reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Megi ja piłam herbatke z hippa tylko eksprersowa i teraz pije babydream z rosmanna i to samo. Wczoraj ściągnełam 3 butle po 120 a dzsiaj tylko 1,5 i troche mały pił z piersi choć przy tym są niesamowite akrobacje. Mam wrażenie , że mój pokarm nie jest tak treściwy jak sztuczne mleko. Jak zje butle to bite 3 godziny go trzya ajak mój to po 1,5 zaczyna krzyczeć. Mój mały prawie wogóle nie płacze. :)

reklama
Ja tu się rozpisuje a Wy o takich przyjemnościach piszecie.......piwko...

Ja to sobie mówi że pokarm zaczyna się w głowie.......

A tam gdzies w okolicach Amazonii czy innego świata kobiety z plemienia mają fabryki mleka

bo sztucznego w sklepie nie dostaną ( przecież wykarmić muszą).....

a tam ani piwa ...ani herbatek......bo nie wiem jakie ziółka w tych gorących klimatach rosną....

A pić na pewno piją dużo bo głód trzeba jakoś zabić.....

assica no tak na babski rozum to masz racje to kobietki z afryki nie mają sklepu żeby w razie czego mleko kupić,a karmią tylko piersią i dzieci rosną :)
ja zmykam na kolacyjkę zajrzę póżniej:)
Na razie szczęsliwe mamuśki jak to super brzmi hihihi:):)

pije karmi :D matko. piwo pije :D pierwsze od 1 lipca :D ale niedobre :D no ale trzeba ;)

teraz drugie pije na drugiego cycka ;)
i chyba spac zaraz pojde :)
jak sie obudze chce miec wielkie balony ;)))
ojej chyba sie upilam :)

hejka
ja od 4-45 na nogach :D mala spi po 1h :/ nie wiem czemu :( karmie, je sporo, przytulam zasypia. odkladam do lozka spi troche i pobudka i znowu to samo :(

Ostatnia edycja:
ANDZIA_S ja też dzis zjadłąm to samo co wczoraj na śniadanie a dodatkowo popiłam kawą z mlekiem i cukry po godzinie 115 a po 2h 77 więc ogólnie jakiś słaby dzień wczoraj był. Teraz zjadałm 3 wasa z wędliną a do tego 3 kostki gorzkiej czekolady hehehe uwielbiam ciekawe czy organizm się już rozchuśtał.
Mały się rusza jakoś tak mniej energicznie muszę go zaczepiać w nocy bolał mnie krzyż i brzuch teraz krzyż prawie cały czas. Martwie się trochę bo ze względu na to Łożysko III stopnie gin powiedział ze moge wcześniej urodzić a mały mnie szturcha jakby igłą w pęchęrz bo juz jest tak nisko.
Kurcze troche za wcześnie gdyby co to dopiero 34 t.c
w poniedziałek na wizyte mam nadzieje , że nic sie nie wydarzy

Witam Słodkie!

Niestety z pokarmem Wam dziewczyny nie pomogę - ale chętnie poczytam co poradzicie (tak na przyszłość)

Kinia83 - dla mnie był kiepski poniedziałek - wczoraj mierzyłam po każdym posiłku i było ok - a dzis z samego rana na czczo 83, za to 2 godziny po śniadaniu 144 - w sumie moja wina, bo zaszalałam i zjadłam 2 tosty - nie z tostowego chleba, ale jednak 2 tosty to 4 kromki - i efekt widoczny - mam nauczkę znowu, by nie ulegac zachciankom:-( Trzymam kciuki za łozysko - jeszcze troszkę niech poczeka.

miłego dnia

Witajcie słodkie mamuśki i te już nie słodkie!;-):-p Widzę, że niektóre z Was mocno walczą z cukrami. Ale dacie radę trzymam kciuki zwłaszcza za te co daleko mają jeszcze do końca!:tak: \
Co do Karmi na polepszenie laktacji to u mnie kompletna klapa. :wściekła/y: Testowałam to już dwa tygonie temu i wielkie nic. Ale smakowało mi jak diabli:zawstydzona/y: U mnie najlepiej sprawdziła się herbatka z hippa i duuuuuuuuuużo wody mineralnej. Po kilu dniach cycuchy pełne a mały znów szczęśliwy:-D choć zdarzają się jeszcze zielone kupy i krostki na buźce staram się tym aż tak bardzo nie stresować.

Miłego dnia! u nas piekna pogoda i za chwile gnamy na spacerek:tak:

Witam Słodziutkie:-)
Mam skierowanie na badanie VDRL i nie wiem czy na czczo trzeba byc zapomniałam zapytac ginki a tel nie odbiera moze któras pamięta??
Komlpetuję powoli całą wyprawkę i tak sie zastanoawiam na laktatorem ręczny czy elektryczny hmmm.....proszę Mamusie o poradę :-)
Pozdrawiam Wszystkie Słodziutkie w ciąży i Mamusie

aha i jesli chodzi o karmelowe karmi to dla mnie nie podzialalo.. nadal mecze sie by 100 sciagnac :(
Wiem Emka ze jest to troche meczoce , ale powiem Ci co ja robilam, 1 masowalam piersi, pozniej sciagalam na posto tzn. nawet jak nie lecialo to ciaglam przez godz. ( nie wiem jaki mamsz czy na 2 piersi czy na jedna- ja milam na 2, wiec tak sobie w nich sidzialam, i po pol godz, lubi mleko ruszyc)
Jesli masz na 1 to dobrze wedlog zasady 7 min. na jednym pozniej 7 na drugim, 5 na pierwszym i 5 na drugim, 3 na pierwszym i 3 na drugim. Wczesniej czy pozniej mleko posci- wiem ze jest to meczarnie- wiec jezeli nie masz zaparcia cieszko bedzie, ale mi sie udalo- chociaz mala mila kilka kryzysow z jedzeniem - i przez co czesto zanikal mi pokarm, albo produkowal sie w zlych godz. bo jadla nie regularnie. A jesli przystawiasz do cyca to tez po kazdym karmieniu siedzialam i te 15 min. sciagalam, nawet jesli niec nie lecialo.

Ja oczywiscie czytam Was caly czas , ale ze roznica czasowa a ja mam jeszcze mnostwo pracy dalam sobie spokuj w czoraj z pisaniem.
Dzisiaj jak u Was w zeszlym tyg. brzydka pogoda u nas, ale jeszcze mam pare rzeczy w domku do zrobienia, wiec bede sobie siedziac.
U mnie cukier dzisaj rano ladny 72- zobaczymy co po sniadanku:)))
A dziewczyny gdybyscie byly zainteresowane bielizna i ubraniami Victori's Secret to moge sprzedac, z katalogu. - A i tak na marginesie skorzystam i powiem zapraszam do mnie na aukcje.

reklama
Witam słodziutkie:-)
U mnie dzisiaj piękna słoneczna pogoda, trochę mrożna ale ważne że słonko świeci:tak::-)

To mówicie mamuśki że karmi się nie sprawdza to do bani:-(

Jutro mam wizytę u ginekologa zobaczymy co tam u dzidziusia słychać:tak::-)

Właśnie mamuśki doradzcie coś w sprawie tych laktatorów który lepszy ręczny czy może elektryczny i jakiej firmy są najlepsze?:blink:

Do góry