reklama
Monia- jestem z warszawy i poród rodzinny w 99% szpitali nic nie kosztuje- prawie zawsze może mąż wejść z tobą na porodówkę. A jak byś trafiła gdzieś gdzie nie można (ale nie wiem gdzie to by mogło być) to koszty są od 1000-1500 zł !!!! ZZO kosztuje od 400-600zl w szpitalach warszawskich, położna od 1000-1800zł i pokój oddzielny po porodzie to już baaaaaaaaaaardzo różnie: wiem że na starynkiewicza jest to koszt od 250-350zl zależy czy 1 osobowy czy 2-osobowy.
emka: widzę, że jednak wylądowałaś jednak na Karowej...:-) No i tak jak reszta dowiedziałas sie tyle, że nic nie wiesz
Ale i tak umów sie do jakiegos diabetologa w innej przychodni, bo na Karowej nie masz szans, zeby sie w razie wątpliwości skonsultowac.
monia: podziwiam za pomysł podróży pod koniec ciąży!:-) Porody rodzinne tak jak mówi Maria, zwykle za darmo albo ewentualnie 100-200 zł (na Wołoskiej na przykład), ale sale do pojedynczych porodów kosztują. Prawie każdy szpital ma na swojej stronie cennik, wiec możesz sobie sprawdzić.
Aga: ja tez z tymi pachwinami to aż śmieje sie z bólu jak próbuje sie na łóżku przekręcic, juz nie mówiąc o wstawaniu! Potem lepiej jak sie rozchodzi :-)
Mój Maluszek dzisiaj bardzo leniwy, jak mi sie uda zdobyc samochód przed 18 to pojade na KTG, bo przyjmują do 18... Chociaz potem pewnie też, ale nie będe zadymy robić...
Jutro sie dopieszczę: pedicure i fryzjer :-)
Maria: a na Starynkiewicza tez ci mówili o tym wywoływaniu? Bo z tego co kojarze to Iza była przeterminowana chyba... U mnie cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki ani wywoływania. Ale mam inne atrakcje :-): nadcisnienie i łozysko brzeznie przodujące i póki co nadal czekamy na sn. A no i Mały sie nie chce do kanału głową wcisnąc tylko se pływa cwaniaczek raz z jednej, raz z drugiej strony...

monia: podziwiam za pomysł podróży pod koniec ciąży!:-) Porody rodzinne tak jak mówi Maria, zwykle za darmo albo ewentualnie 100-200 zł (na Wołoskiej na przykład), ale sale do pojedynczych porodów kosztują. Prawie każdy szpital ma na swojej stronie cennik, wiec możesz sobie sprawdzić.
Aga: ja tez z tymi pachwinami to aż śmieje sie z bólu jak próbuje sie na łóżku przekręcic, juz nie mówiąc o wstawaniu! Potem lepiej jak sie rozchodzi :-)
Mój Maluszek dzisiaj bardzo leniwy, jak mi sie uda zdobyc samochód przed 18 to pojade na KTG, bo przyjmują do 18... Chociaz potem pewnie też, ale nie będe zadymy robić...
Jutro sie dopieszczę: pedicure i fryzjer :-)
Maria: a na Starynkiewicza tez ci mówili o tym wywoływaniu? Bo z tego co kojarze to Iza była przeterminowana chyba... U mnie cukrzyca nie jest wskazaniem do cesarki ani wywoływania. Ale mam inne atrakcje :-): nadcisnienie i łozysko brzeznie przodujące i póki co nadal czekamy na sn. A no i Mały sie nie chce do kanału głową wcisnąc tylko se pływa cwaniaczek raz z jednej, raz z drugiej strony...
Kuroslaw- no właśnie na starynkiewicza diabetolog twierdziła że muszę być obserwacją od poniedziałku najpóźniej. Ale tak dzisiaj siedzę i myślę, że ona chyba nic nie mówiła że obserwacja oznacza wywoływanie
więc przegrzebałam forum i rzeczywiście Iza była chyba przeterminowana. Więc się straaaaaaaaaaaasznie pocieszyłam!!! już nie będę panikować że muszę do poniedziałku urodzić
A ceny za poród rodzinny to w szoku jestem 200-300zl, ja słyszałam tylko o cenach ponad 1000zl!Ale w sumie już nigdzie się tego nie stosuje bo wszędzie jest to za darmo i przyjęte za normalne, że mąż rodzi z tobą.
No a ciekawa jestem jak to będzie u ciebie
czy sn czy cc i kiedy i jak itp 
A ceny za poród rodzinny to w szoku jestem 200-300zl, ja słyszałam tylko o cenach ponad 1000zl!Ale w sumie już nigdzie się tego nie stosuje bo wszędzie jest to za darmo i przyjęte za normalne, że mąż rodzi z tobą.
No a ciekawa jestem jak to będzie u ciebie

reklama
dziewczyny a wy nie macie ustalonych godzin posiłków???
bo jak tak czytam to o różnych porach jecie
ja mam sztywne godziny i tylko wtedy mogę jeść nawet jak w między czasie wymiotuję to nie mogę nic zjeść chyba że cukier spada
bo jak tak czytam to o różnych porach jecie

ja mam sztywne godziny i tylko wtedy mogę jeść nawet jak w między czasie wymiotuję to nie mogę nic zjeść chyba że cukier spada