reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Czesc dziewczyny.Mam ma imie Goska i chcialabym sie poradzic was bo dotarlam do tego watku w koncu.Robiona mialam glukoze 50 no i wynik mialam po godzinie 175.Zrobiono mi zatem 100,a nie 75 tak jak wy wszystkie mialyscie.Po jednej godzinie wynik mialam 172 po dwoch godz.125,a po trzech 111.No i stwierdzili ze wszystko jest w porzadku.Tyle ze mierze sobie sama cukry w domu i po posilkach mam okolo 150 lub wiecej i troszke mnie to martwi,bo skoro wyniki niby dobre to czemu po posilkach takie wysokie???Nie mam za bardzo do kogo z tym pojsc bo jestem za granica a tutaj to sie tak nie przejmuja ja w polsce.Co wy o tym myslicie??
Moze sprubuj zastosowac diete zeby zmiejszyc te cukry, a ile po posilku mierzysz?

reklama
oilatum do kapieli i do smarowania i jakas masc specjalna ktora robi sie od wtorku i bedzie na jutro na 16sta :)
ciekawe jak ja do apteki wyjde skoro caly dzien sama bede :| przeciez malej nie wezme bo ma byc mrozno i snieg ma padac :|
co mam robic ? :D

Emka - masz jakąś dziwną przypadłość- żeby mieć w dzień tyyyyyyyyyyyyle mleka a w nocy nic!!! coś mi się wierzyć nie chce. Ale jeżeli cię to pocieszy to ja do 4 tygodnia ściągałam maksymalnie 40 ml. a po tygodniu 5ml, potem 10ml itd, a teraz nie wiem ile bo nie ściągam. Piję ciągle ta herbatkę z herbapolu i wody niestety 0l tylko herbaty około 2 litry ( to znaczy pół litra na laktację a reszta to czarna).
Smoczka mojemu tez dałam w pierwszej dobie szpitala - i wtedy wziął i żuł, potem jeszcze około 2 tyg pożuwał w nocy :-) a teraz nic!!!! mam 10 różnych smoków, i małych i dużych i z taką i z sraką końcówka i NIC!! skubaniec

A co do cukrów - to wtryniłam dziś mega puchar lodowy z bitą śmietaną i czekoladą :-p wow!!! ale wyżera :) a cukier - nie wiem bo zapomialam zmierzyć w strasznei chciałam :-(

teraz sciagam i ledwo co leci ;)
pewnie jeszcze spi ;))
ja zjadlam wczoraj 3 princessy vitale - naraz ;) mmm ;p

ile macierzynskiego mamy ? 22 tygodnie ?? ile z tego platne i jak rozliczne ?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Czesc dziewczyny.Mam ma imie Goska i chcialabym sie poradzic was bo dotarlam do tego watku w koncu.Robiona mialam glukoze 50 no i wynik mialam po godzinie 175.Zrobiono mi zatem 100,a nie 75 tak jak wy wszystkie mialyscie.Po jednej godzinie wynik mialam 172 po dwoch godz.125,a po trzech 111.No i stwierdzili ze wszystko jest w porzadku.Tyle ze mierze sobie sama cukry w domu i po posilkach mam okolo 150 lub wiecej i troszke mnie to martwi,bo skoro wyniki niby dobre to czemu po posilkach takie wysokie???Nie mam za bardzo do kogo z tym pojsc bo jestem za granica a tutaj to sie tak nie przejmuja ja w polsce.Co wy o tym myslicie??
Gosiek26 - ja miałam podobnie - po 50g miałam po godzinie 176 - i jak zobaczyłam wyniki to od razu przeszłam na dietę - po 4 dniach zrobiłam obciążenie 75 i miałam po godzinie 144 a po 2 godzinach 102 - czyli ok, ale lekarz stwierdził, że prawdopodobnie wynik dietą już zafałszowany bo się zdążyła wątroba z glikolu oczyscić i kazał mierzyć glukometrem - w efekcie się okazało, że jednak cukrzyca:tak: Więc może sobie jednak profilaktycznie dietę zafunduj i mierz dalej przez jakies 2 tygodnie i sama zobaczysz jakie są cukry - lepiej na "zimne dmuchać" a dieta to tylko na zdrowie dla maleństwa wyjdzie
teraz sciagam i ledwo co leci ;)
pewnie jeszcze spi ;))
ja zjadlam wczoraj 3 princessy vitale - naraz ;) mmm ;p

ile macierzynskiego mamy ? 22 tygodnie ?? ile z tego platne i jak rozliczne ?
Emka - nadrabiasz tymi słodyczami po diecie:-)
Macierzyński jest 20+2 tygodnie (jeżeli chcesz te 2 tygodnie - ale kto nie chce;-)). Skoro pracowałaś na umowie o pracę to płatne są 22 tygodnie - nie wiem, jak na własnej działalności ale chyba podobnie. No i Tatuś ma tydzień płatnego ojcowskiego:tak:

a ja mam pytanie czy ten urlop ojcowski zastąpił te 2 dni okolicznościowego dla ojca po urodzeniu, czy to jest osobno i okolicznosciowy został? mój M chce wziąć potem ten ojcowski i zaplanował sobie zwykły urlop na poród, ale zawsze 2 dni dodatkowo to lepiej:-)

Emka macierzyńskiego jest 20 tygodni plus dwa tygodnie na życzenie pracownika. Pracownik musi napisać wniosek o te 2 tyg przedłużenia macieżyńskiego. Tak to jest napisane w kodeksie pracy.

Maria Twój Bartuś to inteligenty i cwany facet hi hi kto chciałby smoka jak może dostać mame na wyłączność hi hi

Ja dzisiaj rano dałam pierś i troche possał, ale po godzinie dałam już mieszany pokarm ibi i swój i sztuczny. eraz właśnie ściągnełam 120ml ale to 12h bo w nocy rzadko mi się zdarza ściągać.

A wody to pije chyba więcej niż KOŃ!!! Jedynie skorzysta na tym osoba, która zbiera zakrętki bo na okrągło je odkaładam.

Gosiek28 posłuchaj Andzi. Ja też bym stosowała dietę bo te cukry są naprawde wysokie, po ilu je mierzysz???

Emka dobra jest z princessa, ja wczoraj zjadłam 2 drożdżówki i dziś na śniadanie prawie dwie. A i pół batona.

Wiecie co dziewczyny to forum to jak nałóg - mój mały śpi i zamiast wziąść się za sprzątanie bo wkońcu święta się zbliżają to siedzię przed komputerem.

Miłego dnia wszystkim życzę

musisz avatar wkleic tzn malutkie zdjatko pare KB :) tam z lewej w ustawieniach powinno byc :) edytuj avatar czy cos takiego ;) moja mala tez usnela - tfu tfu ;) a ja zamiast sprzatac to tez komputer ;)
rano bylo mi niedobrze.. mdlosci.. jak dobrze ze juz nie ciazowe !! :))
alez ja jestem szczesliwa ze juz nie mam tego brzuszka :)

bardziej interesuje mnie jak sie wylicza pensje na macierzynskim.. 100% ale z czego ze sredniej z 6 czy 12 miesiecy ?

z jakim ja ustesknieniem czekam na te pigulki :D jeszcze 3 tygodnie :D

reklama
Do góry