reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Megi bole mialam od 1 do 21 :D 20h :D no ale bylo minelo. jedno wiem - nigdy wiecej !

co do czekolady to ja juz nie jem w takim razie.

powiedzcie mi tez co jesc albo pic by mi z cyckow lecialo 24/24 ?

AASica bylam u lekarza. powiedzial ze malej luszczy sie skorka i nie ma tragedii i zeby sie nie przejmowac i ja pielegnowac a jesli chodzi o mnie to obejrzal i powiedzial ze to na pewno nie swierzb bo nie mam na posladkach ani cyckach :) zwykle uczulenie. przepisal nam masc - Polce 2 i 1 takie do zrobienia w aptece.. dopiero na piatek na 16 beda :/ :)

emka masz racje nie ma się co porodem dołować( jak weszło tak teraz musi wyjść):-D:-D:-D

na zwiększenie pokarmu bardzo dobry jest kompot z jabłek:tak::tak:

reklama
roznica jest jednak. zdecydowanie przyjemniej bylo jak sie robilo ;)))
porod to masakra :| ale jak pisalam ja mialam niefart :|
jak wam lekarz liczy termin ? 40 tyg od ost miesiaczki +7 dni ? moj mi tak policzyl..

tak 40 tygodni od ostatniej miesiączki + 7 dni:)

wiesz co znalazłam na goglach że bardzo dobre na zwiększenie pokarmu jest piwo Karmi karmelowe, ponoć po tym pokarmu co nie miara:):)

Daj znać czy pokarmu co nie miara,ale kompot z jabłek również jest dobry mi w szpitalu dawali i do tego jabłuszka gotowane pycha:):)

A herbatkę z HIPPA na laktację próbowałaś ponoć również skuteczne?
Tyle się słyszy o różnych metodach na zwiększenie pokarmu ciekawe czy na nas zadziałają:):):)

Ostatnia edycja:
probowalam hippa. dzis mi sie skonczyl. szczerze ? jakos super nie dzialal na mnie. najbardziej dzialalo picie 3 l wody. ale teraz to nawet nie mam kiedy :| taka prawda. zobaczymy co z piwkiem. kompotu mi nie dawali ze wzgledu na cukrzyce :D

Witam słodkie.

U mnie dziś na czczo 94 więc ok jak nie na cięzarną.

agga dobrze że się odezwałaś bo przez głowe mi przebiegła myśl że rodzisz a jak coś ktoś na Ciebie namiary ma???bo dobrze byłoby jakbyś komuś przekazała...

A co do spojenia....wiem wiem ja to też miałam ...taki ból krocza że wstawać nie szło ale jak się rozchodziło było już ok.

Co do złego samopoczucia i mdłości słyszałam że w ten sposób organizm się przygotowuje do porodu i iże nie które osoby tak mają ......albo brak apetytu albo rozwolnienie.

ja tam nic nie miałam jadłam co popadnie ze strachu a na zatwardzenie nie pomógł nawet olej rycynowy- położna kazała wypić żeby przyspieszyć poród......przyspieszony został o odejście wód ale skurczy nie przyspieszył:/

Emka no u mnie dziś była lekarka i kazała małą linomagiem smarować....a co do naszego uczulenia to przepisała jakąś maść ale nazwy jeszcze nie znam bo mój jeszcze nie podszedł do przychodni a tam zostawiła receptę.

Dziś miałam chrzest z tapczanem :-D:-D:-D tak się mała zsiurała że odrzutu nie jeden facet mógłby jej pozazdrościć....
ach mamuśką być.......:-)

kuroslaw no olały bo nianie jedyną będę mieć jak moja muti przyjdzie i pomoże:-p

Tak się na tym forum nowym nie mogę odnależć .....jakaś anty rozwojowa chyba jestem:baffled:

Witam także nową mamusie

reklama
Ja tu się rozpisuje a Wy o takich przyjemnościach piszecie.......piwko...

Ja to sobie mówi że pokarm zaczyna się w głowie.......

A tam gdzies w okolicach Amazonii czy innego świata kobiety z plemienia mają fabryki mleka

bo sztucznego w sklepie nie dostaną ( przecież wykarmić muszą).....

a tam ani piwa ...ani herbatek......bo nie wiem jakie ziółka w tych gorących klimatach rosną....

A pić na pewno piją dużo bo głód trzeba jakoś zabić.....

Do góry