reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka - to witam w klubie napięciowym :) tyle że mój trzymał główkę 2 czy 3 dnia po porodzie i siada w rezultacie już sam. usg główki wyszło u nas ok -ale to EEG to ciężkie badanie bo maluch musi spać - a tak jak ciebie czytam to ty też nie masz łatwo z tym spaniem i trzymaniem na rękach 24h - to podobno typowe dla dzieci z napięciem. No ja dziś pasowałam - nie miałam komu go podrzucić :-D ale M cały weekend pracował i wczoraj i dziś i to dla mnei za dużo już! i tak mało się zajmuje bo mały płacze po 1 godzinie spędzonym z kimś innym niż ja, ale przynajmniej siku można zrobić i nosić tych 7,300 kg!

Biedna agga - kurde że u nas w polsce tak ciężko jest o to cc, w niemczech już jest na życzenie! a u nas ciągle jakieś ale mają i człowiek musi wypluć flaki na stół żeby się zlitowali.

Aha - mi się brzuch w ogóle nei opuścił - a też czekałam na ten moment, mi czop odszedł dwa tygodnie przed terminem i, i tak nie miałam skurczy tylko wywoływali.

reklama
ale pola trzyma glowke :) i na brzuchu jak lezy to sama przekreca. poprostu jak babka ja posadzila w pol i miala glowe w tyle i trzymala ja za rece to pola nie podnosila glowy :| no ale ona ma 7 tyg to ja nie wiem jak miala podnosic juz glowe :| a gdzie sie rehabilitujecie ?

No to prawda Emka - 7 tyg to mało, a w tej pozycji to chyba ja bym nie dała rady trzymać główki :)
W ogóle ci neurolodzy to jacyś wariaci - rzucała mi tym dzieckiem - prawa, lewa, lewa, prawa, w przód w tył , do tyłu do przodu - w takim tępie że ja nie nadążałam - i mówi no tak sztywny i te rączki takie sztywne i ta głowa - no sorry gdyby mną tak rzucali żebym nie wiedziała w którą stronę mnie zaraz rzucą i w jakim tempie też bym zesztywniała.
Rehabilituję się koło siebie na pl. wilsona. A jak ta twoja neurolog się zwie i czy prywatnie czy państwowo i gdzie?

wyslalam ci info na priv ;) jedna kobita jest na bialolece i jeden gosciu w piasecznie. wizyta stowe.
pogadala pogadala skierowania dala a ja sie tera tylko martwie :(

Nie martw się rehabilitacja jest fajna - taki masaż z gimnastyką, a mój teraz zaczął się trochę asymetrycznie wyginać - ale ogólnie jak to nie jest na tle uszkodzonego układu nerwowego to wszystkie dzieci z tego wychodzą - pomyśl tak - że kiedyś się tego nie diagnozowało tylko mówiło się że masz nadpobudliwe dziecko i tyle. Ja tam się nie martwię tym, kładę go w nocy spać raz na jeden raz na drugi boczek i ćwiczę przekręcanie główki w lewo i prawo i otwieranie piąstek i tyle.

No i w końcu wydaje mi się że naturaknie bo napisała-a chyba po cc to by siły nie było co nie??- teraz że idzie spać więc już nie będe męczyć ją smsami.

emka kurcze no właśnie z tą główką to mnie przeraziłaś ...bo moja też nie trzyma , przecież też jest za mała.
Moja też mam wrażenie że jest nadpobudliwa.

A do tego neurologa chciałaś sama pójść czy lekarka kazała????

No i skleroza...Pozdrowienia od aggi kobietki macie.

Ostatnia edycja:
Kurcze no gratulacje dla Aggi - ale że nie napisała czy naturalnie !!!!!!!!!!! grrrrrrrrrrrrrr

aasica- zapytaj pediatrę czy uważa że wszystko ok z tą główką itd - powiedz że podejrzewasz jakieś napięcie - on ci to zbada. Ja sama się zapytałam pediatrę i skierował mnie dalej do neurologa.

reklama
Maria mówione było że cc, ale ja pomyślałam że skoro napisała do mnie smsa to może się udało naturalnie.Nie wiem jak to jest po cc....

Jutro idę do lekarki więc zagadam...
Moja na brzuszku jak leży odwróci główkę, ale na co powinnam zwrócić uwagę??

Ostatnia edycja:
Do góry