gabrielka1308
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanie. Czy ściągając pokarm laktatorem może się to wyrównać? Średnio dziennie ściągam 300ml - 360ml.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
witam.
Ja tu jestem nowa, chociaż już ku końcówce ciąży. poczytałam sobie kilkanaście stron i mam dalej dylemat.
Cukry u mnie wysokie. Jakieś dwa miesiące temu zrobiłam obciążenie glukoza na 75 g - wynik 161. Ginekolog skierował mnie do poradni diabetologicznej - a tam diabetolog na podstawie tylko tego jednego wyniku przepisał mi insulinę. Zdębiałam i zbuntowałam się. Poszłam do diabetologa prywatnie i ten zalecił mi dietkę. Jeszcze bardziej zgłupiałam. Do dnia dzisiejszego stosuje tylko dietę i czasami wyniki są mało ciekawe - szczególnie po grzeszku. "Prywaciaża" to nie zraża. Państwowego okłamuję, że biorę insulinę - i on twierdzi, że jest ok. Dziewczyny powiedzcie co powinnam wybrać, bo u mnie nie ma dobrych lekarzy.