reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Andzia nie byłam u lekarza bo dopiero wieczorem zrobił się siny a mój już wypiłl piwko więc sie wymigałam. Nie wiem czy dzisiaj pojade bo jak sobie przypomne to czekanie i sam widok szpitala (w którym mam rodzić) to mi się zaraz słabo robi :szok::szok: Może to tylko stłuczenie, poczekam jeszcze do jutra.

A ja się dzisiaj zebrałam w sobie i gotuje ogromny gar bigosu bo gdzieś tu wyczytałam że jest sycący i nie podnosi cukru, więc cały będzie dla mnie i nikomu nie dam ;-);-)

reklama
ja dzis do neurologa. tez ma byc ok !!!
posmarowalam mleczkiem. zobaczymy jak przyjmie :)
lece dzis ogladac jakies kolyski albo lezaczki :)

a agga 13stego bedzie rodzic ? oby szczesliwie ;)

Emka 13 to szczęśliwa data. Ja jestem z 13-tego i mój synuś :) i mieszkałam pod 13-tką :)

Maria dzisiaj podałam ,marchewke, 5 łyżek. Dziwnie reagowała bo jak mu dawałam to połowe jadł a połowe pluł więc i ja i on jesteśmy z marchwi ale zjadł wszystko, teraz czekam na kupe - oby babcia była w domu hi hi

:-D:-DTak tak jestem na posterunku...kontrola musi być:-p

agga :

4 h pod oksy , skurcze bolesne , na poziomie 40%, rozwarcie nie całe 2cm.

Kurde oby się już tak nie męczyła i żeby Filipek szybko wyskoczył z mamusi.

emka a czemu idziesz do neurologa??? masz jakies wskazania??znaczy z małą.

Na bioderka po 16 jedziemy więc jak coś to Ci eska napisze jakby tak aga urodziła.

Ja już po badaniach bioderek - wyszło dwa razy źle, ale po rtg bioder wyszło że wszytsko jest ok.
Dziś robiłam EEG z polecenia neurologa w sprawie napięcia mięśniowego i dziwne badanie - zakłada się gumowy czepek maluchowi a potem przykleja takie diodki do głowy, następnie mały musi spać :) śmiechu warte, ale przyssał się do cyca i zasnął bo padał z nóg.
A dziś zrobiłam pierwszą podróż metrem z małym bo bałam się korków ( a w korkach mega ryczy i się nie uspakaja)- jazdę metrem zdał na piątkę, ale ogólnie dał mi dziś nieźle popalić i padam na twarz - idę spać ( soczewki mi też oczy męczą - ciągle za lekką mgłą).

Agga bidulka dziś urodzi napewno - ale żal mi jej już bo 2cm po 4 h to bardzo mało.

Gabrielka - no mój też tak to jabłko jadł - bo nie wiedział czy ssać tą łyżeczkę czy wciągać czy lizać :)

Emka - ty dopiero po leżaczek lecisz :) podziwiam - ja mam caaaaaaaaaaaaały dom w leżaczkach, chuśtawkach, hamakach, matach. - aha podaj mi telefon i adres do tego neurologa prosze bo mój lekarz skończył tam pracować i nie mam teraz gdzie iść.

Kurcze, męczy się ta nasza agunia.

O 18:28 napisała, a raczej jej mąż że ponad 8h na oksy i rozwarcie było na 5cm...

a teraz że za 20 min cesarka:-(.

A bioderka w porządku, następna wizyta w czerwcu powinna być

Emka jak tam po neurologu???

witam słodziaki :)

ja dzisiaj kolejny aktywny dzien spędzilam ale przynajmniej załatwiłam wpis w karcie ciąży odnośnie porodu rodzinnego....ajjj zaczyna do mnie docierac co bedzie miało miejsce za jakies 5 tygodni - i choć biedna agga męczy sie i cierpi to zazdroszcze jej ze bedzie miala juz to za sobą :) aasica dzieki za bieżące info :) moja gwiazda daje mi popalic chyba mi brzuch opadl bo mam wrażenie ze młoda gra na mojej miednicy jak na perkusji.... masakra jakas zwlaszcza jak auto prowadze :) na ile przed porodem brzuch opada? bo mam wrazenie ze jakos mega nisko ostatnio jest :) lepiej niech dziewczynka nie szaleje bo rodzice mocno w lecie z przygotowaniami sa.... :)

aureolcia nie wyglupiaj sie tylko idz zbadaj tego palca :) no i ze starlet narobilyscie mi znowu ochoty na bigos :) na marginesie mam nadzieje ze wyniki bedziecie mialy niskie bo dla mnie bigos jest rewelacyjny :)

no i teraz doczytalam to jeszcze dopisze... Agga bidulko trzymamy kciuki - lada moment zostaniesz mamą - gratki :D

Jak czytam jak ta biedna aga się męczy to ja chce od razu cesarke chyba :szok::szok: tylko tak na żądanie to trzeba sporo zapłacić :angry::angry:

Ja godzine po bigosie 89 :-):-) A palec już prawie nie boli więc to nie było złamanie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
no ja po neurologu :/ mam zrobic jej usg glowki i ma chodzic na rehabilitacje bo tez z napieciem miesni cos nie tak i glowki jeszcze nie trzyma dobrze :( i przez to nie mam zgody na szczepienia :( aha i mamy podchodzic do niej tez z lewej strony bo sie robi asymetryczna :(

Do góry