reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
starlet dzieki za sowa otuchy :-). Chyba juz sie mniej stresuje troche i chce to poprostu miec za soba i miec Filipa przy boku. Chociaz z drugiej strony bedzie brakowalo mi tych kopniaków i szturchańców w brzuchu :-)

Dzisiaj bylam na KTG ale ze mieli cesarke to odeslali mnie na patologie (nie ma to jak przypomniec sobie co i jak) i tam ktg zrobili. Niestety w zwiazku z zabiegiem nie bylo lekarzy wiec nie mial kto rzucic okiem, ale juz nie czekalismy godziny bo Filip ruszal sie ladnie, tetno w normi i brak skurczy wiec nie bylo po co, tymbardziej ze jutro tez tam bede.

emka a ta kupka, gdzies wyczytalam, ze koloru i konsystncji jajecznicy, moze troche ciemniejsza o ile dobrze pamietam.

Pozdrowienia i do zobaczenia (poczytania) jutro :-) - w końcu ostatni dzień w domu bez Filipka. Ciekawa jestem, ile w szpitalu mnie będą trzymać...:confused:

Witam słodkie .

emka kolor musztardowy.

A co do wkładek tych z medeli to wydaje mi się że one takie nie wygodne chyba....myślałam coś w rodzaju takich bawełnianych....ostatnio uzywam bella mama ale one mi się rolują:baffled: i przykleiłami się do brodawki..ból niesamowity.

agga z reguły w 3 dobie wypuszczają.

Witam dziewczynki:-) Tak się zastanawiam czy miałyście coś takiego jak ja. Kiedyś nie wyobrażałam sobie siebie w ciąży, tymbardziej po stracie pierwszego dziecka, później nie wyobrażałam sobie jak w brzuchu może się ruszać dziecko, a teraz nie umie sobie wyobrazić siebie na porodówce, i że wyjdzie ze mnie dziecko :szok::szok:
Ooooo matko do porodu jeszcze 2 miesiące a ja już panikuje :szok:

aasica co do wkladek to mialam okazje je pomacac :) i ta czesc ktora dotyka piersi jest z suuuuper mięciutkiego elastycznego silikonu no i wlasnie chodzi o to ze nic ci nie dotyka samego sutka :) a mleko ktore ewentualnie wycieka zbiera sie w zbiorniczku :)

dzisiaj cukry calkiem ladne - nawet sobie na ciastka pozwolilam i po godzinie 115 ... ale powiem ze boje sie co bedzie rano :)
pozdrawiam slodziaki :)

Kupa :) hmmmmmm temat woda:) kupa powinna być musztardowo żółta z białymi gródkami. mój takie robił ale od dłuższego czasu robi juz głównie zielone tylko ale bez bólu brzucha, podobno zielone się zdarzają jak kupa się utlenia - cokolwiek to znaczy.

Aureolcia :) jak wyciągneli ze mnie Bartka i mi go pokazali - to ja na całą salę porodową krzyknełam - " O matko to on tam naprawdę siedział!!! i wygląda jak dziecko !!! " w szoku byłam :) nie docierało to jakoś do mnei że tam siedzi mały człowieczek i wygląda jak mały człowieczek.

Ja w ogóle nie musze stosować wkładek :( nei leci mi tak , a jednak mam małego grubasa i je z 15 razy w ciągu dnia- to mnei strasznie dziwi.

Polka miala zielona.. teraz zmienilismy jej mleczko i dzis poleciala bardziej gesta musztardowa z bialymi grudkami :))
jeju.. nie mam sily.. tata z Pola maszeruje po mleku ja ide spac ;) do 3 pewnie bo potem tata spac a ja wstaje i tak do 9 :) a niech se pospi ;)

aasica to, że 3 doby po porodzie to wiem :-p. Ja się zastanawiam ile mnie potrzymają zanim albo Filip zdecyduje się wyjść albo zanim lekarze zdecydują się go wywołać :-)

W zasadzie to może mnie nie "zamkną"? Bo tak sobie myślę, że dzieciaczek ok, ktg za każdym razem ok... może jak pojadę we wtorek to tylko usg zrobią aby sprawdzić co i jak i odeślą do domu i każą czekać i tylko jeździć codziennie na ktg? :rolleyes2: Fajnie by było... zwłaszcza, że jak wiadomo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :-)

aureolcia ja nadal nie wyobrażam sobie siebie w ciąży hehe :-) a już w ogóle nie wyobrażam sobie, jak to będzie z takim małym berbeciem. Ja to się nadal czuję jakbym miała naście lat i była gówniarą co to rano do szkoły powinna wstawać ;-) M. się ze mnie śmieje, że jak Filipek będzie zaczynał się bawić jakimiś klockami, pisać czy robić ludziki z kasztanów i malować to będę miała lepszą zabawę od niego^^ Mimo, że jak już mogę powiedzieć jestem przeterminowana, to nie jestem gotowa do końca na Filipka, ale myślę optymistycznie (a przynajmniej się bardzo staram :-p) i sądzę, że większość rodziców tak naprawdę do ostatniej chwili, albo wręcz do chwili kiedy będą mieli dzidziusia na rękach nie jest nań gotowa.

Witam światecznie!
Mama_ola - doczytałam, że optium zawyża, bo przelicza na osocze czy krew pełną - jakoś tak, a nie obwodową. Nie wiem jak do tego lekarz podejdzie - ale idę w piątek i stwierdziłąm, że co ma być to będzie:tak:
Starlet - witaj i od razu powiem, że podziwiam Twoje cukry:szok: raczej drastyczna dieta Ci potrzebna nie będzie;-) a nawet gdybyś musiała ja zaostrzyć - da się przyzwyczaić - tylko imprezy przeszkadzają
Agga - a ja rozumiem Twój strach przed szpitalem przed porodem - mnie tez to przeraża i mam nadzieję, że nie spotka. Ale z Twojego suwaczka wynika, że masz jeszcze 3 dni - może według tego to Cię tylko zbadają i puszczą do domku - w końcu jeszcze nie jest przenoszona ciąża
Aasica - oj zamotałaś rzeczywiście w tym swoim poście:-)
Maria28 - myślę, że szybko się nauczysz ćwiczyć z Malutkim w domku - moja siostra chodziła długo na rehabilitację, bo siostrzenica była wczesniakiem i miałą obniżone napięcie, preferowałą jedną stronę itp. - teraz tego nikt by nie powiedział (ma już 3,5 roku), a jaka jest przemądrzała;-)
Majka - zazdroszczę cukrów świątecznych - ja poległam w walce ze światecznym menu:tak: - obiad - 126, a po kolacji 135 (ciasta mi się zachciało spróbować);-) na czczo dziś 104 (ale jak poczytałam o glukometrze to sie już tym nie martwię)

Pozdrawiam

reklama
Ja słyszałam , ze kupa zielona jest z powodu magnezu lub zelaza. Nadmierna ilosc w organizmie dziecka wychodzi z kupa.
|U mnie babcia przyjechala wiec w ciagu jednego dnia szkrabik nauczyl sie tylko rece, i teraz pisze 1 reka a druga go prztytrzymuje, po za tym on lezac podnosi sie do siedzenia a jak go poloze to nedzi tzn mruczy jak kotek.

Agga spokojnie jeszcze troszke i bedziesz miala malenstwo obok siebie:-)

Dziewczyny - rozpakowane mamusie czy macie sposob na wiszacy brzuch? Czy wy uzywalyscie pas sciagajacy?
U mnie brakuje 2 kilo do normalnej wagi ale ten brzuch , nie mam bladego pojecia co z nim zrobic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bylo 2 kilo bo po swietach to pewnie bedzie z 5:szok::szok::szok:

Wkładki laktacyjne uzywalam baby dream i byłam z nich zadowolona.:happy2:

Emka , Assica ile wasze corcie wazą?

Do góry