reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka ale ty jesteś napalona ;-):tak::-) a ja dzisiaj luzik na czczo 94 a po śniadaniu 88 :-) Właśnie pije sobie kawke z mleczkiem i zajadam kinder mleczną kanapke :-D

reklama
Dziewczyny jak się dodaje zdjęcie z lewej strony?

Witam słodkie.

No a jak dodałaś to małe zdjęcie przy pasku ???bo też nie wiem jak dodać.

Ja myślałam że jak urodzę i skoro mało przytyłam to będe szczuplutka jak ta lala a tu zamiast lali mam baniak jak na kapustę do kiszenia:baffled:.....niby mniej na wadze o jakieś 7-8 kg to się zmienia:confused: to i tak do żadnych spodni nie wchodzę jak tylko do ciążowych:baffled::baffled:.

Emka u Ciebie jakiś expres z tym chudnięciem.......

Witam Mamusie :)
Ja właśnie po KTG.. naczekałam się najpierw pawie 2 godziny bo babki ze skierowaniami do przyjęcia bez kolejki brali. Później samo badanie a później okazało się, że nie ma mojej doktór prowadzącej - dlatego miałam wczoraj jechać :wściekła/y: Lenistwo jednak nie popłaca! Teraz za to nie wiem co zrobić bo dostałam karteczkę z zapisem ktg i położna powiedziała, abym poszła do doktórki a tu lipa bo jej nie ma. Próbowałam zadzwonić ale się nie zgłasza, wykombinowałam więc, że pójdę z wynikami z tego tygodnia i z przyszłego czwartku ale przypomniałam sobie, że ma urlop... i co ja mam teraz zrobić? Czy Wy po każdym ktg konsultowałyście się z lekarzem prowadzącym?

Hm... kilka parametrów, które wydają mi sięważne to:
- ruchy płodu na godzinę: 90
- częstość podstawowa (BPM): 148
- skurcze: 1
są tam jeszcze jakieś akceleracje, deceleracje i epizody, które kompletnie nic mi nie mówią.
Myślicie, że mogę spokojnie poczekać sobie do przyszłotygodniowego KTG i wtedy ewentualnie udać sie do któregoś ze szpitalnych lekarzy? Bo naprawdę nie wiem co mam zrobić :(

Pobrano również próbkę na tego gronkowcopaciorkowca czy co to tam było ;-) i wysłano do laboratorium... nałaziłam się po szpitalu półtorej godziny zanim to znalazłam! Za drzewami kurcze specjalnie przede mną schowali ten budynek! Po półtorej godziny łażenia umieram i wszystko mnie boli, a doliczając do tego jeszcze 2h siedzenia to już w ogóle.. a jeszcze muszę spacerek do sklepu zrobić :shocked2:

Cukier na czczo beznadziejny - 109!!! Wieczorem mi strasznie skoczył bo po 3h od zjedzenia kolacji (1 bułka...) miałam 145! (Godzinę po miałam 175!!!) Mam nadzieję, że dzisiejsze łażenie coś pomogło i cukier ze mnie ładnie wywietrzał :-)

I jeszcze pytanie o ten tatusiowy urlop (głupie ostrzegam :p) : mówi się, że tatusiowy urlop to tydzień ;) ale... tydzień 5 dniowy czy 7? :p Bo siętak z M osatnio zastanawialiśmy, że tydzień to taka umowna nazwa - powinno być tydzień roboczy albo poprostu tydzień :-p

Uciekam zaliczyć sklep, obym po drodze nie padła bo już mam dość na dzisiaj^^ Miłego dnia!

Cześć Dziewczyny:)

Więc macierzyński z 12 miesięcy umowa o prace + zlecenia jeśli takie miałas:)
A ja dziś zjadłąm 3 kromki chałki + 3 szklanki mleka i po godzinie 120 a po 2h 93. Ide zaraz zrobie sobie kawki i zjem tej chałki bo mi sie baaaaaaaaaardzo jej chce.
POzdrawiam

Agga ja też sie zastanawiałam czy ten tydzień ojcowskiego to tydzień roboczy czy kalendarzowy i doszukałam się gdzieś że chodzi niestety o tydzień kalendarzowy :wściekła/y:

Witam sie u mnie z ranka.
Faktycznie ten watek zrobil sie poporodowym, ale przynajmniej mozna sie wiele dowiedziec, jak cos potrzebne i jak poraz pierwszy cos sie przezywa.
Ja dzisiaj rano 72 po sniadanku nie mierze ,bo ostatnio tak sie rozmierzylam ze mam malo paskow, a tutaj niestety wiele nie chca mi przepisac- ale to chyba dlatego ze wogole nic a nic za lekarstwa nie place jak jestem w ciazy:)))
Dobrze dziewczyny macie z tymi urlopami:tak::tak::tak:, tutaj czy pracujesz czy nie to i tak nic nie dostaniesz na dziecko:/ No ale za to cale wychowanie i ubranie dziecka jest 10 razy tansze niz w Polsce.
Pozdrawiam i zycze milego popoludnia.

czyli ile dni 5 czy 7 ? bo ja juz nie wiem :D
co do ktg to mysle ze mozesz spokojnie poczekac :) serduszko ladnie bije. skurcz jeden - poczekasz wiec jeszcze ciutke na Filipkowanie ;)
ale.. z drugiej strony ja np poszlam na ktg i mialam 0 skurczy i lekarz powiedziala ze spokojnie do terminu dotrwam (urodzilam tydzien przed terminem) a na ktg bylam w 38 tyg - czyli zero skurczy a porod mialam za tydzien :D

jakos tak to bylo.. juz nie pamietam calej tej ciazy ;)

reklama
Do góry