reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie.

Riterka gratulacje!!! i napisz więcej jak było i czy sn czy cc...
Super że z cukrami się wyjaśniło :-)...dużo zdrówka dla Was

agga no szkoda że tego Tantum nie dostałaś bo ja to działa p/zapalnie , p/bólowo i miejscowo znieczulająco więc pomaga....ale może nie będzie w Twoim przypadku tak potrzebne czego Ci życzę.

gabrielka mi powiedzieli że norma dla nie ciężarnej to 2h po posiłku do 135-140...a na czczo chyba do 110 jak dobrze pamiętam

A nie kazali Ci robić obciążenia???

reklama
na stronie z dieta dla karmiacej nie bylo nic o truskawkach - sama juz nie wiem :|
teraz czekam na 22 by test zrobic i byc spokojna ze wczorajszy "pierwszy raz" nie zakonczyl sie zaplodnieniem ;))

ano zaszalalam i teraz mysle tylko by test zrobic jak najszybciej :/ ;)
ruszana bylam troszke bo 10 cm bylo i Polka glowe wystawila ale mama skonczyla przec i Polka sie cofnela :D

Cześć dziewczyny, mam pytanie do was. Test na obciążenie glukozą po dwóch godzinach wyszedł mi 144, lekarz kazał mi tylko ograniczyć "cukier w diecie", więc sie bardzo nie przejęłam,ale teraz tak czytam po necie i widze że taki wynik to już dużo, co powinnam zrobić? Następną wizyte mam dopiero 8kwietnia.

Witam się weekendowo:-)
riterka WIELKIE GRATULACJE:-)

Agga86 ja jak byłam w tych tygodniach ciąży co ty to również mi cukry coś skakały a myślałam że się unormują:baffled: ale teraz za to jest wszystko ok:tak:
emka to "pierwszy raz" już zaliczony szybciutko:-D ale jak taka potrzeba to czemu nie ale myślę że raczej w ciążę nie zajdziesz tak szybko zaraz po porodzie dopiero 3 tyg. minęły.Szybko się oczyściłaś po porodzie ja krwawiłam do miesiąca:szok:
emka z tego co wiem to truskawek nie wolno jeść nawet tych w dżemach są silnie uczulające,może lepszy bedzie brzoskwiniowy dżemik:)

U mnie zima pada śnieg i wieje silny wiatr bleeeeeeeee JA CHCĘ WIOSNĘ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, mam pytanie do was. Test na obciążenie glukozą po dwóch godzinach wyszedł mi 144, lekarz kazał mi tylko ograniczyć "cukier w diecie", więc sie bardzo nie przejęłam,ale teraz tak czytam po necie i widze że taki wynik to już dużo, co powinnam zrobić? Następną wizyte mam dopiero 8kwietnia.

ewela222 a po jakim obciążeniu glukozy jesteś 50 czy 75g?

jeżeli po 75g to ja miałam podobny wynik do twojego i zostałam cukrzycową mamusią:):)
i dieta do końca ciąży i mierzenie cukrów po każdym posiłku głównym.

Riterka gratulacje!!!

Assica moja diabetolog powiedziała, żebym nie robiła bo to nie potrzebne obciążenie trzustki.
Megi a teraz ty - czekamy na wiadomość od ciebie. I powodzenia - oczywiście bez bólu...

reklama
I nie ma bialego pieczywa tylko ciemne i pelnoziarniste:)))
Witam dzieczyny i pozdrawiam weekendowo, dzisiajjjjjjjj pada deszcze:((((( , ale w porzasi - rano cukru nie mierzylam, zobacze ile po sniadanku. Przezycilam sie na mierzenie cukru rannego co drugi dzien, bo zwykle mam dobry wiec po co sie kuc:)))Milego weekendu.

Do góry