reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

:-paasica moja też malutka, bo na 35 tygodni skończone ważyła 2000g, wg usg wszystkie wymiary ma mniejsze o 2 tyg w stosunku do OM

ja przytyłam 2 kg od poczatku. I tez miałam nadwagę, aasica w zasadzie waże niewiele mniej od Ciebie, Ale po porodzie mam zamiar się za siebie wziaść:sorry2:
Z synkiem przytyłam 7 kg, a po wyjściu ze szpitala miałam 10 kg mniej:-)

eh, a ja odliczam dni do szpitala - 15 luty już za 10 dni

reklama
No to Locia mnie uspokoiłaś......u mnie też właśnie 2 tyg. różnicy.

A idziesz do szpitala wg jakiego tyg.?? Będziesz mieć cc??

Też sobie obiecałam że za siebie się wezmę.

dziś rano znów 90:baffled::baffled:

A teraz jestem wściekła bo podobno na dworze u nas ślisko więc lepiej zostać w domu.......ehh.......:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:

mnie skurcz lydki ostatnio trzymal od 7 dokad nie poszlam spac czyli caaaalyyy dzien :)
ja biore magne b6 :))
a teraz jem kurczaczka z bambusem :o:tak::tak::tak:

aasica wg OM termin mam na 17 lutego, a 15 kładzie mnie do szpitala. Będę mieć cc bo mała ułożona jest pośladkowo (tak jak mój synek 4 lata temu).Lekarka słusznie stwierdziła moim zdaniem, że czasem dzieci rodzą się w terminie i jedne ważą 4 kg a inne też donoszone 2,5 kg. Dla lekarzy bardziej sugerujący jest termin z OM. Ja mam tylko nadzieję, że nie będą mnie długo trzymać. Ale w sumie jak pomyslę, że wyjdę już z dzidziulkiem to jakoś przetrwam:tak:

ja nie biorę teraz żadnych innych leków oprócz feminatalu. Nie mam ani skurczy łydek ani innych dolegliwości a wyniki krwi z wizyty na wizytę coraz lepsze:-)

ja po kurczaku z bambusem po 2h 101 :| po 1 h zapomnialam zmierzyc :D teraz jem serek i pije delikatna kawke :D zaraz udam sie po milke karmelowa :D rozstepy przy pachwinach mam :(

Hey dziewczyny dawno tutaj nie zagladalam, ale jestem . Widze ze Wy to juz szykujecie sie do porodow, zycze szybkich i bezbolesnych. Och sama marze zeby byl juz conajmniej 36 tydz. a tu jeszcze 23 tyg. przedemna. Ja we wtorek ide na podszycie szyjki;) zalataja mnie troche to moze bedzie spokojniej.
Ja dzisiaj rano cukier niziutko, pewno mialabym powyzej 60 zaras po wstani ale zapomnilam i zmiezylam troche pozniej i 74:) Teraz jestm po sniadanku i czekam na mierzenie- jajacznica z bekonem i chlebkim -po tym zawsze mam dobry- zobaczymy jak dzisiaj. A co do porodu w tamtej ciazy tez cukrzcowa- porod wywolywany w 39- dluzej ze mna nie chcieli czekac:))) Milego popoludni dla Was:-).
A co do rozstepow ja uzywalam tylko fissanu i 0 rozstepow- ale ja mysle ze tutaj duza wage maja sie predyspozycje genetyczne.

moja mamcia wogole nie miala rozstepow :( ani z bratem ani ze mna :( ja to raz nic nie jem raz jem jak swinka to mi sie robia :( zaraz skonsumuje lasagne :) wczesniej jadlam pekinska z sosem wloskim... mmmm pyszny szkoda ze brzuszek bolal i musialam odrazu do wc ;):szok::-D:-D:-D

Dobrze Emka ze masz chociaz dobre cukry po takim palaszowaniu wszystkiego:)))
Ja po sniadanku oczywiscie 2godz. bo powiedzialam lekarzowi o tej godz. po i kazalam mi nie mierzyc i nie stresowac sie. A wiec 2 godz. po 96 wiec nie ma zle- bo zjadlam pewnie ze 3 jajeczka, kromke bialego chlebka i z 5 paskow dobrze usamazonego boczku. mniam moja coreczka wychowala sie na tym jedzonku w poprzedniej ciazy.:tak::tak::tak:
A co do rozstepow to oczywiscie najgorzej jest nie tyc a pozniej w krotkim czasie nabrac w wage- na to nie ma juz sily- bo czasem wystarczy zatrzymanie wody w organizmie:/

reklama
no to fakt co bym nie zjadla i ile to mam cukier ok :/ ale moze dlatego ze juz koniec i podobno pod koniec sie normuje :/ nie wiem :)

Do góry