluchy i ona też była w szoku bo przy pierwszym dziecku musiała dawać, to jej położna powiedziała że robili jakieś badania i że weszło nowe zalecenie żeby dawać tylko jedną pieluchę bo dawanie tej drugiej nic nie daje a wręcz szkodzi :szok::szok:
I bądz tu człowieku mądry :baffled:

Znalazłam taki artykuł,może komus się przyda http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090120/KOBIETA1/555533221

Ostatnia edycja:
Emka!!!!!!!! skad ty te wymiary sobie wymyslilas kobieto!!!!!!!! przeciez na zdjeciu to kościotrup jestes!!!! obojczyk ci wystaje a rece to połowy moich i nawet drugiego podbrudka nie masz! wariatka z ciebie.
A co do kremu na brodawki to mi sie krew lała i tylko bepanthen pomagał.
a ja sobie przypomialam ze do dzis penów nie oddałam :( chyba pójde siedziec :)

agga nie jestes zla matka ;p
ja tez sie ciesze jak babcia bierze Pole na 2 godz na spacer ;p
ja musze do 3 03 oddac na Karowa glukometr :D no i moze wkoncu odbiore posiew z pochwy ;p haha ;p
a co do mnie to wiem co mowie ;p 67 waze ;p

Emka jak zobaczyłam Pole to od razu pomyslam jak Maria, ze ta mina nie zadowolona to po tobie hi hi hi, ale Pola ma czupryne + mistrzostwo swiata no ty tez chudzinka

Maria co ty za sloiczki kupilas po takiej cenie? moj dzisiaj pierwszy raz zjadl slioczek zupki marchewkowa z ryzem, a caly bo karmilam go z mama na dwie lyzki bo taki byl glodny i zjadl caly ale tez wypil herbatke z kopru zeby brzuszek go nie bolal.

Agga wiesz ze pokarm mozna mrozic?

Ja stosowalam bepanten mialam tez aa ale nie polecam. brrr na sama mysl jak brodawki bolaly , nie raz zaciskalam zeby

Agga tak jak pisze emka dobra matka to szczesliwa matka a jednak dziecko da popalic i tez jestem zdania ze mama powinnam odpoczac od dziecka i przedewszystkim stesknic sie za nim:-)

gabrielka z tym pokarmem to wiem, tyle że póki co mój mały jest taaaakim głodomorem, że pochłania prakycznie wszystko co odciągnę! Myślałam, że go przekarmiam albo coś ale jak była położna to zważyła go i przytył do 4500 (Od najniższej wagi czyli 4200 chyba na 2 czy 3 dobę) i położna powiedziała, że tak trzymać. Poza tym jeszcze w szpitalu mówiono, że z racji tego że Filipek urodził się duży to potrzebuje więcej jedzonka (jednorazowo zjadał w szpitalu po 80ml jakoś co 2 -3h zjadał mleka modyfikowanego).

Dzisiaj od 5 rano odciągnęłam już pół litra... zwariuję!

Co do Małego to chyba jakiś pozytywny objaw bo dzisiaj spał sobie od 2do 5 rano i potem do 9 więc nawet się wyspaliśmy^^ ale za to bardziej aktywny w dzień się już zrobił a jego ulubionym zajęciem jest obserwacja i to koniecznie z poziomu rąk. Nie trzeba go bujać, byleby trzymać go na rękach i dać możliwość obserwowania pokoju. Poza tym podnosi główkę już jak na brzuszku leży, przekręca ją z boku na bok i tak od 2 doby, kiedy w inkubatorze go na brzuszku kładziono.
No i do tego się jeszcze śmieje :D bezgłośnie i pewnie jest to odruch bezwarunkowy jeszcze (a może jednak nie???) ale jak się tak uśmiechnie to wszystkie krzyki mu wybaczam...

reklama
Agga zapytaj sie na wizycie pediatry czy nie ma wzmozonego napiecia miesniowego, nie chce cie straszyc bo to nic takiego zlego ale moj tez tak sie zachowywal i bylam szczesliwa a mi tu mowia ze to wzmozone na piecie, ale twoj duzy chlop wiec moze siłacz :)
Gabrielko gerbera sloiczki kupilam. dzis dalam ziemniaka i nie byl zachwycony ale tylko ćwiarteczkę dałam - musze zaczac wiecej i czesciej bo nie chce za bardzo ssac bo wszyyyyyyyyystko jest ciekawsze od cyca. a ty ile razy dziennie juz dajesz jedzonko?

Do góry