reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka :-) ale się uśmiałam - właśnie się M zapytałam zanim doczytałam do końca dlaczego ci się ten adres url pojawia i mi wyjaśnił że naciskasz : z internetu a nie z komputera! a mówiłam " z komputera":-D (Bo mój M to informatyk)
Ale uśmiałam się bardziej z zdjęć Poli widzę że rośnie taka sama wariatka jak ty :-) Jaka szopa na głowie i wciekła mina :-D super laska :) Ale ta wciekła mina mówi wiele o napięciu za to bioderka ma fajnie luźne bo moj nawet do połowy tak nie potrafi rozchylić nóg, jak to mój M skomentował - bo to chłop to nie musi a dziewucha naturalnie rozchyla :wściekła/y:faceci!!!
No a szczepienia to też wyjaśniałam że to nie koniecznie są te 5 w 1, ja dziś szczepiłam nimi i mam normalny program tak jak każde dziecko tyle że tymi "bezpieczniejszymi".

Jezu co ja dziś przeżyłam- wybrałam się wreszcie po sukienkę na wesele!!!! Jest to dla mnei bardzo ciężki temat bo mam dziwną figurę - brak talii i wielkie wystające żebra i cyce 80 DD. Normalnie na dzień dzisiejszy noszę ciuchy w rozmiarze 38 ale sukienka elegancka to nie realny zakup dla mnie. Przymierzyłam z 2000 sukienek ( a dodam że nienawidzę zakupów) myślałam że padnę, Bartek był ze mną 2 godziny a potem go tata zabrał do domu i ja dalej sie męczyłam bo doszłam do wniosku że muszę coś DZIŚ znaleźć i kropka. w 90% się nei mieściłam :( rozmiar 42 był za mały w cycach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W końcu kupiłam za meeeeeeeeeega kasę sukienkę w kwiatki ( gdzie jako świadkowa nie wiem czy kwiaty wypadają) i żakiet do tego!!! pierwszy i ostatni raz jestem świadkową -same nerwy i mega wydatki!

GAbrielko kupiłam dziś słoiczki za 5,40zl a nei jak ty 3-4 zl!!! zawsze stratna jestem :(

reklama
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAgga!!!!!!! nie denerwuj mnie tymi mlecznymi cycami twoimi :) ja NIC nie mogę ściągnąć!! ani razu mi bluzka nie zamokła nawet kropelką :( a muszę do 1 maja ściągnąć pokarm na całą noc i dzień bo idę na to cholerne wesele i modyfikowanego mój nie chce jeść.
A schudł teraz bo mało je - tylko ssie 2 minuty i sie rozgląda i tak cały czas!

a ja moje drogie mam taka figure: cyckow juz tera nie mam. zostaly same zwisy :/ mam kilogramy ciazowe na plecach i przez to nosze 80b :/ dupe mam wystajaca niesamowicie i przez to spodnie 40/42 a dol moglby byc 38 smialo :/ a wiecie jak mi noga urosla ?! z 38 na 40 :/ wczoraj widze na witrynie fajne szare buty wchodze patrze 40 se mysle luzz sa moje :D a tu male :/ sie zdziwilam lekko :/

a wogole sie dzis budze ! a tu ! Pola ssie kciuk ?!
a jeszcze lepsze. wczoraj po kapieli ja smaruje patrze a tu wlos koci na skorze. no to chce zdjac. i nie schodzi :| biore lupe a on sie pod skore wbil !!! wyciagalam peseta przez lupe bo ze 2 mm wystawaly i udalo mi sie wyciagnac !

Witam Słodkie!
Megi - jaki śliczny Twój Michałek - słodziak:tak: a z tymi chrzcinami to rzeczywiscie kupa roboty - dobrze, że ma kto Ci pomóc
Majka - chyba jednak stresik przedporodowy Cię dopadł na dobre:szok: damy radę:-)
Aureolcia - ja jak sobie pomyślałam, że mój mąż ma mi robić zakupy - chyba bym się jeszcze bardziej stresowałą - a moja siostra urodziła w 34tc więc stwierdziłam, że trzeba pomyśleć o zakupach - dla siebie mam wszystko (oprócz laktatora) ale dla dziecka to jeszcze duzo mi brakuje
Emka - ale Pola ma super fryzurę:tak: cudo:-)

a ja zmykam dalej prać ciuszki - kolejna porcja

Hej slodkie mamusie :-)

Ja wczoraj u diabetologa bylam. Czekalam 4h :eek:
No ale cukry ok, wiec kolejna wizyta dopiero za miesiac. Dostalam nowy glukometr - Contour TS - nie musze z reki wpisywac kodow, wiec trudniej o blad.
Wczoraj sobie pofolgowalam i na kolacje wrzucilam pol takiej duzej bulki - niby ciemna, ale raczej przypuszczam, ze barwiona zaledwie ;-) - i po 2h wyskoczylo mi 117 :-D

SLodkie macie dzidziusie. Takie fajne pultaski ;-)

skoro sie tak pokazujecie i skoro juz umiem wklejac fotki to i ja sie ujawnie ;)

Załączniki

• 100324_205455.jpg
    100324_205455.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 46
Tak patrzę dziewczyny na wasze zdjęcia i w szoku jestem skąd u Was cukrzyca ciążowa! Chudziny!!!
Ja spełniałam wszelkie warunki żeby ja dostać: przed ciążą 100 kg, wieloródka (ta ciąża 6), powyżej 35 lat... I pewnie dolegliwości trzustkowe (2 razy stan przed zapalny) dolały oliwy do ognia.
Zaraz mam dzwonić do diabetologa z wynikami cukru na czczo po zwiększeniu ilości insuliny. Pewnie podniesie do 20... bo 12 nie zbija...

reklama
Robie liste zakupów i tutaj mam wieeelką prośbę do rozpakowanych doświadczonych mam. Jaką mam kupić maść na ewentualnie popękane brodawki? Wiem że już wcześniej był taki temat ale jestem leniwa i nie chce mi się szukać gdzie to było :-):-)

Do góry