reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Andzia S - nie tylko tobie narobilam ochoty ale także sobie - a co do roztrzepania w ciąży to wybrałam sie na zakupy spożywcze... i oczywiście bez mrożonych truskawek wrociłam bo o nich zapomnialam.... ehhh... a slinka cieknie i do jutra bede musiala wytrzymac :) sama z siebie sie usmialam bo oczywiscie wszystko kupilam tylko nie to po co poszlam :)

kuroslaw - nam w szkole mowili ze cebula i czosnek zmieniają smak mleka i ze dziecku moze po prostu nie smakowac :)

aureolcia - znowu sie usmialam :) - gonię cię bo jak pisalam poszlam po truskawki i wrocilam bez nich :)

starlet - gratuluje kolejnej szczęściarze ktora chlebek moze zajadac.... :) ja juz sie doczekac nie moge kiedy normalną kanapkę zjem :)

gabrielka - nie przejmuj sie dietą, najwyraźniej dolnoślązaczki tak juz mają ze po prostu lubią jeść - jestem pewna ze jak juz bede mogla to przegonię cie w ciągu tygodnia i nic na to nie poradzę, tzn poradze bo moglabym diete trzymać ale na pewno łakocie i wszystko inne zwycięży :) co do butli to nam mowili ze na cycu to do pol roku mozna karmic tylko tak i nic nie dodawac - a wszystkie inne rzeczy ktore są oznaczone przez producentow od jakiego wieku - to wlasnie dotyczą dzieci karmionych mieszankami :) - przekazuje tylko bo na świeżo mam info :)

aasica - pozdrow agge serdecznie i przekaz ze trzymamy kciuki nadal :) a tak na marginesie ... jak dlugo mogą ją tak trzymać?

oki a teraz troche ode mnie :) wiecie ze ja panikara jestem co do tego jedzenia, ale skoro mi mowili ze warzywa gotowane podnoszą bardziej cukier niz surowe czy smazone to nie mialam do tej pory odwagi... ale dzisiaj się przemogłam i mojemu lubemu zupkę pitrasiłam - taka wiecie mieszankę jakąś mrożonkową (wiosenna chyba) dodałam tylko ziemniakow i kiełbaski :) no i oczywiscie sie pokusilam .... i.... tadam :) zjadlam miske tej zupki i wynik 89 :D:D:D:D dzizes nawet nie wiecie jakiego rogala na twarzy miałam z tego powodu.... :) także drogie słodkie ciężarówki szczerze polecam zupki jarzynowe zupełnie nie groźne mimo gotowanych warzyw :)

reklama
Majka dobra jesteś :-D Jak widzę ten swój brzuch to tak jakbym była w ciąży:angry:

Assica co do glutenu to dobrze napisałam. Tak dzisiaj czytałam na opakowaniu kaszki.

Dziewczyny, któe już mają maleńswtwa macie poradnik z bobvity? Tam wszystko ładnie napisane jest o wprowadzaniu dodatkowych produktów.

ja prosze sie ze mnie nie nabijać :) bo ja poważnie mowie - i prosze cie nie mow nic o kaszce mannej bo ją uwielbiam i zaraz monitor ugryze... :)

Ostatnia edycja:
Byłam dziś na usgpopodglądać maluszka. Mój synuś zdrowiutki i pełen życia. No i uparty - znów przyjął tą samą pozycję co ostatnio - z głową w mojej miednicy co uniemożliwiało zbadanie głowy no i obraz 3d. Ale lekarz dokładnie zbadał serce, przepływ krwi w poszczególnych naczyniach i wszystkie narządy i stwierdził, że nie ma się co przyczepić :-D A to dla mnie dużo ważniejsze niż obraz 3d. Tym bardziej, że na poprzednim badaniu serduszko biło na początku nieprawidłowo. Ale teraz wszystko już dobrze :-) A mały ma już prawie kilogram :) Kawał faceta! I ma dużą głowę i odstające uszy po tatusiu... Siusiaka też ma po tatusiu. Ciekawe czy coś będzie miał po mnie :sorry:

majka
- jeśli chodzi o zupy, to ja je lubię tak bardzo, że też już próbowałam mimo ostrych zakazów w poradni, szczególnie dot. gotowanej marchewki. Po misce (całkiem dużej misce) zupy z soczewicy z ziemniakami, marchewką, cebulą i papryką miałam 94 :laugh2:

aasica - ja się zastanawiałam nad taką poduszką jak cierpiałam na bezsenność. Ale jakoś problemy ze snem mi przeszły i poduszka poszła w niepamięć. Śpię tylko z takim wałkiem z kanapy między nogami. Ale po tym co piszesz, to może jednak się skuszę :-p

Ooo matko ja nie wiem co się ze mną dzieje :szok: Rano bym znowu kawe na blat zrobiła a po południu kopnęłam w noge z fotela i chyba złamałam paluszek w nodze bo boli jak cholera a do tego jest cały siny, jeszcze mi teraz tylko gipsu brakuje :szok::szok: Mój mąż chcąc być zabawnym powiedział że poprosi lekarza o opiekę na mnie bo boi się co zastanie w domu po powrocie z pracy :wściekła/y::wściekła/y: Chciał być zabawny ale jakoś mu nie wyszło :wściekła/y::wściekła/y:

Aasica a kupiłaś tą poduszkę na allegro czy w sklepie? Bo ja takich u mnie w sklepach nie widziałam :angry:

Ostatnia edycja:
Gabrielko - ja czytałam o tej kaszce że po 6 miesiącu - ale właśnie dziś się nad nią zastanawiałam i może wprowadzę za tydzień lub dwa ale bezglutenową.
Dalam mu dwie łyżeczki jabłuszka i zjadł aż mu się uszy trzęsły, ale więcej nie dawałam - chcę poczekać ten tydzień jeszcze, no i słoik do śmieci bo otwarty może stać podobno 3 dni :( co za marnotrawstwo
Ta poduszka mi bardzo pomaga przy karmieniu!!! jest wręcz niezbędna - w ten sposób mogę tutaj z wami pisać i jeść i karmić i robić wiele innych rzeczy.
Co do brzucha to też przytyłam dwa kilo i mam wielką miękką ohydną zwisającą oponę!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i zagryzam krówką i makowcem z herbatką :)

Witam słodkie.

Wiadomość od aggi:
właśnie lezy pod ktg, czy dołem czy górą ma dziś zostać mamusią.

emka nie wiem co do tego mleczka:eek:....

Co do poduszki kupiłam na allegro, dalej z nią śpię i karmię,nawet w szpitalu ja miałam.
A w ciąży jak spałam na boku to miałam wrażenie że brzuch mnie ciągnie w bok i właśnie pod brzuszek podkłądałam sobie ją i reszte między nogi.

Co do warzyw, wiem że nie powinny być rozgotowane tylko takie pół twarde wtedy cukier ok.

Dziś jadę na bioderka mam nadzieję że będzie dobrze.

reklama
Witam Słodkie!
Tak myślałam czy sa wieści od Aggi - i widzę, ze Aasica na posterunku czuwa - dzięki - trzymam mocno za Nią i Filipka kciuki:tak:
Mama_ola - grunt, że z maluszkiem wszystko ok - my się nie zdecydowalismy w ogóle na 3D i nawet nie żałuję, bo za każdym razem jak patrzę na zwykłe usg to sie rozczulam 9moze dla mojego M by było bardziej wszystko widoczne na 3D, ale też nie narzeka)
Dziewczyny o zupach mi nie mówili, że nie wolno i ja jadam i jakoś nie zauważyłąm, by były cukry przekroczone
Aureolcia - a byłaś z tym palcem u lekarza - wiem, że to może śmieszne, ale jak się źle zrosnie to będzie się potem odzywać i boleć
Maria - ładnie to tak kusić - krówka i makowiec;-)
Aasica - daj znać jak bioderka po wizycie

a my mieliśmy wczoraj wieczorem wizytę i maleństwo waży juz ponad 1900 - czyli sobie urosło ładnie, bo się bałam, że skoro mi ubywa na diecie zamiast przybywać kilogramów to byc może łożysko nie przekazuje dziecku też składników odżywczych (niby szybciej się starzeje przy cukrzycy - tak kiedyś tu pisałyście) - ale łozysko też w porządku - ma stopień I:tak: no i wczoraj wieczorem zaszalałm - bo wizyta była o 22.30 a ja o 21 jadłąm kolację - nigdy nie jem chleba na kolację, bo strasznie mam wysokie cukry (natomiast moge zjeść na śniadanie - tak trochę odwrotnie niż niektóre z Was), ale wczoraj stwierdziłam, że przecież zanim usnę to będę chodzić, bo do lekarza itd. - no i cukier po 2h - 137:szok: nigdy więcej:no:

Do góry